Allmänt

2 uteslutningar och en strykning…

Hej, jag borde väl vara GALEN men jag är ändå glad. Joe har varit så SJUKT fin idag! Första rundan med Joe, hoppar jag fel piss-hinder som ni ser på filmen. Jag fick helt blackout! Jag hoppade 2:an och bara ”men gud, här är 3:an men varför står det nummer 7 på hindret?”…och hoppar det….PUCKO! Så jag blev såklart utelsuten eftersom jag hoppade fel hinder. Linjen blev ju även helt fel så vi kom väldigt nära på 7:an (som jag då trodde var 3:an). Dock så var det slarv av mig eftersom jag inte red ut svängen ordentligt och kom rakt på 2:an, vilket gjorde att jag tyckte att nummer 7 passade in bra, haha…Om jag ska fortsätta klaga så hade jag även dålig galopp in på första hindret och kom även lite nära på 1:an. MEN MEN, fin häst, dum ryttare. Jag har lärt mig något!

Dario första klassen. Alltså Dario, mitt hjärta. Först så var det trist för Dario behöver typ ridas fram i trav och galpp i 30 minuter annars funkar inte han. Manmåste rida igång maskineriet som mina tränare brukar skämta om…men det är verkligen så…Och direkt när jag ridit klart Joe var det upp på Dario och in på framhoppningen….Eh ah okej tänkte jag, jag tänkte först stryka mig men i panikens stund så körde jag istället. In på banan och red Dario, han var inte framme på skänkeln och jag kände mig som en nybörjare som red omkring på en stor häst. Tänk er Molly på Mulle. Vi kom 0:a i grundomgång, men sedan var det en konstig sväng i omhoppningen och det gick bara INTE att svänga den u-svängen med Dario hur jag än ville (en u-sväng var även det enda alternativet). Så jag uteslöt mig på eget initiativ. Det fanns liksom ändå ingen chans att svänga honom, så då valde jag att utgå istället.

Dario tappade även en sko (!) och jag strök honom från klass 2. Jag vill inte gå in på en häst som inte är framriden/hoppad ordentligt, så jag hade tänkt stryka honom innan jag visste att skon var tappad. Det är bara att lägga Dario på tävlingshyllan ett tag och trimma trimma trimma! Jag går inte in på en bana och skäms över min ritt, aldrig mer. Oh det är jättejättesvårt för mig där, alla tankar bara snurrar… Gubben, det blev så orättvist mot honom också, men men, nu var det som det var.

Omgång 2 med Joe kändes otroligt fin. Det här var FÖRSTA gången i mitt liv som jag hoppar en bana med Joe, så jag är så himla stolt över att vi klarade det så fint! Så himla synd att jag inte har den rundan på film, ångrar mig gärnet nu (John fotade istället) Det var vanliga normala linjer, och på 1 linje var det 4 galoppsprång, och där märkte jag att jag kom lite nära, men drog inga slutsatser där och då… Sedan var det en linje på 6 galoppsprång där jag också kom nära på sista hindret, och jag fick välja med att driva på och hoppa på 5 språng, eller hålla igen...jag upptäckte det dock för sent, så jag valde att inte riskera ett missförstånd mellan mig och Joe, så att vi kunde braka in i hindret, och därför valde jag valde att korta ner honom och då petade vi en bom.

Så i andra omgången blev det en bom ner, väldigt typiskt då allt kändes väldigt rytmiskt och fint. MEN jag har nu lärt mig att Joppe har en större galopp än vad jag trott, så till nästa tävling vet jag att jag måste hålla igen på linjerna, och verkligen tänka på det! Så även om tävlingen inte var lyckad på det sättet att man kommer hem utan rosett, så är jag ändå nöjd att jag har lärt mig något, för jag har verkligen som mål att tävla högre och större klasser med Joe. Dock ljuger jag om jag säger att jag INTE var frustrerad över att få hoppa omhoppning, jag är övertygad om att det hade blivit snabba rundor, haha. Men men men men… jag får vara mogen nu och se detta som bra träning. Hallå, vår första banhoppning ever!? Det är ju det som räknas. Nästa gång blir det bättre 😀

Någon som var där och såg oss hoppa? :D:D:D

Vill avsluta med att tacka Järfälla Ryttarföreningen för en väldigt trevligt arrangerad tävling. Jag trivdes verkligen superbra där och kommer komma tillbaka. Sedan vill jag tacka världens bästa John, Emelie och Susanne som har hjälpt mig idag på alla tänkbara sett. Ni är guld värda ♥

Bjussar på min första runda, min uteslutning. Haha fett coolt ju, har aldrig blivit utesluten förut! *LOL* Synd att jag har bilder och inte film på andra ritten. Jag skärpte till mig och red 10 ggr bättre än denna katastrof-runda. USH! Aja…. som sagt bjussar på den 😉 Inte konstigt att jag kommer fel på det sista hindret, hela den linjen är helt sne och heeeelt fel avstånd. AH VAD TÄNKTE JAG MED! Blir galen ju mer jag ser på den!!! Jag har så sjukt höga krav på min ridning, men detta är bara under all kritik! *Censurerar alla könsord*

(haha söta tjejer inne på banan…man hör ba ”syyynd den va så fin” haha <3)

 

42 svar till “2 uteslutningar och en strykning…

 1. Petra skriver:

  joe är såå fin!

 2. Tyras fanblogg! skriver:

  Åh, det såg verkligen skitfint ut, du ser ut att rida jättelungt utan att störa hästen…verkligen skitfint! 🙂 Och för att vara eran första tävling tsm så såg det ut att va skitfint förutom att du kom fel på hidret 🙁 Menmen..nästa gång, då jävlar! ! 😀

 3. Marie skriver:

  Va synd !! :/ Joe är så fin 🙂

 4. Anita skriver:

  Tyra jag vill bara säga att jag tycker att du är superduktig och jättemodig. Du har ju extra mycket press på dig som är så känd i hästkretsar också. Du är jättevettig som tar detta som ett träningstillfälle och att hoppa fel hinder är mänskligt! Jag ser fram emot att höra mer om dig på tävlingsbanorna!

 5. Dhanii skriver:

  Synd att det gick som det gick, men det ser verkligen effortless ut när han hoppar, ni kommer gå långt! 🙂

 6. maria skriver:

  synd att det vart fel väg, för det såg nämligen jätte fint ut!

 7. Agnes skriver:

  Skitfint Tyra!!

 8. Emma skriver:

  Tycker faktiskt att det såg skitfint och trevligt ut. Synd att det blev fel, men det är sånt som händer alla. Det kunde varit mycket värre. Bättre lycka nästa gång! Kram

 9. Mimmi skriver:

  Tyra, varför verkar du så orolig och bryr dig på vad andra tycker? När man läser inlägget känns det nästan som du ursäktar dig. Du har inte tävlat kontinuerligt på länge och alla som rider eller har ridit vet att ibland får man hjärnsläpp och saker och ting går inte som man vill men samt att saker som syns och händer där inte alltid den verkliga orsaken till att det går som det går 🙂

  Till näsTa gång så tänk bara” ja här kommer jag och jag skaffar mig erfarenhet och tränar på detta för att bli bättre.” Skit i vad andra tycker och ser för det är inte de som sitter på ryggen och vet hur det känns plus du vet väl att läktaryttare alltid vet ”bäst” ch tycker till varsej de vet något eller ej:)

  1. Tyra skriver:

   Mimmi- Fast detta är inte vad andra tycker, utan detta är en utvärdering av vad JAG tycker 🙂

 10. Rebecka skriver:

  Det är en fröjd för ögat att se er!!! Jätte bra! Förstår inte din kritik 🙂

 11. sara skriver:

  han kmr gå riktigt höga klasser!!

 12. sofia skriver:

  jag tycker det är jätteroligt att du lägger upp videos och låter oss läsare ta så stor del av ditt och hästarnas liv, det är verkligen roligt att följa er och se er bli bättre och bättre tillsammans 🙂

 13. Emma skriver:

  Jätte synd, men det är sådant som händer. Såg väldigt trevligt ut på filmen måste jag säga. Vilken härligt häst! 🙂
  Kan tänka mig att Dario behöver lång tid på sig att få igång maskineriet. Brukar ju vara så med stoooora pållar. Kanske någon utav hans medryttare kan vara med nästa gång & se till att ”jogga igång” honom lite innan det är dags för dig att rida in på framhoppningen. Ett tips bara! 🙂

 14. Malin skriver:

  Du får kanske rida fram Dario, be nån gå med han medans du då rider fram andra hästen sen får du återigen hoppa upp på Dario när du tävlat klart andra hästen, då är Dario redan lite igång och du behöver inte känna dig stressad över att han inte är helt igång!! 🙂

 15. elin skriver:

  JAG VAR DÄR 😀 Fast såg bara dig från håll när du hoppade Dario. Blev fett glad när jag såg att du var där och hoppa hihi.
  Visst var den där U-svängen svår. Fick kämpa med den verkligen eftersom min häst också är svårsvängd och var dubblet så jobbig idag..

  Synd att du hoppa fel hinder :/ tycker det såg riktigt bra ut på filmen, plus att du inte haft han alls länge :O

 16. Mimmi skriver:

  Ok, förstår. Bara fick sen känslan att du inte ville andra skulle skriva ngt negativt eller säga ngt negativt och du behövde förklara dig om du förstår hur jag menar? Lite rörigt skrivit av mig men menar inget illa alltså. Vet hur det kan kännas när man själv vet saker medans andra dissar det och man känner den där känslan att Man behöver förklara sig.
  Joe rör sig f.ö riktigt trevligt. Gillar den typen av hästar. Som någon skrev så är det kanske bättre att rida fram Dario först och sedan att någon leder runt honom och håller honom varm tills det är hans tur. Längesedan jag själv tävlade men får någon annan skritta fram/rida fram till någon annan? Isåfall kunde ju det varit till hjälp om ngn mjuka upp Dario till dig:)

 17. Lina skriver:

  Blev du inte utesluten när du och Dario vägrade ut er? 😉

  1. Tyra skriver:

   Lina- Ah just fan. blev ju utesluten direkt eftersom han inte ville gå in på banan först :S så vägrade ut oss gjorde vi inte, vi kom inte ens fram till första hindret hahaha

 18. Siri skriver:

  Åh vad tjusiga ni ser ut på film!

 19. Mathilda skriver:

  Ni är ju jättefina! Synd att du red fel väg! Men då har du i alla fall varit ute och testat på tävling med Joe 🙂

 20. Elin skriver:

  Jag var oxå där:D Hade tänkt gå fram och hälsa, säga att jag tkr du har gjort ett superbra jobb med Dario & att Joe kommer att bli en superhäst osv, men jag vågade inte, haha:( Något jag ångrar djupt såhär i efterhand.. Men jag kan ju alltid skylla på att jag inte ville störa dig;)Du är grym Tyra, du kommer komma långt med både Dario & Joe!:D

 21. linda skriver:

  haha jag nämns i slutet av filmen 😉

  Kul att du gillade att tävla hos oss, tävlade själv å tycker det funkade kalas idag, speciellt framhoppningen som jag ALLTID tycker det är kaos på överallt!

  Du har en superfin häst (såg bara den grå innan mig) å skit i vad folk säger, svensk avundsjuka! Man måste ju träna för å blir bra, å man kan inte vara bäst från början, antar att inte de som hackar på dig är bäst heller 😉

  En fråga bara (ta det inte fel!!), varför rider du med så skarpt bett? Ta ett vanligt 2 eller -delat å få fram nosen lite på honom så tror jag det skulle ännu bättre ut!
  I övrigt så rider du mjukt å fint och han ser samlad ut, du rycker absolut inte i munnen!

  Lycka till!!!

  1. Tyra skriver:

   Linda- Tack snälla 🙂 Jaha tävlade du efter mig? 😀 Jag rider alltid med vanligt bett på honom förutom när jag hoppar, just för att han blir extra stark och slåt mycket med huvudet. Jag har verkligen försökt hoppa på vanligt bett men det går ej. Marcus Westergren red alltid med detta bett, men jag ska försöka testa ett baby pelham på honom och se hur det går, inte lika skarpt. Sen kör jag med gummibett också, med äppelsmak, haha 🙂

 22. sara skriver:

  Åh, synd! Men ser ju jättefint ut på filmen! Tycker du och dina hästar utvecklas så fint, du rider verkligen prydligare nu!

 23. Karin skriver:

  ser ju jättefina ut ihop!!

 24. Hansepansan skriver:

  Har haft ett tvårigt uppehåll från flitigt tävlande och jävlar i gatan vad man glömmer mycket. Min första tävling hade jag missat att alla startlistor och sånt numera finns på equipe.com och att veterinärbesiktning inte behövs föränn reg. 120 klasser och allting var pannkaka hann inte gå banan osv.. Hann inte rida fram och trodde jag hade en liten häst men som är gigantisk och försökte rida ponnysvängar och vinna. Haha! Man lär sig av sina misstag minst sagt!

  Det där med att folk skriver att du drar hästen i munnen har jag också råkat ut för, tävlingsbilder läggs upp och det var någon utlänning som skrev att det syntes på bilden att hästen hade så ont i munnen och att jag var elak och bla bla. Förstår att du blir pissed på kommentarerna! Kämpa på, du inspirerar!

 25. Jenny skriver:

  Bra jobbat, shit happens ju 🙂 Mer rutin under hovarna sa blir det nog bra det dar!

  Strunta i avundsjuka elaka kommentarer, hastvarlden ar full med besserwissers som ska prompt lagga sig i andras hastar och ridning.

 26. Louise skriver:

  Såg riktigt fint ut, synd bara med att du glömde 🙁 Annars skulle ni nog fått en fin placering faktiskt 🙂
  Undrar, när kommer svaren på frågestunden upp? Eller är dem redan uppe och jag har missat dem?

  1. Tyra skriver:

   Louise- Tack <3 Du har inte missat, detär jag som inte svarat än...aaaah. Ska så fort som möjligt, lovar :D kram

 27. magda skriver:

  Men, come on, det var ju fint ridet Tyra, och det händer alla faktiskt! Tycker du ska vara nöjd med din första tävling på Joe .. om det muntrar upp dig, så var jag och tävlade med en grupp kompisar.. min kompis red på ettan som var en oxer åt fel håll xD det är väl värre

 28. Dessan skriver:

  Hindrena ser ut som små skit för honom! Så snygg häst hoppas nu att allt går vägen för er och ni kommer ut på större tävlingar:) Lycka till:D

 29. Sofie skriver:

  Tyckte det såg fint ut! Var där och kollade och båda dina hästar är super fina 🙂

 30. Elin skriver:

  Jag tycker att det låter som du gjort bra ifrån dig och att du ska vara nöjd! Sluta inte tävla, för det behöver man göra heeela tiden.

 31. Emelie Ahlberg skriver:

  Verkligen bra första-tävling och snygg avslutning där 😛 haha

 32. Matilda skriver:

  Åh vad synd att du red fel väg, det såg verkligen jättefint ut! 🙂 Du verkar vara en underbar människa och det är så roligt att det finns människor som dig (ibland tvivlar man ju på mänskligheten..) och du gör verkligen ett superbra jobb med båda dina hästar och du ska verkligen vara stolt, om inte annat är nog många andra ink jag det 🙂 Lycka till med framtida tävlingar och hoppas du rider rätt väg då med;)

 33. Freys skriver:

  Äsch sådant hör till, någon gång i livet ska man rida fel helt enkelt! Men så fint det såg ut, jättefin häst du skaffat då! Hoppas vi ses på framtida tävlingar, kan inte du lägga upp vart du ska och så?? 🙂 skulle vara kul att se och möta er irl 😀

  / Freya & Ior’en

 34. Lina skriver:

  Jädra vilken häst du har Tyra! 😉
  Riktigt fin, men tror verkligen att han kräver sin ryttare, så vilken tur att han har just dig då 🙂

  Ha en bra dag!
  kram

 35. Maja skriver:

  HEJ! Kul att du kommer ut och tävlar! Även fast du skulle ridit fel i omhoppningen så tycker jag att du borde fullföljt din ritt, det är ju trotts allt bra träning även fast man oftast inte blir placerad med 4 fel 🙂
  Ta det inte som kritik, utan bara från en ryttare till en annan!

  Hoppas vi ses i Falsterbo, Kram!

 36. Annie skriver:

  Hejsan!
  Så himla härligt att se en storbloggare lägga ut och visa upp sina misstag (om än små) på bloggen, istället för att bara visa upp alla framgångar som de flesta andra storbloggarna. Det visar verkligen att du är en riktig person, inte bara en penga-indragande bloggrobot eller så. Dessutom tycker jag att du skriver så bra, enligt konstens alla regler. En hel del andra bloggare struntar ibland i skiljetecken, stora bokstäver och liknande. Det är sådant som gör att ens bloggupplevelse blir tråkig. Så tummen upp till dig!
  Om du nu undrar varför jag kommenterar på ett inlägg såhär långt bak i tiden så är det för att jag precis har upptäckt din blogg och kan inte slita mig ifrån att läsa igenom så många inlägg jag hinner.
  Sen gör det ju absolut inget att du har två URSNYGGA hästar… En fråga bara; Hur lång är du?

  Hejdå!

 37. Tin-Tin skriver:

  Synd att jag inte visste att du skulle tävla!:( borde vetat de eftersom jag rider på Järfälla men va på ridläger då så kunde inte komma och kolla:( men på bilderna och filmerna så ser det ju jättebra ut! Man gör fel ibland och det har jag också gjort på tävlingar men det kommer flera tävlingar och då kanske det går bättre;) fint enligt mig iallafall! Kul att du kom till ridskolan! Hoppas du kommer dit mer om det blir någon tävling så jag kan komma och kolla! 😀

  Kram!

 38. Ida skriver:

  haha, det händer även dom bästa!

  det var inte såå länge sen jag fick reda på att du var en gammal hästtjej, hur jag nu kan ha missat det när jag är från sörping..O_o

  tycker iaf att det är asnajs av dig att lägga ut filmer som du själv inte är nöjd med! det visar ju bara hur stark du är! jag vet flera väldigt duktiga ryttare som bara väljer att lägga ut sina bästa rundor och måste säga att man blir lite besviken. man kan ju alltid lära sig och inspireras av mindre lyckade rundor med och man kan inte va på topp jämt. jag tycker att du är duktig och det är jätteroligt att få se filmer från era träningar/tävlingar! på såvis ser man ju utvecklingen och det om nått är ju både motiverande och inspirerande! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »