Allmänt

Till Marcus Westergren imorgon…

Yepp, INNAN resan bokas så tar jag mig en tripp förbi Norrtälje och till Marcus Westergren och kollar in några hästar. Jag tränar en del för Pontus och har sett Marcus rida, och de är riktigt duktiga och proffsiga så jag ska kolla lite vad som finns. Det är en risk att köpa häst utomlands, går man via kontakter så vet jag vad jag får- men jaja, jag är en risktagare ;P Men det är bra att spana in lite olika hästar och om det finns en grym i Sverige som man kan köpa via någon man känner så känns det som det absolut bästa…

Ska bli väldigt spännande att se deras hästar, det finns 3 stycken som eventuellt skulle passa mig. Jag sitter på Hästnet VARJE dag- det är ju så himla kul att kolla på hästar eller hur? Ni vet att jag håller på att flytta och jag SKA bo i ett hus med stall eller en gård, så då kommer mycket av min tid läggas på hästarna. Vissa av er resonerar väldigt konstigt, te x att jag har medryttare och inte har tid med Dario. Det är otroligt vanligt med medryttare och ett jättebra komplement då jag vill att Dario ska få all kärlek/uppmärksamhet och motion som han behöver när han står på Ryttarstadion. Så det så 😉

Det är så spännande detta!!! Jag är helt pirrig i kroppen. Självklart ska jag fixa någon som fotar eller filmar lite imorgon, hoppas det går bra 😀 Kram

Ah kan inte låta bli att söka på P.R.E! Den här hästen är så j ä v l a snygg att jag bara vill köpa honom över telefon!!!

bilder från Hastnet.se.

37 svar till “Till Marcus Westergren imorgon…

 1. Tyras Fanblogg! skriver:

  Åh jag kan fota! :DDDD
  Haha okej, kanske inte..men de skulle va askul att nån gång få fota dig med Dario! Hoppas du hittar nån grym pålle därute! 😀
  Själv hittade jag världens finaste, dock hade den alopecia, men de växer ju ut igen! 😀

 2. Julia skriver:

  Oj vilken sagohäst! Otroligt vacker!
  Skitkul att du ska köpa går oxå! Jätte kul att följa med på allt som händer. TACK! Lycka till med pållen och gården!

 3. ALEX skriver:

  absolut underbaaaar!

 4. Helen skriver:

  Ser ut som en underbar häst! 🙂

 5. Fanny skriver:

  En pre är ju inte en hopphäst…

  1. Tyra skriver:

   Fany- nej jag vet, och jag kommer självklart inte köpa en pre, men de är fett fina 🙂

 6. Tina skriver:

  Hej Tyra! Jag tänkte bara fråga, ska du till veldstar stables? För isåfall, var försiktig att köpa häst där. Inte för att dom är oseriösa eller någonting utan jag köpte en häst därifrån, och när hon kom till mig upptäckte vi att hon luktade illa i munnen. Vi åkte tilö veterinären för vi trodde att hon hade foderpackning mellan tänderna. Det visade sig att hon hade en bruten käktand vilket krävde stora operationer med massa komplikationer efteråt. Därför bestämde vi oss för att skicka tillbaka henne. Problemet är att vi inte får tillbaka pengarna för henne.. Så var noggran, fråga om de tittat tänderna (det stod i papprena att de hade undersökt tänderna) ändå var det såhär. Så om du bestämmer dig att köpa därifrån så fråga mycket och be gärna om nummret till fg. Ägare.

  Nu tror jag att dethär var maximal otur, men vill bara säga det till dig! 🙂 det här gäller ju såklart vilket ställe som helst.

  Kram

 7. Brukar träna på Markus gård på rådmansö! Sjukt fin 😀

 8. Hanna skriver:

  Kommer louise kunna fortsätta rida Dario när du flyttar? 🙂

  1. Tyra skriver:

   Hanna- JAAA det hoppas jag jag släpper inte henne så lätt, haha 🙂

 9. beautufull PRE!

  love
  Rean Landman
  The Netherlands.

 10. Dixi Wonderland skriver:

  Lycka till Tyra 😀

 11. Anno skriver:

  De enda hästar som inte har medryttare i stallet där jag själv är medryttare, är föl, ska säljas, shetlandsponnies, eller har 2 ägare (vilket ju blir som att ha en medryttare). Jag tror personligen inte det är bra att ha för många ryttare på en häst, men 1-2 utöver ägaren funkar absolut så länge hästen funkar med det, och det känner man ju ofta. Dessutom kompletterar man ju ofta varandra – jag rider mer akademiskt på min medryttarhäst medan hennes ägare inte gör det.

 12. Josefin skriver:

  O herre gur vilket kliv!! den har ju alla hovarna i luften sammtidigt;)

 13. LIANA skriver:

  Hej Tyra !
  Har en liten fråga , vad står P.R.E för något för?
  Liten nyfiken är det snyggare hingst ( haha ) eller fin stam ? 😉
  KRAMIS

 14. Din hästblogg är så himla rolig att följa Tyra! Extra spännande att läsa nu när du letar både en till häst och gård. Hoppas någon av de du provar hos Marcus passar! 🙂 Ska du till Strömsholmstävlingarna och titta något nästa vecka? Du kanske har varit där, men annars är det verkligen ett tips! 🙂

 15. Emelie skriver:

  Åe vad snygg! P.R.E. hästar är verkligen snygga!

 16. Karin skriver:

  Bra jävla blogg det här! Inspirerar verkligen och en dag tänker även jag bannemej skaffa hästar och gård, kul att se en ung tjej bara köra och göra det hon faktiskt vill! Bra jobbat Tyra!

 17. Christina skriver:

  Hingstbete ???

  Vi tar emot unghingstar på bete .Hör av dig om du är intresserad.

  Christina 070 73 655 73

 18. Emmy skriver:

  Hej!
  Det finns en svensk uppfödare av PRE hästar och dom har alltid många otroligt fina hästar tillsalu. Det är den enda uppfödaren i Sverige. Uppfödaren heter George och platsen heter Fenix Park, det är en otroligt fin anläggning. Det ligger i skåne. Jag tycker att du borde kolla det för det hade verkligen kunnat vara något för dig. Jag har själv varit där och hjälpt till med inridningen av några P.R.E unghingstar och ungston. Riktigt trevliga och talangfulla hästar med toppstam!

 19. Fanny♥ skriver:

  Hej!
  Allt bra?
  KRAAM!!<3

 20. Frida med Gadden skriver:

  Köp honom så pendlar jag fram och tillbaka från Göteborg varje dag för att hjälpa till.. 😉

 21. Carolin skriver:

  En kompis till mig har en PRE, den hoppar faktiskt väldigt fint. Extrem frambensteknik! 🙂

 22. Olivia skriver:

  Heej!
  Jag är 18 år gammal och har i stort sett aldrig suttit på en häst. Men jag skulle vilja lära mig rida!! frågan är: Är detta möjligt trots min ålder? Var i stockholm är bästa stället? kan du tipsa om nåt? Häärlig blogg!

  Man lever bara en gång! 😉

 23. Emelie skriver:

  Åååh jag bor i Norrtälje! Mellan vilka tider är du där? Skulle vara jätte roligt att få träffa dig om du har tid! Pussokram 🙂

 24. kat skriver:

  Synd att du inte funderar på att köpa PRE men kanske in passar dig som handen i handsken med tanke på att du är så pass intresserad av hoppning. Men PRE och lusitano är bland de häftigaste hästarna som finns! Sån bärighet och ridbarhet, om du vill dräggla lite till kan man alltid kolla http://andalusitano.com 🙂

  Speciellt sånna här hästar!
  http://andalusitano.com/horses/sedal-de-nadales-pre-stallion-2004?show=slide

  http://andalusitano.com/horses/valdeon-de-nadales-pre-dressage-gelding

  Hoppas du hittar din häst snart!

 25. Sofie skriver:

  Fin, väldigt spännande!
  Den ser gosig och busig ut 🙂

 26. Rebecka skriver:

  Äsch, det spelar väl ingen rll om man har medryttare?!
  Jag var anti medryttare tidigare, mest för mitt stora kontrollbehov. Nu klarar jag mig inte utan medryttare.
  Ni verkar (vad man kan uppfatta genom bloggen) vara ett bra gäng kring Dario, då är det ju bara att köra på!

 27. Lajke skriver:

  Tycker det är schysst mot andra ryttare att ha medryttare, haha. Alla vi som inte har råd och tid att ha en egen häst är sjukt tacksamma om man får rida någon annans. 🙂

 28. sara skriver:

  Jag har en PRE och de är världens grymmaste! Det är som en ponny i stor format och snyggare, maffigare och coolare häst finns inte! Vanliga hästar bleknar bort och ser ut som åsnor bredvid min PRE;) En riktig sagohäst helt enkelt, det är bara hornet i pannan som fattas…:)

 29. Åsa Sjöqvist skriver:

  Vi har flera fina hästar till salu, kolla gärna länken nedan.

  /Åsa Sjöqvist Stall Aabo

  http://www.youtube.com/watch?v=wbQk_CZOP48&feature=relmfu

 30. Wilma skriver:

  Shit vad snygg häst! 😀

 31. Linnéa skriver:

  PRE är så grymt läckra! Nu är det ju ingen häst du skulle köpa, men om man bara vill titta lite så finns det en svensk tjej nere i Spanien som förmedlar hästar, och jag brukar surfa runt på hennes hemsida bara för ögongodiset liksom.. 🙂

  http://andalusitano.com/
  Hon har även en facebooksida där det finns mycket snyggingar 🙂

 32. Engla skriver:

  Hej! Vill först bara säga att du och Dario är så himla fina och gulliga tillsamans, ni 2 är verkligen ett team och ni passar som handen i handsken! 🙂
  Riktigt synd att du inte åkte upp till Marcus i helgen för mitt landställe ligger ca 200 meter från hans stall, det hade verkligen vartit super kul att träffa dig! Det hade varit en ära!! 😀 kram på dig //Engla

 33. Erica skriver:

  Hallo underbart med en så fin hästblogg!! btw PRE står för Pura Raza Espaniola och det finns många uppfödare i Sverige!! Vill du spana in vackra hingstar så rekommenderar jag Stuteri Pepino PRE =) http://www.pepinopre.com Dario är verkligen gudomligt fin!! Önskar dej lycka till med hästköp och gård. Mvh Erica

 34. sofie skriver:

  Jag tycker att det är bra att du har medryttare, inte för att du inte klarar av Dario själv utan att det är bra för honom med olika ryttare med olika svagheter i sin ridning. Har själv haft medryttarhäst i ca 2 år nu och tycker att det är underbart. Speciellt då ägaren inte har den tiden till hästen som han förtjänar hela tiden vilket gör att jag får underbara stunder med honom.

  Om du letar PRE vill jag tipsa om Helene Nilssons hemsida http://www.caballoscasares.eu/Pub.aspx?page=76&lang=2 hon är en underbar person och förmedlar sjukligt fina hästar!

  Kram

 35. essy skriver:

  jag har en pre/halvblods korsning, super fina hästar verkligen:)!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »