Allmänt

Det som hände idag..

Hej, vilken omtumlande dag det har varit. Gick ut med nu att jag och min kille gjort slut och det är så JÄVLA tungt och jag är skitledsen. Men jag vill ändå blogga här för det är Dario som räddar mitt liv just nu så jag måste hålla igång detta.

Skriver bara på nu och slutar tänka… Idag gjorde vi en jävligt läskig vurpa på hoppningen. tränade för Pontus Westergren idag och allt kändes typ skit. Jag var trött, ledsen och okoncentrerad. Och genom hela träningen kändes det bara orytmiskt och ur balans på alla sätt och vis. Men vi skulle iallafall hoppa en bana, och så var jag påväg mot detta hinder som ni ser på bild….och det är alltså efter detta hinder som vi går omkull. När vi kom på det här hindret så märkte jag att vi antingen skulle komma alldeles för nära och riva hela hindret (inklusive hinderstöd), eller så skulle jag få driva på honom och köra på ett galoppsprång mindre- vilket jag beslutade.

Så jag driver på lite mer i galoppen, och det är bara det att Dario tror att hindet på en meter, är 1,50, och hoppar därefter. Han hoppade så jävla högt och så kom vi i en sån hög fart och i svängen efter gick vi helt omkull och bara flög. Var skitläskigt!

Fick hjälp med Dario efter allt eftersom jag inte kunde gå, men jag hade gärna velat gå upp igenom och hoppa ett sista hinder så att det skulle sluta positivt. Dock så skrittade jag ut en sväng efter, och Dario är helt oskadd vilket är tur. Jag känner mig inte rädd eller nått, även om det inte var så bra inför tävlingen på Söndag- att vi inte ens kunde hoppa en låg bana 🙁 Stackars min lilla älskling alltså, allt gick bra men det var läskigt. Och stackars mitt lilla knä.

Som tur var så fick jag ”bara” Dario över knät, och det vreds till så det gjorde jätteont. Det kunde ju ha gått så sjukt mkt värre eftersom han är så stor och tung så hade han kunnat krossa mitt huvud typ. Även om det känns som jag skrev på Tyras.se, att ingen smärta går att jämföra med mitt hjärta.

Om ni tänker på hur stor Dario är (1,84) och att det ”lilla” hindret är på 1 meter, så kan ni ju förstå vilket himla språng han gjorde här… helt jäkla sjukt ju….

51 svar till “Det som hände idag..

 1. Annika skriver:

  Fyfan. Har aldrig själv gått omkull med en häst, men mina kompisar har och det ser sjukt läskigt ut. Om det nu är obehagligt att bara ramla av så tror jag det är ungefär 100 ggr så läskigt att gå omkull med både häst och ryttare.

  Det kunde ju ha gått mycket värre, även om knäet säkert gör skitont. Krya på dig! 🙂

 2. Emilie skriver:

  Hej Tyra! Skicka precis ett privat mail till dig på [email protected]
  Hoppas du läser det, det är personligt. Kram!

 3. Pauline skriver:

  tyra du är helt bäst, älskar dig <3

 4. Dixi Wonderland skriver:

  Han är ca 1 meter över själva hindret. Vilken tur att det fanns personer där som kunde hjälpa er båda så du inte varit ensam. Hoppas att du kryar på dig och jätte skönt att höra att Dario inte skadade sig. Massa kramar Tyra!

 5. Sofie skriver:

  Hej!
  Stackare! Får jag tipsa dig om att köpa dig en säkerhetsväst. Det räddade i alla fall mig från att sitta i rullstol idag! Det tackar jag säkerhetsvästen för 😀
  Ta hand om dig och krya på dig!

 6. Matilda skriver:

  Ja, han kan ju hoppa i alla fall. Den saken är ju klar! 🙂
  Synd att du pajjade knät bara.. :S

 7. Angelica skriver:

  Jag vet inte riktigt hur jag ska börja. Läste först på Tyras.se och såg vad som hade hänt. Och det jag egentligen bara vill få sagt är hur modig du är! Jag tycker att du är en fantastisk person. Är själv en riktig hästtjej och tävlar på hög nivå. Men något som jag gjorde vid mitt uppbrott från min pojkvän och som kan vara till hjälp för diger att sadla på Dario och bara styra bort från stallet och sen se vart ni hamnar. Inga krav utan bara er själva. Sätt telefonen på ljudlöst(helst lämna hemma, men den är bra och ha om nåt skulle hända), ta den tid som krävs och bara ge er ut. För mig kändes det lite bättre för varje kravlös runda.

  Ta hand om dig! Kram

 8. Emma skriver:

  Tur i oturen kanske, att inget ”värre” hände. Åh, Tyra. Man vill bara ge dig en jättestor kram!

 9. Pau skriver:

  Fina, fina, fina Tyra!

  Jag är så ledsen för eran skull. Jag har känt på mig de ett tag att ni hade gjort slut… Jag skulle bara just nu i detta ögonblick krama om dig hårt och berätta för dig att du är fantastisk! Du är så många tjejers förebild och inte minst min. Jag lovar att allt känns piss nu men om ett tag känns det bättre. För livet går vidare även om man inte vill! Glöm inte att varje sak får sin betydelse i slutändan!

  / En 18 årig tjej! Jag skickar tusen kramar till dig!

 10. malin skriver:

  Usch va läskigt! Tur att det gick ”bra” ändå! Lycka till på tävlingen på söndag iaf 😀 Tur att du har Dario också så du får annat att tänka på i det här jobbiga…

 11. Ellen skriver:

  O herregud Tyra! Tänker verkligen på dig och hoppas att allting ska bli bättre. Det är ju bannimej inte rättvist att en människa ska få allt detta skit över sig hela tiden. Himlans tur att det gick som det gick och hoppas att allt blir bra tills på söndag! Tänker på dig!

 12. Emma skriver:

  Fy vad tråkigt, separationer är alltid jobbiga… 🙁 Det blir inte alltid som man har tänkt sig, men i slutändan brukar det bli bra ändå. Även om det känns tungt för stunden…
  Vad otäckt att ni gick omkull, tur att det gick så pass bra ändå!

  Stor kram till dig & din vackra vita springare!

 13. carrie skriver:

  krya på dej Tyra! allting kommer bra även om det känns tufft nu.

 14. Emma skriver:

  🙁
  Du är stark Tyra! Du är så bäst helahelahela tiden!

 15. Sara skriver:

  Tyra tusen pussar, kramar och tankar till dig! Du är bäst <3

 16. Therese skriver:

  shit vad läskigt! Hoppas du mår bra efter omständigheterna med allt iaf! kramar!

 17. stili skriver:

  Lider verkligen med dig! Finns inget att säga som gör att det blir lättare på något vis men jag brukar vara så sjukt tacksam över min häst i stunder där man saknar livsglöd. Hästen har en förmåga att ge så mycket kärlek att det i vilket fall tröstar lite…

 18. Klara skriver:

  Hästar är det bästa botemedlet när man är ledsen 😉 Tur att det gick bra i alla fall 🙂

 19. Fy va läskigt, men Du/Ni är starka och kommer igen! 🙂
  Och va synd med din kille… ingen kul dag alls för dej din stackare! :/
  Hoppas du mår lite bättre i knät imorgon så du och Dario (din man) kan ta en lång skön tur i solen! <3 Ta hand om dej!!

 20. ~MADELINO~ skriver:

  Peppkramar till Tyra 🙂

 21. Nina skriver:

  Hejsan!!
  Jag vill bara tacka för en bra blogg! Har läst din Tyras i flera år & eftersom jag passande nog oxå alltid varit en hästtjej (är 21 år) så tycker ja denna blogg va en superidé! 🙂
  Jag tycker det är modigt av dig att skriva om alla dina svackor i livet, med pojkvännen, jobb i upp & nergångar men oxå alla bra stunder! Du lämnar ut så otroligt mycke om dig själv som är ”fritt för alla” att kritisera eller hylla.
  Jag förstår art det inte kan vara lätt med allt du gör! Med jobb, hästen och försöka hålla en ” glad fasad” fast man inte alltid är glad.
  Jag pluggar på högskolan och tycker de tog så mycket tid att jag slutade med hästarna… Men de har bara gjort mig olyckligare insåg jag, så nu försöker jag hinna med att åka ut till stallet så ofta det går!
  Man blir glad av stallet! & att träffa & känna samhörighet med ett djur, så jag förstår verkligen att du köpte Dario!
  En gång hästtjej, alltid en stalltjej! 😉
  Så jag hoppas och tror att du ska ta dig igenom denna och alla svåra perioder!! För ja vet att de går! Och som du sa på Tyras bloggen, nu vet du vilka vännerna är så håll hårt i dom!! 🙂
  Så all lycka till & tro de eller ej, men vi är många både äldre och yngre som tycker mycket om dina bloggar! Så ta din tid, gör sånt som du tycker är kul & gör dig glad, ta dig igenom de svåra & kom tillbaka som den bästa Tyra i världen!! 😉
  All lycka
  /Nina

 22. Hanna skriver:

  Du MÅSTE kolla upp knäet! Om du vred till knäet är det JÄTTELÄTT att något korsband kan ha gått av. Gör det svinont ett par dagar – KOLLA UPP DET!! Lova det! Skönt att du ändå hade ”tur i oturen”. <3

 23. Hoppas det inte är någon fara med knät bara !

 24. Liselotte skriver:

  Jösses,du har verkligen en tuff period Tyra.
  Det värsta, trots händelsen m Dario , är absolut ditt brustna hjärta.
  Tänk inte på vad andra tycker eller tror…följ ditt hjärta och gå dit du vill gå.

  Kramar

 25. Nicolett skriver:

  Jösses!
  fyfan vad läskigt. Hoppas du är okej!

 26. Leo skriver:

  I regel är det alltid bättre att lägga in ett extra galoppsprång än ett mindre. ”Skjuter” man iväg hästen så blir språnget ofta väldigt flackt.

 27. Chic Girl skriver:

  Hej! Hoppas det är bättre med knät. Ville bara säga att om det fortsätter kännas konstigt i knät kan det vara bra att kolla upp det. Jag var själv med om en olycka där det kändes som att jag vred knät. Jag trodde inte att det var någonting allvarligt, men när vi kollade upp det en månad senare visade det sig att korsbandet hade gått av. 🙁 Jag menar absolut inget illa med den här kommentaren, och jag hoppas verkligen inte att du tolkar den fel, är bara orolig för dig! Krya på dig!

 28. Helle skriver:

  Jisses vilket språng. Tur att det gick bra! Fasen så tråkigt med dig och Patrick, kändes som hjärtat brast lite. Det finns någon kärlek för alla. Allt löser sig tillslut på något vis gör det alltid det <3

 29. Usch va trist alltihopa! Tur det gick så pass bra ändå…
  Krya!
  (Både knä och hjärta!)

 30. IDA skriver:

  Men va? du som hade fixat lägenheten åt han för att han skulle komma hem och allt? vad är de som inte funkar? 🙁

 31. Sandra skriver:

  Tyra…pepp, pepp, pepp till dig!

  Synd på missförståndet mellan dig och dario, men Ser verkligen fram emot löshoppning när jag ser det där språnget!

  Kramar från en som följt dig i flera år!

 32. Dhanii skriver:

  Usch Tyra, jag kan inte sätta mig in i hur det kan vara att vara du nu. Tack och lov att det gick som det gjorde med dig och Dario i och med händelsen, hoppas verkligen att det går jättebra på söndag nu!!

 33. Dhanii skriver:

  Usch Tyra, jag kan inte sätta mig in i hur det kan vara att vara du nu. Tack och lov att det gick som det gjorde med dig och Dario i och med händelsen, hoppas verkligen att det går jättebra på söndag nu!!

 34. Hansepansan skriver:

  I hate to say I told you so…. Knäslutet…

 35. Tove skriver:

  Tusen styrkekramar till dig!

  Om det blir tävling på söndag kommer jag och tittar och hejar, jobbar där i veckorna 🙂
  Ta hand om dig ordentligt nu!

 36. Camilla skriver:

  Jag har aldrig kommenterat förut, men fick så ont i magen av att läsa att du och din kille gjort slut. Känner igen känslan så mycket av hur allt känns hopplöst och meningslöst. MEN, lova mig att du är hos Dario extra mycket och pussa honom på den mjukaste delen på mulen, dra fingrarna genom hans man, och värm händerna under manen. Stå och krama på honom. Han kommer få allt kännas så mycket bättre och han kommer trösta dig! Det gjorde mina hästar för mig när jag och min pojkvän hade ett break.

 37. Maria skriver:

  Jag brukar aldrig kommentera på bloggar men kände att det nu behövs. Är mer eller mindre i precis samma situatin som du bortsett från nån månad längre fram i förloppet. Läste på tyras.se vad som hade hänt och kan bara säga du är inte ensam. Jag och min pojkvän avslutade vårt kapitel för två månader sen och många dagar vet jag inte vart jag ska ta vägen, man vill så gärna bara kunna få träffa killen igen men man vet att det inte går. Nu två månader senare står jag här och vissa dagar går det att tänka att saker löser sig, men andra dagar vet jag inte ens hur man tänker en positiv tanke. Jag har gått igenom en depression under senaste året och känner mig så mycket igen i din historia. NU står jag här, 25 bast, nybliven ingenjör, och vissa dagar vet jag inte hur man ska orka. Men en sak vet jag och det är att de där stora djuren på fyra ben är den bästa terapi man kan få. Jag hoppas att det löser sig för dig och hoppas detsamma för mig själv!

 38. Men hörru ! Skaffa säkerhetsväst din nöt ! Du kunde ju fan knäcka ryggen Tyra ! Hoppas de inte blir värre bara ! Måånga kramar ! <3 blogar på fanbloggen imrg ! Lovar <3 hade ridlektion som ja höll på o glömma , haha 🙂

 39. Madde skriver:

  usch vilken hemsk dag! Hoppas att du har fina människor omkring dig som får dig att må bättre!
  Kommer säkert låta jättekrass nu, men varför hoppar du inte med säkerhetsväst? Vi ryttare har senskydd och magplattor på våra hästar när vi hoppar (en självklarhet enl mig, iaf senskydd), men säkerhetsvästen är minst lika viktig om du frågar mig! Dessutom är det otroligt tunga djur vi handskas med. En häst på knät den här gången.. Men nästa kanske det blir ett tramp på bröstkorgen..

 40. Alexia skriver:

  Hejsan Tyra!
  Jag tycker att denna blogg om Dario är så himla bra!!!
  Men jag har en fråga, är Dario 1,84 i manken?

  Kram på dig från mig 🙂

 41. Malin Nyman skriver:

  Beklagar verkligen det som hänt, både med häst och kille. Är dock glad för din skull att du faktiskt har Dario, för finns det något som kan läka brustna hjärtan så är det närheten och vänskapen till hästarna. Önskar dig allt gott! Fortsätt vara stark och modig, Tyra! Kram.

 42. Elin skriver:

  Tyra, hoppas det går bra med dig. Hästar kan verkligen trösta, min häst är också min räddning. Jag blev cancersjuk för två år sedan (inne på det tredje året nu) 🙁 inte så kul med hela livet framför sig men jag lever idag iallafall. Utan min häst hade jag varit totalt deprimerad och nedgången + alla fantastiska människor runtomkring. Men det är hon som gör att jag är uppe tidigt varje morgon och att kroppen känns i bra form trots alla behandlingar, mitt <3 vi ska också ut och tävla i maj är det planerat 🙂 I stallet kan man bara vara, må som man vill och vara hur ledsen man vill utan att förklara för någon dom förstår! Styrke kramar

 43. Sara skriver:

  Neej, vad tråkigt – ni som skaffat lägenhet och renoverat och verkade passa så otroligt bra ihop, jag är verkligen jätteledsen för er skull! Fan vad det suger när det bara inte funkar även fast man har starka känslor. Men vet du, jag håller tummarna för att det löser sig, på något sätt – och att du snart mår bättre, hästar är bra medicin mot heartbreak.

 44. your blogg is so nice!

  love
  ReanLandman
  Holland

 45. Jenny skriver:

  Ånej vad tråkigt! Beklagar verkligen att det tagit slut med pojkvännen! Skönt att det gick bra med dig och Dario!! Det är riktigt läskigt att gå omkull med hästar, har hänt mig några gånger. Hoppas du har många omkring dig som stöttar dig nu, tur du har din häst. 🙂 Många kramar till dig!

 46. Mie skriver:

  Kjære deg, jeg syns så synd på deg. 🙁 Det er virkelig ikke rettferdig at alt dette skjer med deg! Du hadde fortjent all mulig lykke og glede. Men livet er ikke alltid så lett… Jeg er glad for at du og Dario ikke skadet dere mer! Det er typisk at sånt skjer når man er lei seg og ukonsentrert. Føler med deg, du som har satset så hardt på dette forholdet. Jeg ønsker deg alt godt, ta tiden til hjelp så blir det bedre etterhvert…<3

  Klemmer fra Mie

 47. Erika skriver:

  Tråkigt att det är slut..! Du får glädjas åt att du har en fantastiskt storhoppande häst:). Spendera mycket tid i stallet så du inte sitter hemma och tänker för mkt. Varit där själv, köpt ny lgh och allt rasade efter 2 månader. Be strong!

 48. Låjs skriver:

  Jag lider med dig… 🙁 Men att vara i stallet är nog en av de bästa medicinerna som finns!

 49. vet att det man skall skriva är att du är stark och hårdhudad, men ingen kan vara stark när man går igenom det du gör nu. Du är en tuff brud i lyxförpackning men som också får lov att vara ledsen och mänsklig. Jag tycker om din blogg otroligt mycket just för att den är ärlig. Du gör dig inte till eller spelar en roll som inte håller i längden, du står med fötterna på jorden och kör ditt race !!

  Glöm bara aldrig av att bara andas, stoppa tiden för 1 sek och bara suga in syre och återskapa lugnet i dig. Ungefär samma känsla som när du sitter på dario, bara koppla bort bara vara du, Tyra och ingen annan. Jag tror på dig och det vet jag att många andra gör också ! <3

 50. Annie skriver:

  usch! krya på dej nu och Dario!

 51. Olivia skriver:

  tycker så synd om dej så jag dör!!
  det är så sjukt starkt av dej, skulle själv aldrig klara detta.
  krya på dej nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »