Allmänt

Här kommer en pinsam film…

Yepp, jag lägger upp denna, haha. BARA för att kunna gå tillbaka i arkivet och se utvecklingen förhoppningsvis haha). Idag är det Joe som kört med mig, jag har inte haft så mycket att säga till om. Nästa gång är det martingal och ett pelham-bett som gäller. Joe har alltid hoppats med pelham men jag ville ändå ge ett vamlig bett en chans…. No way! Ah fy tusan vad hjälplös man känner sig när det blir såna här träningar! Joe var extremt pigg, spänd och tyckte det var lite för kul. Sedan sitter jag som en liten jävla vante på honom och har inget att sätta emot.

Jag som hela tiden trott Dario var svår (eftersom jag alltid är helt genomsvett efter passen med honom. Dario-släng dig i väggen- haha här har vi Joe och jag har ALDRIG varit så svettig som efter idag. Som sagt, jag lägger upp detta och ni behöver inte kommentera hur jag rider- jag vet redan att det ser förjävligt ut! Lägger bara upp det för att visa hur han var idag! Fick inte tillbaka honom för 5 öre, han var pigg, och spänd som tusan och otroligt stark. I slutet gick det lite bättre, då fick jag lite mer kontroll.

Nästa hoppträning ska jag rida fram mer. Eftersom jag red Dario först så var det mest upp, fixa Joe och rida fram och hoppa direkt. Inte bra. Ska planera och tänka om nästa gång. Men det känns så konstigt, inte alls samma häst som jag provred 🙁 testar han mig tror ni? 🙂

Det ser rätt lätt ut på videon men jag KÄMPAR ALLT VAD JAG HAR med att få tillbaka honom efter hindret, men det finns ingen chans. (Och då är jag ändå van med Dario, 1,84 m, 800 kilo hahaha…) Joe typ äger mig! Nu ska vi jobba bort det ordentligt! Jag blir fett sur när jag kollar på denna film! OH! Sedan drar han tag som faaan med huvudet så att tyglarna glider ur. Nej, det enda positiva med dagens ridpass var det fina vädret!!!

I slutet hoppade vi EN bra linje. Annars såg passet mest ut som i början av denna film, ville bara visa er…. Förjävligt! (Ps. När Joe hoppar omkring sådär så kan tänka er att Dario var 10 ggr värre…höll på att bryta näsan och få whiplash-skada flera gånger…FAN vad besviken jag är på den här SKITDAGEN!!!)

85 svar till “Här kommer en pinsam film…

 1. Pernilla skriver:

  Tycker ändå att du har en bra balans när du rider, många ryttare skulle bara sitta och såga i munnen men man ser att du försöker rida honom med sätet även om han kanske inte är lyhördast;P

 2. Alexandra skriver:

  Jag tyckte ändå att du skötte dig jättefint! 🙂 Själv kan jag nästan garantera att jag hade flugit av som en vante i början av videon när han krånglar vid bommarna, haha!

 3. jonna skriver:

  Äh, det tar ett tag innan man ”rider in sig i varandra” ju 🙂 och ridning är inte lätt, skulle det varit lätt skulle det hetat fotboll, hehe 😉

 4. Lisa skriver:

  Men jag tycker det är bra att få se när det går lite mindre bra också, för de dagarna finns det nog gott om men de flesta hästbloggar väljer att visa när allt är perfekt och då känner man sig kass själv. Nu har ju jag bara ridit i 3 år så jag ska absolut inte jämföra mig med dig men ändå =)

 5. erica skriver:

  du försökte ju ändå jättebra!
  Var stolt, du är en otroligt duktig ryttare <3

 6. ewelina skriver:

  jag antar att han testar dig + att han varit lite nervös efter allt flyttande och spänningarna liksom släppte när han kände sig ”hemma” (=bland hindrer)

 7. Pillan skriver:

  Trist när man känner sådär, MEN, man måste ibland vara på ”botten” för att uppskatta känslan när man är på toppen!!
  + att herre guuu, ni känner inte varann än ju. Det kan bara bli bättre 😀 😀
  Mvh Pillan

 8. Tyras fanblogg skriver:

  Haha, tycker du är sjukt duktig som iaf satt kvar! 😀 Haha i början där hade jag flygit av ^^

 9. Malin och skriver:

  De finns ju mycket som kan påverka hans betende. Du har ju bara haft han i ett par dagar, tänk på att de är mycket nya intryck för honom med, miljön, ny ryttare på ryggen, han testar dig. Kämpa på så kommer de gå bra. mycket mark arbete och dressyr träning så kommer ni rida ihop er. hoppa kan han ju iaf. Hihi

 10. Anna skriver:

  Tyra. Joe är på en helt ny plats och utforskar och känner sig fortfarande osäker. För att det gick så bra på provridning var för han var på hemmaplan då och kände sig trygg. Han har inte bott in sig i stallet än. Sedan är det ju så att hästar kan precis som människor ha dåliga dagar. Lägg inte energi på det dåliga, lyft upp det bra i stället. Du minns ju hur mycket jobb det var med Dario i början. Och hur fin är han inte nu? Tyvärr är det enda jag kan säga att ge det tid. Ni lär fortfarande känna varandra, det är ett nytt ställe med nya hästar och en ryttare med annan ridstil än han är van vid.
  Annars kan du försöka vara mjukare i handen, kanske därför han slår så med huvudet? När ryttaren drar brukar hästen också dra för att ”jämna ut”. Andra tankar är att han kanske har ont i munnen? Tand som växer/sitter i vägen, sadel som inte ligger bekvämt, för mycket havre? Men först och främst. Låt det ta tid. Förvandling och utveckling sker inte på fem minuter. Jag tycker det ser fint ut!
  Tack för en fin blogg som jag följer dagligen! Kram<3

 11. Anna skriver:

  Var inte så självkritisk! Efter din beskrivning hade jag förväntat mig så mycket värre. Visst, han drog iväg och körde med dig, men det såg ju på inget sätt farligt ut utan du hade nog lite koll på honom iaf. Tycker inte du behöver vara jättebesviken på dig själv och över situationen, ni känner inte varandra ännu och han har inte bott in sig i den nya miljön, samt att du knappast är van vid två hårda pass i rad och därför inte orkade fullt ut.

 12. sara skriver:

  Alla har motgångar ibland. Det är sånt som får en att uppskatta när det går bra!

  Men så länge det inte känns bra/går bra, så håll dig till hinder i den höjden och höj inte. För när ni sen klarar en hel bana på den höjden utan studsen och alltihopa, då klarar ni det på 130 sen också. 🙂

 13. Isabella skriver:

  Ja, det ser ju inte lätt ut när han skuttar runt som han gör :/ Hoppas det går bättre nästa gång i alla fall. Han är ju på ett nytt ställe med nya hästar så det kan väl bidra till att han blir svårare och jobbigare? 🙂

 14. sara skriver:

  äsch! Det där var väl inget! Det kan och ska inte vara perfekt från början! Klart ni måste rida ihop er lite innan! Säkert skillnad från provridningen dels för att han är lite spänd, pga annat bett, pga att han testar lite, men säkert också för att då var han genomriden ordentligt av någon väldigt duktig som kände honom innan. Detta kommer bli jättebra ska du se!

  OCH när vi skaffade vår förra häst var det BETYDLIGT värre första träningen! Han är den enda hästen jag vet som hoppat studs genom kombinationer och i studsen landade han inte emellan, hoppade båda hindrena i ett språng! haha, DET var värre!

 15. Malin skriver:

  Jag tror nog att han ”bara” testar dig så kämpa på och ge dig inte så släpper det säkert snart! Annars ser han ju faktiskt väldigt fräsch ut! :p

 16. Pernilla skriver:

  GUD va kul o se en sån här film tyra! Vad vore väl ett hästköp om han betedde sej som en robot? Nu har ni nått att jobba på och hitta varandra och ja han testar dej nog och lär göra ett tag 🙂 Kämpa på och helt underbart o se hur mänskliga ni är 🙂 Kram o lycka till! 🙂

 17. Camilla skriver:

  Hej, jag skrev samma sak till dig i ”galopp-inlägget” men jag är ganska säker på att det är så = han testar dig! Vid provridningen var han på hemma-plan och körde sitt eget race. Idag är han i ett stall som han inte känner med människor och andra djur han inte träffat förr. Jag förstår verkligen din besvikelse. Allt det vackra du har med dario, det är en fin känsla att du omedveten drömmer om att fu ska ha samma relation med Joe idag men det är omöjligt för ni känner inte varandra. Men det kommer och ju bättre ni lär känna honom och han dig ju starkare kommer ni bli 🙂 kör hårt! Bamse kram

 18. Agnes skriver:

  ibland måste det gå dåligt för att man ska känna när det går riktigt bra! Sen så har du köpt en jättefin häst verkligen, och tror det kommer gå super för er när ni kommer igång 🙂

 19. Kim skriver:

  HUUUUR kan du bli knäckt av en träning?! jag får ont i magen när jag tänker på att du tvivlar på om du har köpt en fin häst BARA för att han inte är perfekt hela tiden? vilken värld kommer du ifrån? ge det tid, herregud det är första/andra veckan du har honom. varför har du så bråttom? LUGN, hästar är individer precis som oss.

 20. jennie skriver:

  Imponerad över att du ändå sitter så lugnt! Proffsigt! Tänk på att det är dagar som dessa som utvecklar dig som ryttare mest!

 21. pernilla skriver:

  Förslag till ev nytt namn till bloggen….. Darijoe.se!! BRA VA?! 😀

 22. Vilma Hellberg skriver:

  Jag tror att han bara testar dej men ge dig inte bara för då blir det mycket värre!!!!!

 23. Charlotte skriver:

  Så illa var det väl inte? 🙂 Det är förmodligen ingen nybörjarhäst… tyckte du red bra iaf, trots damp-rycken. Min häst har också sånna ryck ibland 🙂

 24. Wilma skriver:

  Jag tror att han testar dig, i början.
  Han är annars, supersnygg! 😀

  Kommer det film på Dario också? 😀 ♥

 25. Emelie skriver:

  Nej men gumman det var väl ingen fara!

 26. Linda skriver:

  Jag tycker inte att du ska vara besviken Tyra! Du testar honom och han testar dig, ni har ju inte lärt känna varandra än. Jag tror att ni kommer bli kanon tillsammans, se bara vilken utveckling du och Dario har gjort, helt fantastiskt att se. Fortsätt kämpa, håller tummarna för er!

 27. Ida skriver:

  En fundering bara. Gick han ute mycket i hage i förra stallet? Och står mycket inne nu? Då kanske han har överskottsenergi, eftersom han inte kan göra av med energin på egen hand i hagen på samma sätt nu? 🙂

 28. Dixi Wonderland skriver:

  Snacka om att du kommer ha träningsvärk imorgon haha, det där såg inte lätt ut. Lite kul när din tränare säger ”ta tag ta tag” för man ser verkligen hur du kämpar med att hålla in honom men han bara fortsätter rakt fram haha 😀 Se de på den ljusa sidan att det antagligen inte kan bli värre utan bara bättre ;D

 29. Fanny skriver:

  haha, vilken härlig film! så illa var det inte och jag gillar ändå att han har sådan energi 🙂

 30. Nina skriver:

  Det är skittrist när hästarna går såhär, men de har oxå dåliga dagar (så onödigt att skriva för det vet du redan XP) nä men fördelen med sådan dagarär att det kan ju inte bli sämre nästa dag ;P plus att du kommer lära dig så sjuuuukt mycket med två svåra hästar att rida! 😉

 31. amanda skriver:

  kommer inte upp nån film 🙁

 32. Anna skriver:

  äääsch de där såg väll inte så pjåkigt ut! ni håller ju på lära känna varandra!

 33. Emma skriver:

  Det tar ju ett tag innan man lär känna varandra. En del hästar testar ju en gärna i början också. 😉 Men det är bara att ta nya tag! 🙂 Jag tror det kommer att bli jätte bra i slutändan. Så träna på & lycka till! 🙂

 34. Jannicke skriver:

  Neej det ser inte alls hemskt ut… man ser ju att han är stark och pigg bara! Modigt av dig ändå att fortsätta lägga ut bilder/filmer där det inte ser perfekt ut, trots alla kommentarer.

  Han har en helt underbar galopp!

 35. Sofie skriver:

  Haha, han är precis som mitt Etrusco sto var för ett år sedan, fast jag har ett ju en dam som samtidigt kan sätta sig på tvären om hon inte får som hon vill! Det är bara att kämpa på, man får rida med så mycke säte/ben och magmuskler!

 36. Anna skriver:

  Kan inte låta bli att le! Hästar är såna personligheter! man ser verkligen att han tänker tjoho jag har fått en ny matte nu ska jag leva loppan 🙂 och dels så ler jag för jag vet vad duktig du är så det där fixar du till lätt Tyra 🙂 det där kommer bli skit bra!

 37. Mkay skriver:

  Inte för att man kan bedöma ngt av en filmsnutt men det ser ju iaf ut som att han larvar runt och jag tror kanske att han känner av att du inte har full koll på honom, och istället för att ta dina förhållningar hoppar han rakt in i handen ett av sprången. Jag tror han testar och ser hur mkt han kan köra sitt egna race. Ta det för vad det är! Strunta i att det inte blev perfekt, det blir inte det jämt, ni kommer lära känna varandra och det ser ut som det är en riktigt fin häst du fått tag på! Framåtbjudning kan man ju inte säga att han saknar iaf 😉 Jag tränade en häst ett tag, första gången jag hoppade hästen var det utomhus och hon gick som en klocka. Andra gången jag skulle hoppa henne var för en känd tränare från Gbg och inomhus, man kan säga att hästen körde skiten ur mig, kändes typ som en helt annan häst! Det var massa folk där och titta (bl.a. hästägarna) och min enda tanke var Skjut.Mig.I.Huvudet. Fy fan. Så tro mig, vi är fler som haft de sämsta jävla träningarna ever! Men det är lättare att skratta åt det i efterhand 😉

 38. amanda skriver:

  som de lät på ig förväntade jag mig verklign något som skulle se förjävligt ut.. så farligt var det ju inte! tyckt du käpmade på bra.. hur gamal är han egentligen och vad har han gjort? ser smart ut att ta pelham på honom iaf nu i början, de är ju ändå inte bettet som bestämmer hur skarpt bettet är utan ryttarens hand. tror han kör lite mer dig och ser hur du handskas med det, han är van vid en stor grabb som rider ? tror han tstar dig, visa bara att de är du som är boss!! skitfin är han annars! och att han inte är som han va när du provred kan ju ha tusen bakomliggande faktorer 🙂

 39. Karin skriver:

  Men på ett sätt var det väl bra, för nu vet du att det inte funkar med vanligt bett. Jag har gjort samma upptäckt med min kuse, fick styra in i väggen…Rider honom på pelham och behöver bara krama i tygeln för att han ska lyssna. 🙂

 40. Karin skriver:

  och ja, han testar dig säkerligen och är säker jätteglad för att hoppa!! 🙂 ser inte helt lätt ut att manövrera men du lyckas ju ändå!

 41. Tova skriver:

  synd att det blev som det blev med träningen, men det är bara att kämpa! Allt svett och slit kommer vara värt det, han kommer nog bli en fin häst efter lite träning.
  <3

 42. Emma skriver:

  Så farligt är det absolut inte, ni håller ju på att lära känna varandra och allt är nytt! Du hittar snart rätt knappar 🙂

 43. unghäst blogg skriver:

  Hej Tyra! Tycker Joe är otroligt vacker, ni är ett fint ekipage! Men precis som du säger:
  ”Sen ville man visa upp nya hästen för tränaren, folk var nere och kollade när man red och pappa kom dit för att kolla när jag red för första gången osv…det är klart man blir oerhört besviken”
  Hästar känner ju energier och du var troligtvis lite nervös och ville göra så bra ifrån dig som du bara kunde när alla tittade på (som du säger) och det kände väl han av och själv blev nervös.
  Det går säkert bättre nästa gång eller om du hoppar honom utan att en massa folk står och tittar på.
  Släpp alla tankar och krav och ha bara roligt. Ni kommer gå långt tillsammans, det känner jag på mig =)

  Kram

 44. Sofia skriver:

  Jag tyckte du red bra! Det är inte lätt att veta vad man ska hitta på alla gånger, och du gjorde absolut så gott du kunde med det som var! Tror ni kommer bli toppen tillsammans! 🙂

 45. Mikaela skriver:

  Shit, trode aldrig jag skulle skriva detta till en hästbloggare men… Du är beundransvärd!! Av alla dessa hästbloggare, hur många skulle lägga ut en film där dom tycker det gick dåligt?
  Hur många skulle fråga sina läsare om hjälp, inte hitta på massa ursäkter om bilder, filmer, varför du gör si eller så osv,skulle kunna radda upp 100 exempel på sådant jag hatar hos alla hästbloggar. Men du är så ÄKTA, och ärlig och det är grymt!!

  Lycka till med nya hästen och Dario!

 46. Anni Oveson skriver:

  Synd tydligt att han bara försöker testa dig lite 🙂 Jag tycker du gör ett bra jobb! Han är ung och grön och får lov att vara lite ”tonårs-bråkig” ibland. Och jag förstår VERKLIGEN varför du köpte honom! Kära nån vilket språng han har, du har helt klart fått tag på en stjärna! är extremt avundsjuk men väldigt glad för din skull! kommer garanterat gå bättre nästa gång 🙂

 47. Martina skriver:

  har du sett hur vissa av hästarna i världscupen brallar?? Bara bra med hästar som har självförtroende och go i sig, hoppar som en klockan även om det är lite hej kom och hjälp mig där imellan. Tror ni blir ett kanon par! 😀 lycka till!

 48. maria skriver:

  Jag tycker du är alldeles för hård mot dig själv! Du har bra haft joe i några dagar. Det ser bra ut tycker jag och det kommer bli kanon i framtiden.

 49. Anno skriver:

  Klart han testar dig! Det gör alla hästar med nya ryttare och det är helt olika häst till häst. Känn lugnet, ni hittar varandra! 🙂

 50. Erica skriver:

  Förväntade mig katastrof, när du skrev att det var katastrof! såg fint ut tyckte jag, allt tar sin tid, tänk på det! även ifall man vill att det ska vara perfekt med en gång, det är bara att kämpa på, det vet jag som har ett 5-årigt fullblodssto (f.d galloppör dessutom..)

 51. Emma skriver:

  Håller me många här, så farligt var de inte!! =) sätt på de bett han är van att bli hoppad på till en början iaf, sen kanske de går att byta. Ni känner ju inte varann heller och vem vet, den övningen kanske han tycker är jobbig på nåt sätt och blir bekväm, då kommer ofta såna grejjer som att dra ryttaren ur sadeln osv.
  Kämpa på! =)

 52. Sofie skriver:

  Det där var ju ingen fara, och verkligen ingen katastrof. enligt mig. Såg bara lite orytmiskt ut + att du hade fel bett. Om 2 veckor så kommer ni sitta ihop ni två 🙂

 53. oj, jag tyckte faktiskt inte det såg så farligt ut!
  Sen känns det alltid mer än vad det ser ut, så förstår att det inte kändes bra. Men jag tyckte det såg bra ut och att ni bara måste lära känna varandra. Tänk att det är första gången han hoppas med vanligt bett och DESSUTOM med ny ryttare. Det är riktigt bra enligt mig!
  Så tycker du ska testa att rida med vanligt bett i hoppning mer, för om det såg ut såhär bra nu så kan det bara bli bättre! 😀

  Kram, och lycka till med snygghästen!

 54. Linnéa skriver:

  När jag köpte min häst sa min tränare till mig att det tar ca 3 månader innan smekmånadsfasen är över, sen visar hästen sitt rätta jag och man börjar förstå varandra bättre. Lycka till Tyra, det kommer bli bätte! 🙂

 55. Malin skriver:

  Så illa såg det inte alls ut! 🙂 Det är inte alls konstigt att det går/känns sådär första gången, du har ju bara haft honom i några dagar! Sådär höll min häst på i ett halvår (oj vilken tröst), men det är bara att fortsätta träna och kämpa på 🙂 Du kommer hitta knapparna snart och då kommer det gå strålande 😀 Kram och Lycka Till!

 56. Anna skriver:

  Håller med väldigt många här, såg inte alls så dåligt ut som jag förställde mig av vad du beskrev. Du ska se att det känns toppen när han har landat lite med flytten och nya människor. Annars ska du ha sjukt med beröm för ditt tålamod och din stadiga sits plus händerna! Det där kommer att bli jättebra när ni har ridit ihop er och sen så absolut en martingal skulle helt klart inte skada 😉 Sen om han alltid tidigare har hoppats med palhem så tycker jag du gott och väl kan fortsätta med det tills det att du har ridit in dig mera på honom och därefter testa igen att rida med vanligt tränsbett.

 57. Moa Mildén skriver:

  Han kanske skör lite med dig.. Men det blir nog bättre, det går inte alltid bra men tråkigt att det gick dåligt med båda hästarna 🙁

  Du kanske ska lära känna han lite mer innan du hoppar, typ rida ut och lite sånt. Får känna på hans svaga sidor och även dom som han hade idag. Vet dock inte om han bara är såhär vid just hoppningen. Det är bara ett tips, själv har jag inte haft någon egen häst men vet inte hur du lägger upp pass osv. Skulle vara kul om du gjorde det 🙂 kram

 58. L skriver:

  Du måste vara stilla med dina händer, hästen blir oerhört störd av din hand. Hästar e fruktansvärt känsliga i sin mun, d måste alla vi ryttare vara medvetna om. Lägg tid på dressyren först, kom ihop er sen hoppa!

 59. Josefine skriver:

  Var beredd på något mycket värre när jag läste din beskrivning av ridpasset 😉 Du är otroligt duktig som sitter så balanserat, utan att ha balansen i tyglarna! Det syns att du kämpar och rider med sätet, DET är bra!

  Det är också en fantastiskt fin häst du köpt! Han har bytt miljö, lämnat tryggheten, ny ryttare med annorlunda ridstil (alla rider olika) och allt sånt där. Ni kommer bli riktigt farliga i framtiden! Tur att jag tävlar ponny 😉

  Lycka till i framtiden med båda dig själv och båda hästarna, ge aldrig upp, fortsätt kämpa! Ni är sjukligt fina ihop!

  Kram!

 60. Petronella skriver:

  Eeeh. det var väl därför det är en risk att köpa från proffs-stall i Holland. Hästarna är jävligt bra ridna och sen är det inte så lätt för en glad amatör… (och ja, klart han testar)
  MEN! Innan du tar detta som en ’jätte-diss’ så har du min genuina sympati också för I’VE BEEN THERE!
  Och så ett råd, även om du kanske inte ber om det… välj EN (hopp)tränare och håll dig till den. Om du inte riktigt vet hur du ska lösa situationen så är det bättre att ett proffs har en plan i sikte. Helst kanske samma som rider han ibland?

 61. Anette skriver:

  Låt honom landa lite i sin nya miljö och börja med att rida dressyr på honom med hjälp av tränare. Du måste ju ha koll på grundridningen på honom innan du börjar hoppa. Det tycker i alla fall jag är en bättre väg än att betsla upp och fortsätta hoppa direkt. Ni har ju all tid i världen – börja luuugnt och ta det från grunden. Det tjänar ni på i längden! 🙂

 62. matilda skriver:

  Jag har också en häst som är sådär, det som funkat bra på den är att träna mycket tempoväxlingar. Har en övning som är bra (som ser ut att vara bra för din häst på filmen) och det är att öka galoppen på kortsidorna ordentligt och verkligen få långa galoppsprång och sedan på mitten av långsidan samla ordetligt för skänkeln. Ett tips är att lägga tillbaka skänken en anning när du samlar honom. Får mycket större effekt då! Denna övning är bra då hästen lär sig galoppera ordentligt ur sväng = hoppa högre! 🙂

  Sen att rida tre bommar med 15 meter mellan varje. Så kan du göra 5,5 – 4-5 – 5-4 och 4-4 galoppsprång mellan varje. Den övningen ger otroligt mycket då hästen lär sig komma tillbaka direkt och gå fram direkt när det behövs. Många duktiga ryttare säger att detta är A och O för att få rätt grund till att kunna hoppa högre 🙂

  Men som sagt! Tänk på att detta var första träningen och som du själv säger även första träningen ute! 🙂 Tänk vilket jobb du gjort med dario, du kommer säkert kolla tillbaka på denna fimen om ett halvår och le 🙂 Tack för en bra blogg ! <3

 63. Emma skriver:

  Äsch! Han är bara pigg och glad och full av förväntningar på nya stället, med en ny ryttare.

  Det är bara att ignorera och försöka att inte bli ”stressad” rent energimässigt. Så ska du se att han hittar tillbaka till sitt jag!

  Det värsta du kan göra är att bli irriterad, han känner av det och kommer säkerligen testa ditt hummör ännu mer…

 64. Tess i Dubai skriver:

  Forstar att det kanns tufft, motgangar ar alltid tuffa, sma som stora. Instammer med de andra, ni ar ju sa nya med varandra, det kommer bli toppen med tiden utan att du gor nagot annorlunda.

 65. alice skriver:

  Åh! NEJ; NEJ ha inte så höga krav på dig! jag tycker det ändå såg hyfsat ut! haha och utfilippen var inte så farliga iaf! 😀 Jag har en häst jag kastar sig minst 3, 4 gånger i sidled varje ridpass och detta är en riktigt liten dressyrpärla 😉 kämpa på gör mycket olika saker så han måste tänka mycket 😀

  du löser det bra 🙂

 66. Angelica skriver:

  Hej! All lycka till dig som äntligen hittat en till häst och super fin är han! Tycker att du gör det bra! Tycker det mest ser ut som att han är otroligt pigg och glad. 🙂 Men sånna tillfällen kan vara dryga !;P Men kämpa på det blir bra tillslut , se bara vilket underbart arbete du lagt ner på Dario som börjar bli en riktigt fin herre! //Angelica

 67. Charlotte skriver:

  Klart det kommer gå lite kasst i början, ni måste ju lära känna varandra 🙂 Jag är hopprädd, så tycker du är sjukt modig!!

  Kämpa nu, jag vet att du kommer vara toknöjd med dig själv när han väl går som han ska och ni har hittat varandra.

  Kram!

 68. stili skriver:

  Så illa var det verkligen inte! Förbättringspotential helt klart men såhär i början kan du väl ha överseende med dig själv och din häst. Om problemet kvarstår om ett år då är det ju lite jobbigare…

  Jag tycker iaf att du va duktig! …och Joe också! 🙂

 69. Engla skriver:

  Hej Tyra! Nr du förklarade hur det kändes med hoppningen och ridningen idag så lät det på dig som om det vore ett öde värre ´än döden! Men jag tittade sen på filmen och jag tyckte inte alls att det såg så hemskt ut! Vissa grejer kan man alltid fin slipa på men oftast (iallafall för mig) när jag rider, framförallt hoppar så känns det mycket värre än det ser ut!! Jag tycker du,Joe och Dario är så himla fina tillsamans! Dom är verkligen din typ av häst! Ha det bra, och tack för asbra blogg! Kram //Engla

 70. Isabel skriver:

  Hej!

  Du har säkert fått tusen frågor om detta, men jag frågar ändå.

  Varför rider du utan säkerhetsväst? Är det bara på träning du gör det?
  Jag har läst att du är som mig, du ramlar nästan aldrig av utan klänger dig fast som en igel istället. Sån är jag med, men det skulle ALDRIG falla mig in att rida utan väst.

 71. Jag kan tipsa om några saker, hoppas inte du tar illa upp? 🙂

  * Rid med gummityglar och Rockel Meredith Michaels handskar, då glider inte tyglarna någonstans 😉
  * Sätt på ett martingal på han (tänkte inte på om du hade det, visserligen.)
  * Rid jätte mycket markarbete och övningar där du ska lägga volter/gära halter mellan hindren.
  * Använd rösten, i massor! 🙂

 72. Mejja skriver:

  Det finns nog en anledning till att de ridigt honom på Pelham!
  Om han knäpper av på pelham så bör du rida med mer ben så han kommer fram till handen! Min häst är väldigt känslig men i hoppningen endast rider jag på lite skarpare bett för annars gör hon precis som Joe! Knäpper dom av så är det bara att trycka på dom in i handen! Och min ska debutera 140 snart så det finns lösningar på allt!

 73. Kommentatorn skriver:

  Det där var väl inte så farligt! Antagligen bara test från hans sida, men kan också vara så att någon ridit honom innan du provred honom? Alltså tidigare under dagen eller precis innan, och att han då fått ”skärpa till sig”?

 74. Cassandra skriver:

  Tror han börjat testa dig o kommer nog säkerligen göra de ett tag.. Du klarar situationen tillräckligt bra med tanke på att ni inte känner varann än.. Ni kommer komma långt bara ge er tid o hitta varann o Joe ska känna sig mer hemma o få ner fötterna på jorden.. 😉 Se hur långt du kommit med Dario..!!! Mirakel finns men det sker inte över en natt att ni är samspelta..!! Du är en grym ryttarinna o du o dina 2 fina skimmlar kommer synas på banorna fram igenom…!! Fortsätt kämpa o jag lovar det kommer bli grymt bra i slutändan… Kram till dig

 75. Linnea skriver:

  Hej, jag red in på min första dressyrtävling någonsin. Och det var som om hästen dog. Han frös fast, då hade jag till och med sporrar vilket jag aldrig rider med. Det spelade ingen roll hur mycket jag än försökte, det hände ingenting. vi stod där helt stilla tills domarna gav mig tillstånd att rida med spö. Trots det gick han knappt fram och han sparkade bakut flertal gånger. På träningen 2 dagar innan hade hästen gått helt perfekt och det kändes skitbra! Det gjorde det även på framridningen. Alla var där och skulle kolla på mig och fota. Så gick det så dåligt! Det var pinsamt! (Hästen var inte skadad på något sätt, så det berodde inte på något sådant!)

  hästar är inte maskiner, de svänger i humöret! That’s life! Jag tyckte du kämpade på bra 🙂

 76. Line Lava skriver:

  Ett tips när han blir sådär: Tänk inte att han ska sakta ner, tänk inte heller att du ska driva bort det. Tänk ”NER”. Hela Joe ska ner på marken. Det vill säga att du ska vara 100 kg tyngre i sadeln och ha en fast position. Om han stannar till (t ex. för att bocka) så krama om lite och ha en sån kontakt i tygeln så att han inte kan komma mer fram än vad du säger.
  Ett litet tips från ett proffs på ”ponnybeteénden”… 😉
  Annars såg det fint ut 🙂

 77. mikaela skriver:

  hej tyra! jag ”tror” att joe blir studsig av att hoppa lite ”lägre” dock tycker inte jag att de va så lågt men aa jag hoppar b-ponny så kanske inte ska säga så mycket! men ja har ett tips! som jag gärna vill att du läser för jag tror de kan hjälpa! <3 jo du säger att han kastar med huvet och tar tyglarna! nu är de lite svårt att förklara men vi kör på! om du sätter tummen på tyglen som en spärr! kommer han inte kunna ta tyglen i från dig! men träning ger färdighet och när ni här lärt känna varand så kommr ni gå långt! puss o kram! <3

 78. Hannah skriver:

  Du ska inte tycka att det är PINSAMT att lägga ut denna video. det är bara BRA att du gör det, då får alla yngre (som jag, som bara är 13!) verkligen lära sig att ”bara för att det finns många som ser detta, så ska jag inte fejka allt helt och hållet!” man kan nästan säga liksom ”var dig själv” det är ju halvt samma sak :). BRA ATT DU VÅGAR LÄGGA UT DENNA VIDEO! jag är en riktig jävel, som alltid tänker ”nemen, tänk om nån kommenterar och tycker att jag suger på hästryggen för det här… NEJ, jag lägger inte ut det, riskerar INTE att bli retad.”
  DETTA kallar jag bra förebild! Nu har du fått MIG att inse, att jag inte ska vara rädd att ”vara mig själv”, för att folk kan tycka annorlunda.
  tack 🙂 <3!

 79. emma skriver:

  Min häst gjorde Precis samma som i början av din film när jag hämtat hem honom. I början av vår tid tillsammans var det för att testa tror jag, samt att han faktiskt inte orkade riktigt. Mot slutet (han är i himelen nu<3) så var det för att jag höll in honom för mycket, då han var riktigt het. Men tänk på att det är låååångt kvar innan ni kan varandra utan&innan, du vet ju själv att du fortfarande kämpar med Dario, så fortsätt du 🙂 Och med bra hjälp från tränare och andra hästkunniga människor ska du se att allt fixar sig inom sin tid, stressa bara inte fram en lösning. Känn på varandra! Ni måste se varandras bättre och sämre sidor långt innan ni kan bli ett 🙂

  Kram!

 80. Hanna skriver:

  Bekymra dig inte, att det ska gå så bra i början är nästan omänskligt 🙂
  Tyckte nästan det var lite väl våghalsigt att låta honom gå en träning så snabbt. Det tar lite tid för hästar att anpassa sig till nytt stall, nya mönniskor och nya hästar 🙂
  Sen det där med meetings kan du inte riktigt jämföra med för då reser ju hästen tillsammans med människor den känner och (förhoppningsvis) känner sig trygg med, här kom den till helt nya människor osv!
  Men är säker på att det kommer bli bra, hästen har alla kvaliteter 🙂 ge den tid bara!

 81. Johanna skriver:

  Men herregud han såg ju ut att tycka det va skitkul!! Han taggade ju till och latjade lite. Du har väl köpt dig en hopphäst och inte en hund? 😉 Kul att se att han har liv och nerv, stort plus!!
  Sen är det klart att det gick toppen när du provred, han var trygg i miljön och du kunde rida på förra ryttarens meriter.
  Min mamma säger alltid att det ska kännas lite för mycket från början så blir det bäst sen.
  Ge det lite tid så ska du se att det löser sig, kan säga att det där var inget mot min häst första HALVÅRET, men efter det var det bara 140 hoppningar som gällde men med en kick bakut över minst 1 hinder varje bana. Bara för att han kan 😉

  Njut av din fina häst Tyra!

 82. Ser ut som han har massa överskottsenergi tycker jag 🙂

 83. Sara skriver:

  Jag tror att det är en kombination av att han nyss flyttat och inte riktigt sig själv, med att han testar dig lite.
  Låt hästen smälta flytten ordentligt och snart kommer han vara den hästen som du provred igen 🙂

 84. - skriver:

  Som det ser ut så verkar det vara en pigg men känslig häst med mycket motor o bjudning. Jag själv rider en häst som verkar lik din, och jag provade rida honom på hackamore, han slutade dra med huvudet osv då. Och han vart mycket stadigare! Så det är något jag rekomenderar, bara för att prova liksom!

  Sedan är det ju en riktigt hopp häst du köpt, dem måste ha en extra nerv för att kunna vara bra 😉

 85. elin skriver:

  Han är iaf väldigt glad och det är positivt! 😀

  När jag provred min häst var den coollugn och nästan lite lat. När jag hoppade hemma så var vi överallt och ingenstans i början men nu går det super. Det där kommer nog bli jättebra sen tror jag!

  Träning ger färdighet 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »