Allmänt

NY FÖRBYGEL

Även denna snygga förbygel köpte jag på Faslterbo. Funderar på att byta från svart till brunt nu- så snyggt! Ska nog köpa en av Hackes sadlar som är brun. En Butet-sadel, de så sjukt bra att rida i, skinnet är aaaamazing!

Har någon av er en Butet-sadel? Visst är de bra? 😀 (haha råkade skriva Brutet-sadel…bara för att jag tänkte att jag INTE skulle skriva med R så råkade jag göra det såklart ;P

56 svar till “NY FÖRBYGEL

 1. Emma skriver:

  Butet* 😉
  Dom är underbara att rida i. fast jag föredrar sadlar med större stöd 🙂

 2. Kicki skriver:

  Hmm, det heter Butet-sadel;)

 3. Maria skriver:

  🙂 Men kära vän, Butet, Butetsadlarna är nog de vanligaste sadlarna bland hoppfolk genom tiderna, ja det är helt underbara sadlar 🙂 Tänkte när jag såg filmen att undra om hon gillar sadeln haha!

 4. Julia skriver:

  Butet* 😉

 5. Emma skriver:

  Inte butet då? 😉

 6. S............... skriver:

  Butet * heter dom;)

 7. Evelina skriver:

  Butetsadlar är helt otroligt sköna + att dom ligger bra på nästan alla hästar med bara en gelpad under! 🙂 Om du menar BUTET, brutet(?) vet jag inte vad det är .. ;p

 8. tanja skriver:

  De heter Butet, inte Brutet 😉

 9. ML skriver:

  Ingen Brutet-sadel, dock en Butesadel haha.
  Prova noga först bara, passar inte alla hästryggar.

 10. Julia skriver:

  Butet* tror jag att du menar, helt undrerbara! 🙂

 11. Ida skriver:

  Jag har en Butet, från åren innan de blev massproducerade…
  Jag köpte den med skev bom så den är i Le France och får en ny, men de butet jag ridit i är som alla butet, Sköna!

 12. Julia skriver:

  Butet* 😉 svin mjuka och goa!

 13. Maria skriver:

  Men det heter jo BUTET!!!! Haha! 😉

 14. Linus skriver:

  Någon brutet har jag aldrig hört talas om.. Men butet där emot, och jag har 5.

 15. sara skriver:

  Menar du inte Butét sadel? 😉

 16. Caroline skriver:

  Butet sadel heter det 😛
  Bästa sadeln som finns enligt mkt! 🙂

 17. Klara skriver:

  Sjukt snygg!!! Du gör helt rätt att gå över till brunt, personligen tycker jag det är snyggare att ha brun utrustning i hoppvärlden 🙂 kan du inte lägga upp bild på butet-sadeln?

 18. Jossan skriver:

  Menar du Butet sadel? De är bästa tänkbara 🙂

 19. Johanna skriver:

  Menar du en butet? 🙂

 20. Rebecca skriver:

  jag har en, jag är supernöjd med den men föredrar min cwd 🙂 Men butet är verkligen en kvalitets-sadel och det är ju helt vad man själv föredrar.
  skrev ett inlägg med lite utvärdering och jämföring mot min andra sadel 🙂
  http://stallrr.blogg.se/2012/july/mina-sadlar.html
  Sadeln heter dock butet och inte brutet 🙂

 21. Chatarina skriver:

  Du menar väl Butet? 🙂 Ja dom är grymma. Har en själv…

 22. Sofie skriver:

  Menar du inte Butet sadel? 🙂

 23. sofia skriver:

  menar du inte Butet sadel? 😉

 24. emilia skriver:

  när kommer svaren på frågestunden :)?

 25. Stina skriver:

  Brutet, de va nått nytt.. 😉 butet heter dom 🙂

 26. pernilla skriver:

  haha det är lite roligt att läsa dina nybörjarmisstag hela tiden 🙂
  Butet heter dem.

 27. Malin skriver:

  Världens skönaste sadel typ! Älskar den jag red i 🙂

 28. Grand Prix skriver:

  Butét heter dem:-)

 29. Epona skriver:

  Butet eller? De är suveräna 🙂

 30. Ida Lövehed skriver:

  Butet är en jätte fin sadel. Dock gillar min stjärt den inte alls. Equipes sadlar passar mkt bättre. Och känns lite mer nu, tycker jag. Det är nog en smaksak 🙂 Brun är finast på vita 🙂

 31. Erica skriver:

  Om du menar BUTET så har jag en sån och skulle nog aldrig välja någon annan sadel. Känslan är otrolig!

 32. Sanna skriver:

  Innan alla idioter skriver massa elakt: Butet.
  Och dom är helt fantastiska att rida i 🙂

 33. Nelly skriver:

  Heter det inte butet? 😉

  Tack för grym blogg!! <3

 34. jasse skriver:

  menar du en butet? dom e super bra 😀

 35. terese skriver:

  Butet 🙂 fantastiska att rida i !!!

 36. Gabbi skriver:

  Tror att det är en butet sadel du menar;) och ja dom är grymma! 🙂

 37. Linn skriver:

  Hej. Japp bästa sadeln att rida i haft, haft butet i 16 år, ligger bra på de flesta hästar, och kontakten med hästen är super!

 38. Jenny skriver:

  När jag jobbade för en känd hopptränare hade hon bara butet-sadlar. Efter det mötet gick det inte att rida i annat!!

 39. Noomie Sundell skriver:

  Komiskt, jag funderar också på att byta från svart till brun utrustning på min skimmel! Håller med om att det är sjukt snyggt, samtidigt som det är väldigt elegant med svart.

  Dock har jag väl inte riktigt pengarna till att göra det bara för att jag vill. Allra helst hade man ju velat ha både svart och brun utrustning.(a) Haha..

  Tänkte även passa på att fråga om du inte ska ’uppdatera’ ditt bloggnamn snart med? Eftersom du nu både har Dario och Joe? 🙂

 40. Epona skriver:

  Fy vad jag hatar att man inte ser kommentarerna direkt. Känner ju sig som en tjatkärring/papegoja efter att man undrar om du menar Butet när folk redan har kommenterat det 100 ggr. 😉
  Men då vet jag iaf att du är en Butet du menade. Har varit ifrån hästvärlden ett par år och bara hobbyridit så jag har inte så där jättekoll om det kommit nya märken.

 41. Carro skriver:

  Fy fan asså! När man läser alla kommentarer, ni känner verkligen att ni måste kommentera ett jävla stavfel. Det finns så fruktansvärt många ”proffs” i den här branschen.

 42. sofie skriver:

  De är fantastiska sadlar jag har en dressyr Butet ! Jag har hoppat i dem i många år men tyvärr hittade jag ingen Butet hopp som passa min nya häst så då har jag nu en equipe grand prix hopp och de är väldigt lika i att vara cloase contact och fint skinn. Har brunt i hopp och svart i dressyr utröstning till min skimmel efter Etrusco 😉 kul att variera sig lite!

 43. tyras fanblogg skriver:

  Haha alltså omg, 10 kommentarer om ett stavfel, HAHA herregud! Aja, håller med Carro får jag ta o säga 😉
  Iallafall! Kör verkligen på brunt! Så jävla mkt snyggare än svart, den sjukt tråkiga färgen, har själv ett träns från hööks i brunt, kör på brunt 4ever nu! 😀

 44. IA skriver:

  Jag älskar Butetsadlarna, speciellt de i dubbelt kalvskinn! Har haft Butet de senaste 5-6 åren, och det finns inga skönare sadlar enligt mig, hehe.

 45. Sofia skriver:

  Hette det Butet? Missade det helt…………………..

 46. JuliaP skriver:

  Haha gud vad alla flippade bara för att du skrev fel haha, de fattade ju att det vart Butet så vad gjorde det för något? haha.

  De är i alla fall GRYMT sköna och som du säger, skinnet är AMAZING!!

 47. Dixie skriver:

  Grymt bra sadlar som ligger kanon på dom flesta hästar men jag tycker inte jag satt bra i min – eller stabilt snarare. Gillar sadlar med lite stöd, som CWD.

 48. Jessica skriver:

  Jag har en och jag älskar den, den enda sadeln som kan mäta sig med den är väl Bruno Delgrande eller CWD S1. Dock aldrig känt på S1an, frågar du ett proffs så får du nog oftast svaret butet. Min är 6 år gammal och ser bara snyggare ut för varje smörjning, de nya ser hemska ut. Kvaliten är inget att skämta om, det går inte att rida med helskoning i min för jag fastnar hehe. Säger nog allt! Och BYT TILL BRUNT, lätt snyggast!

 49. Felicia skriver:

  Grym sadel för vissa men passa pållarnas ryggar, fick byta ut alla mina butet för de passa inte någon till slut.. Och akta så du inte hamnar för långt bak i den sadeln heller, väldigt lätt hänt då de är väldigt platta men man får bra kontakt och de är sjukt snygga!!!

 50. Emma skriver:

  Jag har butet sadeln med dubbelt kalvskin. Och jag kan säga att det är vårat västa köp någonsin! Första gången jag red i den tänkte jag inte så mycket på hur hästen gick med den (konstigt nog) utan bara hur skön den var. När vi sedan fick hem den… HERREGUD säger jag bara hästen fick ett helt annat steg och jag kände vilken rörelsefrihet han fick! Helt amazing att en sadel kan göra sån skillnad! Tyra köp en butet och du kommer aldrig vilja rida i en annan sadel!

 51. Emma skriver:

  Bästa**** hahah

 52. Malin skriver:

  Haha, vem fan bryr sig om ett stavfel med en sadel? Jag öppnade bloggen och ser med stora bokstäver: Ny Förbygel, och tänker på en gång att va fan, Tyra, har du fått fnatt?! Intimoperation? Är det så jävligt att rida häst? Haha, förlåt men det tog ett tag innan jag fattade att vi pratade sadlar och jag vet faktiskt inte varför det blev innanför trosorna helt plötsligt…förbygel, va fan e det? Vad har jag missat? Fel namn på sadeln…haha, vem bryr sig när Tyra avslöjar intim detaljer? Haha, förlåt men det var så kul att komma på sig själv där 🙂

 53. Lena mattsson skriver:

  Hej, vi har joes nya butet sadel använd en gång, brun till salu. Ring marcus om du är intresserad. //lena 🙂

 54. Caroline skriver:

  Jag älskar min butet! MEN var noga när du beställer än, dom formar sig efter hästen och kanske inte ligger på samma sätt efter ett par månader. Ett tips på bra sadelprovare är Sharpman! Dom kommer även ut på kontroller av häst och sadel.

 55. Där jag jobbade hade vi 15 Butet sadlar (fem dressyr, fem hopp och fem terräng), de är ju helt fantastiska!

 56. Sandra skriver:

  Jag har en butet till salu! två år. 17¨. Brun. Mycket fint skick om du vill ha en lite billigare än en helt ny 🙂 Butetsadlar brukar lägga sig bra på hästar med rätt låga mankar, då den ligger rätt nära hästen. Fördelen med en butet är att den är väldigt mjuk och formar sig lätt efter många olika hästar och även att den formar sig snabbt(jag kan tänka mig att det är därför många större tävlingsstall har runt 5 butetsadlar de använder på runt 20 hästar) Vill du ha klossar och stöd ska du nog leta efter CWD snarare än Butet, men jag måste säga själv att skinnet i buteten funkar bra som karlssons klister så då behövs inga klossar 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »