Allmänt

———-

Oh jag är på riktigt dåligt humör! Sjuk och precis fått reda på att säljaren backat på ett bud vi var överens om på en häst. Ohhhhhhfdhlkffgklhffhjk!!!!

Dario är söt i sitt afro iallafall….det enda som är kul just nu.

20120726-102818.jpg

41 svar till “———-

 1. tyras fanblogg skriver:

  Åh nej va tråkigt!! 🙁
  -HAHHA fan vad söt!

 2. johanna skriver:

  Nej vad tråkigt.. men bara på’t igen! :9

  sötdario!

 3. Anneli Johansson skriver:

  missat ska du köpa fler hästar? 🙂

 4. Dixi Wonderland skriver:

  HAHAHAHHAHAHA omg så söt han är xD Dör lite!

 5. ML skriver:

  Skulle vara roligt om du kan göra ett inlägg om gården och visa hur det ser ut överallt.
  Är det en gård som är i drift så du kan köpa foder därifrån, eller hur gör du med hö/ensilage osv?
  Vad kostar det och vad ingår om man vill stalla upp hos dig? Kommer du ha en hemsida för stallet?
  Det skulle vara jätteroligt att få läsa hur du planerar med hästarna framöver. Vilka mål du vill uppnå, vilka tävlingar ni har planerat in osv.
  Ta det när du hinner!

 6. Lina skriver:

  Gud vad tråkigt!

  Vill tipsa dig om en video som finns på den här adressen:
  http://speakinghorse.wordpress.com/2012/03/02/favorit-i-repris/

  ALLA ryttare borde se och lära av den!!
  På länken finns den dessutom översatt till svenska om man har svårt med engelskan.

 7. Epona skriver:

  Nä vad synd! Det är den bruna snyggingen förmodar jag? Dom vet väl att du har pengar och vill få dig att betala mer… :/

 8. Epona skriver:

  Nä nu blev jag lite upprörd. Tänk att folk tänker så mycket på pengar när det kommer till hästar. Hade jag varit säljare hade jag snarare gått ner i pris om jag visste att hästen skulle köpas av dig där jag vet att hästen hade fått ett underbart hästliv!

 9. Elin Johansson skriver:

  Hej Tyra!

  Jag tänte fråga dig vilken ridsportsbutik som är störst och bäst i Stockholm? Vart handlar du mest någonstans?

  Kram Elin

 10. Once Upon A Time skriver:

  Nej vad tråkigt, sånt känns alltid surt 🙁 Hoppas det löser sig på ett bra sätt ändå!

 11. Ida Lövehed skriver:

  Då var det inte meningen med den hästen, och så kommer det istället en annan 🙂 Ur något dåligt kommer det ALLTID något bra 🙂

  ”Om du inte gillar någonting så förändra det; om du inte kan förändra det; förändra sättet du ser på det”

 12. Karin skriver:

  Man kan inte backa ur ett bud, det är olagligt. Hälsa dom det, och att du kan ta till advokat annars. Ni har ett bindande avtal.

 13. Mia skriver:

  Tja Tyra….det är bara att öppna plånboken.Är det något man väldigt gärna vill ha så får det svida i skinnet;-) Det kostar att ligga på topp:-)….som jag brukar säga;-)Annars hittar du säker någon annan pålle,lycka till:-)

 14. Jonna skriver:

  Hur klarar du av allting? Jobbet/driva eget, hästarna och nu gården och den verksamheten? Visst du har ju medryttare på hästarna men ändå? Jag som knappt klarar av/orkar mer än att bara jobba kanske 6h på en dag? Är ju helt slut efteråt?!
  Du är grym Tyra! Love yah! 😀 <3

 15. Marie skriver:

  Nej va tråkigt ;/ sånt är aldrig kul!

 16. Nej, vad tråkigt! Hoppas du får en fin dag ändå 🙂

 17. sara skriver:

  Det enda som är kul? Du har precis flyttat till dina drömmars gård, har två fantastiska hästar. tänk på det istället för att fokusera på de dåliga/mindre bra sakerna så ska du se att allt känns bättre!

 18. Amanda skriver:

  Får man göra något man älskar är de inte lina jobbigt 🙂

 19. anonym skriver:

  Om ni är kommit överens med ett pris och gjort ett avtal är det bindande, så som en annan skrivar- hälsa dom att du går till advokat om dom backar på er avtal, et mundligt avtal är minst lika bindande som et skriftligt!

  Lycka till!

 20. Hanna skriver:

  Stackars Dario. Han ser inte så nöjd ut med sin ”nya” frisyr. 🙂 Söt e han alltid med sina fräknar.

 21. Becka skriver:

  Har du sett den här sidan? http://www.facebook.com/media/set/?set=a.423878864318018.91194.423869610985610&type=3

  Tycker faktiskt att de är lite väl elaka även om den ska va en ”skämt-sida” 🙁

 22. Michelle skriver:

  Karin: Bara för att någon lägger ett bud betyder det inte att säljaren måste acceptera det. Ägaren kan anse att den vill ha mer betalt eller fler bud innan den tar ett beslut. Så länge inte ett köpeavtal är påskrivet så är inget bindande juridiskt sett.

 23. Lina skriver:

  Är ganska säker på att dom inte får backa på ett bud om man slagit på det. Är rätt säker på att du har lagen på din sida om du vill.

 24. Jessika skriver:

  Trist att vara sjuk :/ Då är vi två, har haft magsjuka i 3 dygn nu :'( Krya på dig!

 25. Therese skriver:

  en häst till?! jösses tyra! jag vet att du inte gillar kommentarer där man kritiserar dig eller något du gör men ska du verkligen gå och köpa hästar till höger och vänster? det blir från noll till tre egna hästar på mindre än ett år!!!

 26. Amanda skriver:

  Vet tyvärr allt för väl hur det känns, var och provred en häst (fullblod) som passade mig perfekt, fick efter provridningen reda på att dom som provred helgen innan mig hade förtur. Var helt knäckt, slutade med att dom sa att dom skulle ta honom. Fick helt enkelt glömma den hästen och åkte och provred en till (halvblod)som jag gillade och som vi köpte.
  Bara det att samma dag efter vi skrivit under kontraktet på halvblodet så ringde försäljaren av fullblodet och sa att han var vår om vi ville ha honom.
  Än idag önskar jag att hon hade ringt 3h tidigare, då hade min drömhäst än idag varit min :/ Fick ta bort den jag köpte 3år senare pga kissing spines 🙁

 27. Jenny skriver:

  Nej vad söt, hahaha! 😀

 28. Sara skriver:

  Har du kollat in Kristina Wargs häst Estelle? Borde verkligen vara värd att prova, tror det kan vara något för dig. Häst med massa kapacitet!

  http://kristinawarg.se/2012/july/estelle-mognar.html

  http://kristinawarg.se/2012/may/till-salu-wbb-estelle.html

 29. Sofia skriver:

  Vad tråkigt med hästen, men det löser sig säkert på nåt sätt. Säljarna är ju dumma om de inte säljer till dig!
  Jag är så glad att du fortsätter blogga här! Jag följer dig varje dag och tycker att det är så spännande med nya gården!

 30. amanda skriver:

  ush surt, menmen det finns många fina hästar! 🙂 man får hoppas att den inte var allt för viktig 🙂

  hihihi sötdario!<3
  så gullig!<3

  kram
  tyra du är bäst, äääälskar din blogg! och såklart dario & joe 😀

 31. sara skriver:

  Så, för att reda ut lite nu, nej man behöver inte skriva ett köpeavtal för att avtalet ska vara giltigt och bindande. Däremot är det inte med denna lilla info givet att ett bindande muntligt avtal finns.
  Köparen måste ge ett bud och säljaren en ren accept inom rimlig tid. Dessutom ska både köparen och säljaren ha uppfattat det som ett avtal,
  Tyra kanske tycker de var överrens, men säljaren uppfattade det som något annat. Hade säljaren fog att fatta det som om det inte var ett avtal finns inte heller något bindande avtal. Har däremot bägge parter haft anledning till att uppfatta det som ett avtal är det bindande för bägge parter. Därefter är det naturligtvis en bevisfråga om saken.

 32. Ann-Marie skriver:

  Säljarna har kanske sett alla tråkga kommentarer du och dina hästar får i bloggen och kanske inte vill att ”deras” häst ska bli så ”offentlig”? :/ Tråkigt iaf,och jag tror inte de får göra så ens?Hoppas det löser sig.Kram!

 33. Rebecca skriver:

  Det är ju faktiskt alltid risken man tar när man lägger ett bud, att dom inte tar det. Sen är det ganska fult att backa om man godtagit ett bud men finns många andra hästar där ute 🙂

 34. Lova skriver:

  Guud va kul att du ska ha en till häst, eller kanske två?;)
  Önskar att jag hade den chansen med, vill bli VUXEN 🙂
  Har en 5 årig dressyrhäst men jag hade såå gärna velat kunna välja hur jag vill leva 🙂 Drömmen om en gård är stor kan jag säga !

 35. tina skriver:

  jag studerar för närvarande till jurist och vill instämma med några ovanstående. har du och säljaren kommit överens om ett bud dvs. du har lagt ett bud och säljaren har accepterat det en gång kan man inte utan vidare backa ur.

  köpeavtal etc. som någon skriver om här ovan är inte nödvändigt vid denna typ av köp vilket medför att det inte spelar någon roll om ni har köpeavtal eller inte. Juridiskt sett har ett ”köp” skett och därför har du, precis som de säger, lagen på din sida. Detta förutsatt att det är så det har gått till.

 36. Ulrika skriver:

  Har du din medryttare kvar på hästarna? 🙂

 37. jessica skriver:

  Muntliga avtal är bindande med vissa undantag som husköp. Så avtalet ni hade ska gälla, dock är det oftast svårt att bevisa att ett muntligt avtal finns då det blir ord mot ord.

 38. Annika skriver:

  Så söt 🙂

 39. Olivia skriver:

  Åh jag vet hur det är att inte kunna köpa den man vill ha.. men det är väl inte meningen att man ska ha den hästen eller ponnyn då. Jag var totalkär i en ponny. Men jag letade inte häst just då. När jag sedan började leta ponny så var hon såld, och när jag köpte min underbart fina nya ponny så blev hon tillsalu igen och då ångrade jag mig så sjukt mycket. Inte för att jag inte gillade min nya, men den ponnyn var verkligen speciell och jag hälsade ofta på henne och min tränare red bla henne. Det jobbigaste är att hon fortfarande är tillsalu, men jag har inte råd med dem där dumma 45.000 kr. Men så är livet ibland.. Hoppas du hittar en annan fin ponny, sjukt duktig är du!

  Men i detta läget kanske det mer var att du inte fick köpa den?

 40. Josefine skriver:

  Gick in på en länkning som någon lite högre upp länkat, dig på facebook, the typical hästmänniskan eller vad fan det är, och folk som skriver ”köper joe, glömmer dario, alla verkar ha fastnat för att du glömmer dario,Men i tidigare inlägg står det ju att dario betyder otroligt mke för dig! Men så är det väll inte att du gillar den ena mer än den andra, eller glömmer lilla dario ? 🙁 Kram på dig(tycker det e så otroligt elakt at göra sådana sidor)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »