Allmänt

Första dagen med JOE

Hej på er, Tyra här 😀 Nu måste man väl presentera sig så ni vet vem som bloggar, iallafall efterden raketfart Louise har kört på idag 😉 Jag vet att många av er verkligen undrar varför jag inte bloggat idag och hur det har gått. Och det har varit pga att jag har tillbringat varenda minut i stallet idag! Startade stalldagen med lunch med Louise, är så oerhört glad över att ha henne i (mitt) Darios liv! Hon är helt fantastisk på alla sätt och vis.

Precis som Louise (så fint fångat på bild) så blev Dario så himla avundsjuk idag.. Joe står i boxen mitt emot Dario, och när han kom så stod alla och kollade på Joe och klappade honom, och då började Dario slå med frambenet på boxen och gjorde allt för att få uppmärksamhet. Åh gubben då… Han ska få extra mycket uppmärksamhet nu närmsta tiden så att han inte känner sig bortglömd nu när Joe kommit. Min älskling alltså, Dario är så himla personlig, önskar att ni alla fick ”lära känna honom” <3

Sedan kom Joe! Mitt hjärta slog i 80 000 när Marcus lastbil rullade upp på stallplanen. Jag kan verkligen rekommendera Marcus Westergren som jag har köpt Joe utav. Marcus är inte bara en av Sveriges bästa hoppryttare, utan han är även en otroligt ödmjuk och genuint snäll människa. Det tycker jag är något av det viktigaste när man handlar häst, lämnar in häst på tillridning osv. Här hittar ni Marcus Westergrens hemsida, håll utkik där om ni letar häst!

Ja vart var vi. Ja, Joe kom, han var väldigt spänd (med all rätt) och fick först installera sig i boxen. Sedan gick jag, John (som kom förbi och hälsade på för att se Joe, så glad för det) och Marcus och fikade och pratade…bilar? och lite annat. Efter det så bestämde jag och Emelie för att rida ihop, och hon tog Dario, för jag skulle ändå rida bägge hästarna och det var ju väldigt skönt att få sällskap av Emelie när man rider Joe första gången. Så jag red Joe, och Emelie red Dario.

På utebanan var han väldigt spänd. Han var full av överskottsenergi och jag kände att det inte riktigt var ok att rida på galoppbanan eftersom det var så mycket som hände där och det är lite svårt att få kontroll, så vi red in på stora utebanan. Där började jag jobba honom i skritt, flytta för skänkeln och gör en massa små volter så att han skulle få lite annat att tänka och fokusera på. Fortfarande här så var han väldigt tittig och spänd. Det släppte lite i mitten av passet. Jag var själv otroligt spänd men i det stora hela så kändes det bra. Johanna (som jag rider för) kom förbi på utebanan så det kändes tryggt att få lite hjälp. DOck red jag utan ridhandskar (idiot) så nu har jag 4 skavsår på ringfingrarna, så himla typiskt! Får tejpa imorgon… Man glider ju så mycket när man blir svettig och jag svettas ju ihjäl när jag rider, haha…

Emelie har inte ridit Dario förens innan jag köpte honom och det var så himla kul att få hennes respons för Emelie är verkligen SUPERduktig. Hon sa att det var som att rida en helt annan häst. Hon sa att när man red honom förr och när han gick som bäst på slutet- så gick han från början idag, och det är jäkligt kul att höra :D:D:D Det såg så himla fint ut när hon red Dario, så otroligt kul att se det med egna ögon, när någon rider ens fina häst- för Dario är läcker alltså 🙂

Efter ridningen så åkte jag och Emelie hem till Johanna och så köpte vi med oss mat och satt på Johannas enorma takterass som har utsikt över hela Sthlm. Där satt vi och åt, drack rosé och pratade- VÄRLDENS bästa och mest spontana kväll! Jag verkligen älskar detta och är så otroligt glad för att jag hittat Joe och att jag har Dario <3 På kuppen av detta har jag träffat underbara människor som jag verkligen gillar SÅ mycket!

Nu fick ni en ordentlig sammanfattning. Skulle försöka sova nu men utanför mitt fönster har de en studentfest, det låter som att de sitter i min lägenhet. Fy faaaan, nu sitter de och sjunger ”Sommaren är kort….” MMMMM yepp. Aja man tar ju bara studenten en gång i livet så det är ok, haha. Men jag hoppas de åker iväg och firar vidare nånstans snart för annars kommer jag aldrig kunna sova. Vill bara att det ska bli morgon nu så jag kan vakna och åka till stallet 😀

Imorn ska jag be någon fota lite, idag har det varit fokus på all annat än blogg och foto. Men nu KÖR VI!!! PUSS

32 svar till “Första dagen med JOE

 1. Carro skriver:

  Hur uttalar du Joe? Typ som dom uttalade Joe i bb eller typ joi? Svara gärna i ett inlägg, är nyfiken! Kram

 2. Tyras fanblogg skriver:

  Åhh, lilla Dario! Men de låter kul med en till häst! :’D hoppas du inte glömt FANBLOGGEN! 🙁 Hihi, men hoppas ni lyckas bra! <3
  Kram på dig!
  ps; hah, omg! Du, här i LILLA Mariestad hittade jag knappt hem…fick en pinne i ögat av en jävla full student, alla ville att man skulle ta kort på dom när man sog där me kameran, haha, spritflaskor på bilen(!?), idiot som hade nån ful idiotisk dräkt över hela kroppen tillomed huvudet..haha många märkliga personer idag! Haha, usch..fyfasen för att vi i Stockholm på sånna här stora händelser! Haha, skulle försvinna direkt! <3 Men aja, o du…jag har vart lite efter med fanbloggen, dels inte haft tid and so on, men försöker! Puuussss på dig världens bästa människa!
  *hoppas du kikar in på min vanliga blogg :') *
  //tjejjen som har fanbloggen! <3
  Lillefotografen.blogg.se
  Puss o kram! Pussa ner Dario från mig! Och Joe! 😀 Mihihi!

 3. Felizia skriver:

  Hahhah nu kanndu döpa om bloggen till darijoe.sE 😉

 4. Sofie skriver:

  Lovely legs asså, både du och Joe! Mycket snyggt ekipage (Y)

 5. Jannicke skriver:

  Du har två helt underbara hästar! Måste bara säga att din blogg har varit en del i att jag har hittat tillbaka till mitt stora intresse och till en av de underbaraste saker man kan hålla på med! Allt annat känns bara ytligt och oviktigt när man är med dom här underbara djuren!

  Ser fram emot att se dig utvecklas med din Joe framöver på tävlingsbanorna!

 6. Pillan skriver:

  Kul! Ska bli roligt att följa båda pållarna nu då 😀

 7. Matilda Mattsson skriver:

  Så himla fin häst!
  Varje gång jag kommer in här blir jag så sugen på att lära mig rida!! Gahh 😉

 8. Amanda skriver:

  Vilka bett kommer du rida honom pÅ ?:)

 9. Amanda skriver:

  Du kommer nog fa mycket kul med dina sma sotnosar! 🙂

 10. Martina J skriver:

  Vilken otroligt vacker häst du fått tag på Tyra. Men vem tycker inte att gråskimmlar är vackra!? 😉

  Önskar dig och Joe ett stort lycka till! Kram

 11. Emma skriver:

  Jag tycker det inte är okej att rida en häst som just har flyttat till en ny stall med en helt ny miljö. Det tar tid att den vänjer sig! Så istället för att rida den direkt så tycker jag du borde ta en promenad med honom & visa han runt området. Samt longera/tömköra & släppa han lös på ridbanan/ridhuset. Kram, Emma.

 12. Dixi Wonderland skriver:

  Det pirrar i min mage när jag läser detta inlägget Tyra. Jag är så sjukt glad för din skull och hoppas att det kommer gå super med båda dina hästar nu vilket jag vet att de kommer 😀

 13. Lina skriver:

  Han är verkligen superfin!:) du, det e ju många som undrat om du ska byta namn på din blogg nu när du har två hästar, jag tyckte jag var lite fyndig när jag kom på DariJoe, håller du inte med?^^

 14. alex skriver:

  Emma – Hur gör man på tävling då?! då leder man inte omkring hästen iaf så mkt vet jag.

 15. Emelie skriver:

  Skulle du inte kunna börja med att ha lite ”mode” på denna blogg också? Fast mer, vart du köper dina ridbyxer etc.. ? 😀

 16. Leila skriver:

  tycker att sidan skall döpas om till DariJoe’s.se nu :)hehe! grattis föresten!

 17. Emma skriver:

  Vore kul med en liten presentation utav Joe. Hur gammal han är, stamtavla & vad han har gjort tidigare. 🙂

 18. Julia skriver:

  Gratulerer så masse. Han sr helt fortreffelig ut. Nydelig 🙂

 19. Isabelle skriver:

  bara en fråga till det emma skrev. hur tycker du det då är att ta en häst till tävling och rida då direkt? Det är precis samma sak. Tro inte hästen direkt vet bara oj, nu har jag flyttat till ett nytt hem!

 20. Cissi skriver:

  Superfin häst! Däremot så brukar man inte rida en häst som precis flyttat första dagen utan leda o låta den vänja sig vid sin nya miljö. Blir han mindre spänd. Lycka till!

 21. Sandra skriver:

  Haha Emma som skriver att det inte är ok att rida en häst precis när den bytt miljö…. Alla tävlingshästar då? De flyttas från olika miljöer heeeela tiden och då tävlas dom och press sätts både på ryttare och häst. Isåfall gör ju alla tävlingsryttare fel och då borde det vara föbrbjudet då eller? Tyra verkar ju ha tagit det lugnt och hon hade personer omkring sig och fick lite hjälp osv… Så förstår inte problemet faktiskt.
  Som om du klagar bara för att klaga utan att tänka efter… Typiskt hästmänniskor.
  Tyra! Hästen är grymt snyggg!!!!!! 🙂 lycka till 😀

 22. anita skriver:

  heter hästen joe?blev kanske lite för mkt big brother för din del 😉 haha

 23. albulena skriver:

  ” Vill bara att det ska bli morgon nu så jag kan vakna och åka till stallet”
  det märks hur glad och lycklig du är. jag är såå glad för din skull!

 24. Louise skriver:

  Måste bara berätta att jag tycker du verkar vara den mest jordnära människa som finns och detta genom att endast läsa din blogg någon gång ibland så kan ju tänka mej hur du är IRL!!!
  Du har 2 av dom största bloggarna och stort eget företag som gör att du tjänar goa pengar men lyckas ändå hålla dej på en ”vanlig svensson nivå” (kom inte på någon bättre beskrivelse) och det är INTE många som lyckas med.
  Du är mycket väl medveten om både dina och darios brister och skyller aldrig ifrån dej om det gått dåligt etc.
  Vet egentligen inte vart jag vill komma med allt detta mer än att göra det klart för dej att du är en heeeelt UNDERBAR person!!!!

  KEEP UP THE GOOD WORK

 25. Julia skriver:

  Jag tycker absolut INTE att det är okej att rida en häst som precis har flyttats till ett nytt stall. Såg att Emma skrivit likadant. och det håller jag med om till 110%
  Men lycka till!

 26. nicole skriver:

  Jag håller med Emma! Definitivt fel att rida precis när han kommit dit.

 27. sara skriver:

  Till alla er som ifrågasätter Emma genom argumentet att man tävlar på nya ställen så brukar ju hästen på tävling i de flesta fall känna ryttaren, vilket gör en stor skillnad enligt mig mot att komma till ett helt nytt ställe med helt främmande människor. Jag skulle inte heller ha så bråttom att rida första dagen, men tror inte han tar någon skada av det direkt och det är ju helt upp till Tyra.

  1. Tyra skriver:

   Sara och ni andra- Men herregud det är klart man ska rida och känna på hästen! Det är klart den är spänd och är fylld av överskottsenergi och hästen mår bättre av att få röra på sig. Enligt mig!

 28. Isabelle skriver:

  Jag tycker det är upp till var och en att bestämma om det är okej att rida en häst som flyttat till ett nytt hem första dagen. Personligen hadejag inte gjort det utan hade nog gått en längre promenad och pysslat en del med hästen och tagit en ridtur dagen efter istället. Möjligtvis att jag hade tagit en skrittur.

  Men jag tycker som sagt att det får man bestämma själv 🙂 Tycker dock inte att det är självklart att man ska rida och behöver känna på hästen. Det är bra för dom att röra på sig men de får ju röra på sig vid skrittur och liknande också 🙂

  Och till er som ifrågesätter Emma. Hästar som åker runt på stora tävlingar med proffsen. Det är ju ofta meeting och alla åker då så att hästen minst för 1 dag att installera sig i den nya miljön. Mindre endagstävlingar så känner man förhoppningsvis sin häst så pass väl att man vet hur lång tid den behöver på sig ute på tävlingsplatsen för att känna sig någorlunda bekväm 🙂

  Super fin häst Tyra! Lycka till med allt 🙂

 29. sara skriver:

  Tyra, bara för att förtydliga, jag tycker absolut inte det var något fel på att du red honom, hade han varit supernervig och spänd hade du förmodligen inte gjort det. Jag hade gett hästen en dag att göra sig hemmastadd, men är det en häst med superenergi, så absolut -rid för sjutton! Som sagt, vare sig du låter bli att rida en dag, eller rider första dagen- jag tror inget av det är skadligt direkt!

 30. Marie skriver:

  Var och en gör som dom vill 🙂 man får helt enkelt känna av hästen 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »