Allmänt

Frågestund?

Hej på er fina, idag har jag inte hunnit blogga mycket, varken här eller på tyras.se. Är helt slut efter en natt med lite sömn. Red ut en lågn sväng med Dario idag, runt Djurgården för första gången. Så otroligt vackert och härligt. Men Dario alltså, haha han är så rolig. Han är helt cool när det kommer springandes 5 hundar och vrål-skäller framför mulen på honom, men efter 5 minuter hoppar han 10 meter upp i luften för att han sett en sten, hahaha….

Dario mår mycket bättre, så underbart! Men jag har fortfarande hjärtat i halsgropen för att det ska hända igen … Imorn har vi dock hoppträning för Pontus Westergren, ska bli otroligt roligt, och Dario älskar att hoppa så det kommer nog bli jättebra 😀

Hade frågestund på tyras.se- VI KÖR EN FRÅGESTUND HÄR MED! Fett kul ju- fråga på allt, allt som har med hästar o hästvärlden att göra. OK? Fråga på i detta inlägg så besvarar jag imorgon. PUSS

95 svar till “Frågestund?

 1. Emma skriver:

  Vad hände på GHS med horze eftersom du blev så förbannad?:)

 2. Leo skriver:

  Tycker du det är försvarbart att ha hästen uppstallad på det viset du har? Dvs 1-2h hagvistelse (i hagar som inte ens borde få kallas hagar)Tycker du inte att ”jag måste ha honom där, för jag måste ha honom centralt för annars kan jag inte ha häst” är ett mycket egoistiskt tänk?

 3. a skriver:

  vad ska du göra med dario om ridskolan sälgs? har du någon nödplan? 🙂

  kan du inte berätta hur det blev med medryttare?

 4. sofia skriver:

  vad är det absolut BÄSTA du vet med att rida ?
  hur gammal var du när du började tävla ?
  har du planerat att tävla mycket med dario nu under våren ?
  :*

 5. Marie skriver:

  Kommer Östermalms ridskola att läggas ner? Och isf har du börjat kika runt på var du ska hyra in Dario om det händer?

 6. Frida skriver:

  Känner du någon gång att det blir stressigt/jobbigt att hinna med både Dario och allt annat, t.e.x fester och sånt? 🙂

 7. 1.Hur länge har du haft Dario?
  2.Kommer du starta någon dressyrtävling?
  3. Vad är det högsta du hoppat?

  KRAM 🙂

 8. tyras fanblogg skriver:

  Vad kul med frågestund!! 😀
  1. Hur tar du skit från sånna som skriver t.ex: du är en djurplågare för han går bara ute 2 h i hagen? Ungefär sånna…vet att de är skitjobbigt och störande men endå? 🙁
  2. Vad är det bästa med Dario?
  3. Kan patrik ta typ allergitablett och följa med dig och rida nån gång :D?
  4. När kommer du sluta blogga på Darios.se ? (hoppas du aldrig gör det )
  Kraaam 😀 hoppas du svarar på dom 🙂

 9. cathrine skriver:

  hur länge har du ridit?
  dumpa din pojkvän eller dumpa dario? (hemsk fråga jag vet)
  hur gammal är dario och hur länge har du haft honom?
  och sista frågan, vilken kamera är det du tar alla bilder med (utom iphonen då..) :))) kraaamisssaaar ♥

 10. Johanna skriver:

  Vilka är din favorit internet sidor där du shoppar allt från hästutrustning till ryttarutrustning, gärna märkessaker! Puss

 11. Daniella skriver:

  Vad är ditt mål med ridningen? Vart vill du lixom komma? Har du ett stort mål eller sätter du alltid små mål hela tiden?

  Vart hittade du Dario? Båda ni två verkar så mysiga & trevliga i er själva, men hur kommer det sig att ni faktiskt hittade varandra? 🙂

  Väldigt bra blogg, & jag är väldigt imponerad att du hinner med, klarar av & är väldigt bra på det du gör! 🙂

 12. Hanna skriver:

  Jag kom av mig från att läsa din blogg under en tid och när jag kom tillbaka så var du i full gång att köpa häst, så jag bara what the heeel 😛 Kan du inte berätta lite om när och varför du börja rida igen och hur du hitta Dario, är så nyfiken 😀 Askul att du har hästblogg!
  puss och kram

 13. Petra skriver:

  vad är det värsta och bästa som har hänt dig, hästväg?

 14. Anna skriver:

  Hej! Här kommer några frågor..
  1. Är Dario din första häst?
  2. Hur länge har du ridit?
  3. Vilket är dit favvo märke inom ridsporten?
  4. Hur ofta brukar du vara ut och tävla?
  Det var dom 😉

 15. Sara skriver:

  Hej fina Tyra!

  Jag har två frågor, vad var det som hände på mässan med Horze?

  Hur gick det med Östermalms ridskola, ska den läggas ner? Har verkligen fått tillbaka mitt sug efter att rida igen sen du tog upp ridningen igen. ÄLSKAR din Dario-blogg! Funderar starkt på att början igen och Östermalms ridskola verkar vara perfekt men om den ska läggas ner måste jag försöka hitta några andra alterntiv…

  Tack för världens bästa blogg!

 16. Johanna skriver:

  Hur såg Dario ut som föl? 😀

 17. e skriver:

  Har för mig att din förra häst dog av tarmvred, men du skrev ju här om dagen att du aldrig hade haft en häst med kolik..?

 18. Emma S skriver:

  Hej Tyra! 😀

  Jag älskar din blogg och jag följer den dagligen, superkul med en frågestund!! 😀
  1. Är du höjrädd? Alltså känner du t.ex. att du hoppar till en viss höjd och sen tar det stopp? För så känner jag…
  2. Har du möjligtvis något tips till lilla mig hur jag kan bli av med min höjdskräck? 🙂
  3. Vilket bett rider du med på Dario?

  Kram! <3

 19. Emeli skriver:

  Vad var det hos Dario som fick dig att fastna för honom? Och vad har ni för mål? 🙂

 20. Vera skriver:

  Hej Tyra! Först och främst vill jag bara säga att den här bloggen är så otroligt bra och inspirerande! Blir så glad av alla dina fina bilder på dig och Dario! Älskar verkligen att se er tillsammans! Jag är en tjej på fjorton år och jag har alltid älskat att rida. Jag mår så bra när jag är i stallet. Även att jag alltid haft intresse för hästar så har jag inte ridigt så mycket i mina da’r. Men nu börjat på ridskola en gång i veckan. Men jag känner att jag vill rida så mycket mer! Men min familj har inte råd. Finns det något sätt som gör att jag kanske kan rida lite mer på ? Eller i alla fall vara uppe i stallet?

  Kramar från Vera

 21. N skriver:

  HEJ SÖTA TYRA!

  Jag undrar hur mycket pengar du lägger på din fina polle i månaden? Han är ju så himla vacker! Kap säger jag =)

 22. Zenita skriver:

  vart har du köpt ditt pullarträns med bling-bling? länka gärna. supersnyggt. din blogg är bäst! och du är verkligen otroligt snygg brud! 😀

 23. kim skriver:

  Vad skönt att han mår bra nu.
  Lite frågor nu då 😀
  Hur tycker du att en häst ska vara? T ex lugn, pigg, känslig osv
  Trodde du att ditt liv skulle se ut som det gör nu, att du har häst. när du gick i 9:an?
  Vad tycker du är det underbaraste mellan häst och ryttare?

  Tre små frågor:)
  Btw tycker att du är helt underbar tyra! Har en egen häst som är helt underbar. Du rider jätte bra och har en egen butik. Vem drömmer inte om det! Ville bara skriva det.
  Ha en underbar kväll kram

 24. Ida skriver:

  När ni kommit igång med erat tävlande, hur långt kommer du åka till tävlingar då? Finns det nån chans att vi kan se dig här i Umeå? 😀

 25. Malin skriver:

  Kan du inte lägga upp en bild på ALL Darios utrustning (träns, bett, sadel, ev fårskinn etc under sadeln, schabrak, lindor, skydd, hjälptyglar) och förklara varför du använder just den och om du rekommenderar den (tex ett schabrak eller boots) och om det är värt att köpa? 🙂

 26. Frida skriver:

  berätta mer om din tidigare ’hoppkarriär’! hade varit superkul 🙂 jag har fattat att du har tävlat men inte hur mycket och vilka nivåer osv. 🙂

 27. Nathalie skriver:

  Hej fina Tyra! Jag måste bara fråga; hur fan orkar du med alla negativa rent utsagt elaka människor som jämt och ständigt ska hitta nå fel att påpeka? Å de här med ”dagens irri kommentar”, det är ju bara bäst! Haha! Puss påre!

 28. Maja skriver:

  Hej Tyra! Först och främst vill jag bara säga vilken otroligt bra blogg du driver här 🙂
  Läsvärd, rolig och du är verkar vara en otroligt go brud med båda fötterna på jorden.
  Har några frågor som jag hoppas att du svarar på 🙂

  * Jag har inte riktigt hängt med på tyras.se innan men undrar hur länge du red innan du tog uppehållet och sedan började nu igen för ett tag sen?
  * har du ridit dario innan du köpte han? 🙂
  * känns det bra för dig att Dario bara går ute så få timmar om dagen? han är ju trots allt en häst.. 🙂
  * vilket är ditt absolut BÄSTA köp hästväg du någonsin gjort? nu menar jag såklart angående kläder,utrustning osv. :)?

  Ha det gött! 😀
  Kram/ maja

 29. Linn skriver:

  Hej!
  Min fråga är om du någonsin har utövat eller funderat på att syssla med NH?
  Jag själv gör det, och jag tycker att det är helt fantastiskt! För mig finns det inga andra sätt att handskas med hästar, att kunna ”tala” deras språk, hur häftigt är inte det? ^^

  Vill bara säga att du driver 2 jätteintressanta bloggar, som det är så roligy att följa, och du är en sådan fantastiskt stor inspiration för många tjejer där ute! Tänk på det, och glöm det inte.
  Kramar

 30. Clara Nilsson skriver:

  Hej Tyra!
  Älskar verkligen alla dina hemsidor, SBT, tyras.se och denna bloggen såklart! 😀
  Jag har ridit i snart 12 år (jag är 16) och jag vill nu jättegärna ha egen häst, men jag går i 1:an på gymnasiet och känner verkligen att jag inte hinner med det. Jag undrar hur du hinner med allt du gör med SBT och Darios och allt??
  Supertacksam för svar!
  Kramizar ;*

 31. H skriver:

  Du verkar vara så lycklig nu när du har börjat med ridningen och fått Dario! 😀 Hur skiljer sig ditt tidigare ”liv” från idag? Och, skulle du vilja skaffa några andra husdjur?

 32. Hanna skriver:

  Hur mycket kostade Dario?

 33. Lova skriver:

  Om skulle köpa en till häst, vilken ras skulle det bli då? Om du inte fick köpa ett till halvblod 🙂

 34. Sara skriver:

  Har Dario hjälpt dig i livet? Det känns som att när du började rida och träffade Dario hittade du något att kämpa för och lever för det. Jag vet själv hur mycket hästar och andra djur hjälper mig, och jag tror de hjälper många andra också. Jag lever för hästar och andra djur, de ger mig så mycket glädje i livet och jag finner alltid tröst hos dem. Bara att gå ut på en ridtur kan få en att må så mycket bättre. Tänk vad små saker kan göra oss lyckliga!

  Och jag måste bara säga att jag diggar hela dig fett mycket du är verkligen en bra förebild! Älskar att du gjort en häst blogg, man märker verkligen hur mycket Dario betyder för dig! Du är så himla fin Tyra, på alla sätt och vis, glöm aldrig det.

  Massa kramar till dig<3

 35. Sara skriver:

  Hej,

  Hur lindar du benen, med eller utan padd? Vad tycker du om 50/50 lindor??

 36. Nora skriver:

  Heej! Jag undrar vart du förvarar alla grejer du köper till Dario? Haha, hur får du plats med allt lixom? ;P Kraaam på dig

 37. Caroline skriver:

  Hej!
  Vad använder du för förbygel/martingal på dessa bilder?
  http://darios.se/?p=30740.

  Tycker du är en väldigt inspirerade person, och gillar verkligen dina bloggar!

  Kramar!

 38. Bella skriver:

  Hej!
  Va skönt att Dario mår bra. Var i stallet igår och kollade på han. Då stod han och käkade och bara glodde. Jätte Söt! 🙂
  Min fråga: hur gammal var du när du började rida? Och: hur många hästar har du haft genom åren? 🙂

 39. Erika skriver:

  Vad tycker din kille om att du har ett intresse som tar så mycket tid?
  Kommer Dario att åka iväg på någon typ av sommarbete?
  Hittade du någon sadel?

  Han ser ut att bli finare och finare för varje dag tycker jag, ni verkar passa så bra ihop! Kul när ni börjar tävla sen, vi kommer säkert att rida samma tävlingar och de ska bli kul att se er live:)

 40. Sarah skriver:

  Hej Tyra! :)Jag tycker att du kickar ass och verkar superskön, här kommer tre frågor:
  Hur ofta puttsar/smörjer du din utrustning?
  Hur är Dario när man rider honom, är han väldigt på eller måste du driva mycket?
  Och sist men inte minst;
  Du nämnde tidigare att du och Dario hade tränat på att stanna direkt efter hindret. Har du några bra tips på liknande övningar? Jag hjälper nämligen till att rida en ganska stor(cirka 1,85m i manken)halvblods kille som alltid går jättefint och håller ett bra tempo tills vi kommer över första hindret, då får han världens tok-ryck och råkutar mot nästa. Resten av banan måste man typ koncentrera sig mest på att få ner honom i ett bra tempo så att han får in rätt antal språng osv. Har man verkligen kört slut på honom dagen innan så går det hyffsat, men annars har han som sagt alldelens för mycket spring i benen när det kommer till hoppning 😛 Iallafall, har du några tips?
  KRAM!

 41. Malin skriver:

  Hur är Dario att rida? Känslig/Okänslig, Pigg/Trög, Lättriden/Tungriden? 🙂

  Var med i våran tävling om att vinna 2 biljetter till inomhus SM i hoppning på Flyinge 8-11 mars!
  Tävlingen avslutas 6:e mars, mer information hittar du på våran blogg, och i inlägget http://mightybouncer.blogg.se/2012/march/tavling-vinn-biljetter-till-inomhus-sm.html
  Hälsningar Malin och Maria

 42. Okej Tyra, här kommer en fråga:)
  Jag har precis haft ett varmblodssto på foder eller jag har ett tag till. Hennes ägare ska hämta hem henne då hon sparkade mig och har slängt av mig, så nu ligger jag inlagd på sjukan för en punkterad lunga;( Jag trivdes bra med hästen annars. Men hon har olater som är farliga lixom. Hon är oupfostrad helt enkelt. Vad hade du gjort om detta hände dig? Hade du kämpat vidare för att få hästen att bli mer uppfostrad och harmonisk eller hade du som jag skickat tillbaka den? och fråga 2, anser du att valacker är bättre än ston? Då menar jag i psyket inte ridningen, eller ja överlag lixom:)

  KRAM!

  Kolla gärna in min rockiga blogg people! Massa tips osv! är frågor och svar

 43. Lisen skriver:

  Hej Tyra!
  Älskar din blogg, och vart så sjuuuuuukt glad när du skaffade en hästblogg med din fina häst! Nu har jag en fråga. Jag är nybörjare med vill väldigt gärna börja rida, så jag undrar om du vet om Östermalms ridskola har en nybörjar grupp för lite äldre ? Jag är 17 år, så jag vill ju helst slippa gå med 5 åringarna 🙂
  Puss och tack för en fin blogg! :*

 44. Wilma skriver:

  Hej Tyra! Hoppas jag får svar på denna fråga!

  Jag är rädd för min häst, vi ska sälja henne, men jag vill rida dom sista gångerna innan, och typ få sista tiden, MEN JAG VÅGAR KNAPPT! Det går bra i skogen, men i paddock sitter jag bara och grinar typ, snälla hjälp! kan jag få några tips?

  Mvh, Wilma

 45. den där Elin skriver:

  Finns det någon möjlighet o komma o fota dig och Dario nångång, typ i stallet eller på nån uteritt/promenad? (:
  Elin

 46. Ida skriver:

  Vad har du för mål för tävlingarna iår, höjder och så. Och hur ser dina längre mål ut för i framtiden med hästarna. Tänker först och främst på tävlingsfronten.

 47. Olivia skriver:

  Var brukar du köpa dina hästsaker som du köper på Internet?
  Tycker du att det är viktigt att ha märkesgrejer som kingsland?
  Kram!

 48. Emmi skriver:

  Hur ofta rider du för en tränare? Tar du aldrig dressyrlektioner?
  Vad har Dario för foderstat? Är det du som har bestämt den?

 49. Clara skriver:

  Hej!
  Hur gammal är Dario?
  Super bra blogg 🙂

 50. Felicia skriver:

  Hej Tyra! Tycker verkligen att det är jätte roligt
  att du har börjat rida igen. Älskar denna bloggen.
  Nu till frågan;)
  Vilket tycker du är roligast, dressyr eller hoppning?
  När du ska börja tävla är det då i hoppning?
  Tacksam för svar:) stor kram!

 51. Busungen skriver:

  Hej!! Hur många täcken och schabrak har Dario?

 52. Sanna K skriver:

  Kan du inte berätta mer om dina tidigare hästar? Captain Nemo, Polly osv. Varför såldes de? Varför tog ett uppehåll med ridiningen? Hur långt kom ni tävlingsmässigt?

  Älskar dina bloggar! ♥

 53. Rebecca skriver:

  Hej!
  Ifall ni inte kan stå kvar på Östermalms ridskola, vart vill ni då stå?
  Kan du lägga upp fler videos när ni rider?!

 54. Måste först säga gud vilken fin häst du har!! Ni är jätte fina tillsammans! <3 Och jag älskar den här bloggen lika mycket som Tyras.se, den här mer mysigare vilket jag älskar! 🙂
  Min fråga är hur man uttalar Dario? Haha säger "Daario" men vet inte om det är rätt 😉
  Lycka till med allt i framtiden, hoppas du finner all lycka och mår som bäst snart. Kram! <3

 55. Sofia skriver:

  Hej! Har du planerat in några tävlingar under våren?? Vart i så fall? 🙂

 56. Ebba skriver:

  Har du något tips om man skulle vilja ha tid till hästarna men man har väldigt mycket plugg för jämnan? T ex. om man har en egen häst och man vill ge mer tid till sin häst/sina hästar men även så har man sjukt mycket läxor och prov på gång, som man dessutom blir väldigt stressad av. Hur skulle du göra i en sådan situation om det var dig det handlade om? 🙂
  (nu är det så att jag inte har häst men det skulle vara underbart att få veta, stressar väldigt lätt upp mig själv över pluggandet även om man vill ha tid till annat) 🙂
  Tycker synd om dig att du har så kul på GBH och så blir plötsligt dario sjuk och sedan dessutom din kille! Hoppas båda mår bättre 😀

 57. Sally skriver:

  Om Dario kunde prata människospråk, vilken röst hade han haft då? Typ mörk, ljus, dialekt? haha 😀

 58. Gönül skriver:

  Hej Tyra!
  Det är så härligt att du skaffat häst(blogg)! 😀
  Här kommer några frågor:
  – Blir det inte jobbigt att få massor med ”sluta skriv om hästar”-kommentarer på Tyras.se? Känner du dig någonsin rädd för att du ska få färre läsare där?
  – Du nämde tidigare att röd ska bli er nya tävlingsfärg. Vilken färg var er förra tävlingsfärg?
  – Har du någon dröm eller något mål med Dario som du satsar på?
  Det var allt. Tack o hej! 😉

 59. Tintin skriver:

  Hur får du plats med alla saker du har till Dario? Med så många saker du köper till honom så borde han ha en väldigt stor garderob 😉

 60. Emilia skriver:

  Hur länge har du tävlat?
  Hur började du tävla? tex vart, hur var det, osv?
  Har du några tips till den som ska börja tävla?
  Har du några fler djur än Dario?

  Kram på dig!

 61. Hanna skriver:

  Hej Tyra!
  Jag har bara en fråga, hur i hela friden klarar du av alla negativa kommentarer som du får?!
  Själv skulle jag behöva vara superwoman för att klara av det haha!

 62. Maria skriver:

  Kommer du starta i dressyrtävlingar med Dario?
  Vad är era gemensamma mål inom ridsporten?

  Kan du inte visa bilder på stallet, hur det ser ut där?

  Vad är Darios ”konstiga godbit”, t.ex. min häst älskar päronlemonad 😀

 63. Ebba skriver:

  Hej!
  Vad är dina favorit märken inom hästgrejer?
  Hur länge har du ridit?
  Hur hög är Dario?

  Grym hästblogg 😀

 64. Hanna skriver:

  Hej tyra! tycker om din hästblogg:)
  är Dario din egna häst? eller är du medryttare/fodervärd? vad kostade han i så fall? får du någon hjälp med honom och hur många dagar i veckan/ timmar om dagen spenderar du i stallet?:) kram

 65. Emilia skriver:

  hej, hur skyddar du darios ben när du rider, och varför har du valt att använda just de ”skydd” du gör?
  kram:)

 66. ska du tävla i grevagården i skövde nån gång?! :O Då kommer jag garanterat!!! 😀

 67. Stephanie skriver:

  Känner du att du pga. hästandet har fått en lite ”kaxigare” attityd & utstrålning? Det kan ha påverkat dig utan att du märkt av det själv, men om du tänker efter.

 68. Therese skriver:

  Skulle du vilja ha en egen hästgård i framtiden, eller vill du hellre alltid ha din häst installad?

 69. Jessica skriver:

  Att folk orkar fortsätta envisas med att du plågar din häst genom att bara ha honom ute i 1-2 timmar?!?
  Seriöst, har ni varit utomlands någon gång? Jag har bott i Portugal och Brasilien, och där är hästarna i sina boxar dygnet runt förutom när man rider och där red jag två gånger per dag när jag tävlade som mest, oftast red vi på stranden på morgonen och där fick hästarna komma ut och ha kul.
  Jag skall dock inte säga att hästar inte mår bra av att vara ute, men ärligt, på vintrarna står dom mest stilla pga all lera/is. Min häst (som jag tagit med från Brasilien) nöjer sig oftast med 2 timmar ute, sen vill han in.
  Däremot, om en häst är van vid att vara ute mycket sedan föl, då kan jag hålla med om att det är en stor omställning om man tar detta ifrån en häst.
  Detta verkar dock inte vara Darios fall, han har uppenbarligen blivit uppväxt på detta vis och får tillräckligt med motion att det inte påverkar honom.
  Och sluta kalla det för djurplågeri! Hästen får varken psykiska eller fysiska problem av detta.

 70. Alice skriver:

  Vad innebär det att vara medryttare,ha foderhäst, ha andelshäst osv? vad är skillnaden?

 71. Vilma skriver:

  SNÄLLA SVARA PÅ DETTA! Jag har tagit 7 ridkurser i hela mitt liv, och just nu så har min morfar byggt ett stall så att vi skulle kunna ta hand om hästar och sånt, jag vill så gärna ha en C Ponny. Jag vet hur man gör allt då min bästa vän rider gämt! Tror du jag klarar av det? 🙂

 72. KlaraLinnea skriver:

  Vet du något bra ställe att leta medryttar/foderhäst? Förutom att sätta upp lappar i olika stall och så?
  Älskar din blogg, min favorit 🙂

 73. emilia skriver:

  hur hög är dario i mankhöjd? 🙂

 74. Caroline skriver:

  Hur länge har du hållt på med hästar? Och hur länge har du haft Dario? 🙂

 75. Sofia skriver:

  När du lindar Darios ben, klipper du av lindorna något innan så att de inte blir så tjockt, eller lindar du direkt som det är?
  Min häst har ganska tunna ben och med paddar under tycker jag det blir så himla tjockt, kan du inte typ visa en film på när du lindar eller något? Vore kanon!:)

  KRAMIS

 76. rebecka skriver:

  hur reagerar du på alla negativa kommentarer du får från alla hästmänniskor som tycker att du gör fel, har fel saker osvosv? rätt komiskt hur varje människa som håller på med hästar alltid ska veta bäst och påpeka massa fel.

 77. Ida skriver:

  Hj Tyra! Kan inte du berätta hur du träffade Dario och berättelsen om hur han sedan blev din? För jag hängde inte riktigt med där när du i bloggen helt plötsligt skulle köpa honom! 😛
  Kram

 78. Johanna skriver:

  Känner du någon som heter Ann Hammarlund och är tränare ? eller vet du vem det är?

  Tränar du för tränare, isåfall vilka?

  läser du några hästbloggar? isåfall vilka?

 79. Kristin skriver:

  En annorlunda fråga, lite mer kreativ kanske:
  Kan inte du sätta ihop den snyggaste respektive fulaste eller galnaste outfiten enligt dig med hjälp av bilder från tex hööks eller den ”butik” du vill använda dig av. Skulle vara roligt att se 😀

 80. Emma skriver:

  Hej Tyra!
  Först vill jag bara tackaa dig, det var du som fick mig att fortsätta rida, och jag är så grymt tacksam för det ! <3
  Jag undrar om du har något bra tips på hoppövningar ? 🙂

 81. Isabelle skriver:

  Hej Tyra! Jag är 14 snart 15 år och har länge varit intresserad av hästar och gillar att rida(inte för att jag är så jätte bra på de men ändå:p). Så när jag va 7 år typ försökte vi skaffa ridskoleplats till mig men fick aldrig någon plats så de va inget mer med de. Nu har jag varit sugen på att börja rida igen men det känns som att de är ”försent” att börja på ridskola. Jag vill liksom inte rida med massa små barn men ändå inte rida med massa vuxna nybörjare. Har kollat runt lite men har inte hittat nybörjar lektioner för ungdomar.
  Så har du något tips på vad man skulle kunna göra eller om du vet något ställe man kan rida som nybörjare?
  Tacksam för svar!!!
  Du är bäst!<3

 82. Johanna skriver:

  Min häst skadade benet för ett tag sen, så jag kan inte rida honom. Men jag håller igång honom genom att gå på promenader. Jag undrar om jag ska använda ett fleecetäcke på honom under promenaden, för ibland tar vi långa promenader och han blir ganska varm och nästan lite svettig.
  Tack på förhand Tyra! 😀 Och vill bara säga att du är en grym förebild och jag älskar båda dina bloggar! :DD

 83. Malin Brihall skriver:

  Hej Tyra!
  när du sålde din förra häst, var motiverade dig till det ? jag har tagit beslutet att sälja min häst nu, och det är typ det jobbigaste jag någonsin gjort!
  KRAM <3

 84. Amanda skriver:

  Brukar Dario vägra på hinder ?
  Om han gör de vad gör du då ?
  Har du några bra tips till en ryttare vars häst stannar av rädsla ?

 85. Engla-Johanna skriver:

  Vad härligt med en blogg i hästvärlden som är spännande att läsa och som dessutom känns väldigt glamourös! Du behövs verkligen i hästvärlden, och det är häftigt med en bloggare som byggt upp sitt eget varumärke först för att sedan börja blogga om sitt intresse, jag tror att många ser upp till dig och tycker det är roligt. Nu lite frågor:

  – Som många andra undrar jag hur ditt ryttarliv har sett ut innan det att du fick Dario. Red du på ridskola? Hade du någon sköthäst/medryttarhäst/foderhäst/kanske egen häst? Berätta gärna och det vore kul om du kunde slänga upp ett inlägg med lite bilder från det någon gång (har sett ett inlägg med någon bild från förr).

  – Du verkar redan ha en stark fot i hästvärlden, hur kommer det sig att du tränar för Pontus, håller han regelbundna träningar där Dario är uppstallad eller hur fick du kontakt med honom?

  – Vissa tränare brukar ju ha krav på att man ska ha tävlat upp till en viss nivå (alt. startat 145 klasser) innan man får träna för dem, men så är det inte med Pontus eller har du kanske rentav tävlat på hög nivå?

  – Vilken är din drömtränare? Finns det någon du verkligen skulle vilja rida för?

  – Vad är det bästa respektive sämsta med att ha egen häst?

  Tror det var nog med frågor nu, du har fått så många andra, och det ska bli roligt att läsa dina svar. Ha det bra och ta hand om dig och Dario!

 86. Jennica skriver:

  Skulle inte du kunna fixa en liten kollektion Kläder (Pikeér, Ridstrumpor) & Utrustning (Schabrak, Benlindor) ?

  Vad har Dario för storlek på grimmor, schabrak osv, han är ju så himla stor? 🙂

  Vad brukar du göra för övningar för att få Dario mjuk?

 87. Leo skriver:

  Amanda: håll dig till bommar o små små hinder till hästen är trygg. löshoppning på hinderhöjder hästen är säker på går också bra, då finns det ingen ryttare på ryggen som stör.

 88. Issa skriver:

  Var har du köpt de fina ljusrosa sakerna till Dario? Spec benlindorna undrar jag 🙂

 89. Emma skriver:

  Hur är Dario att rida? Är han tungriden eftersom han är så stor? 🙂

 90. felicia skriver:

  Om du var tvungen att välja mellan darios.se eller tyras.se, vilken skulle du välja då? 🙂

 91. Lovis skriver:

  Jag vet inte om redan har svarat eller tar in fler kommentarer eller så men är nyfiken på om du har ridit barbacka på dario någon gång? 🙂
  Och om har det i sådana fall, hur var det? XD
  T.ex var det skumpigt eller har han skön trav och galopp där man lätt kan sitta ner i?
  Han är ju väldigt stor så jag antar att han tar stoora steg. 😉

 92. Madeleine skriver:

  Hejsan!

  Vill först säga att du har 2 grymt bra bloggar! Denna e ju lite bättre dock då jag ju e en ”hästtjej” jag med!;) sedan har jag några frågar jag gärna vill ha svar på:)

  Man har ju kunnat se på nyheterna nu att Swartlings Ridskola troligen ska ta över Ryttis, hur ställer du dig till det?

  Kommer du att ha kvar Dario på Ryttis om du kan det, eller vill du hitta något nytt ställe?(alltså om Swartlings ”tar över”)

  Hur ser din och Darios tävlingsframtid ut?

  Ska du gå eller kanske vara med i SIHS(Stockholm International Horse Show) senare i år?

 93. Elin skriver:

  rider du med säkerhetsväst och hur många gånger i veckan rider du? 🙂

 94. Sofie skriver:

  Hej!
  1. Vilken ras är Dario?
  2. Hur hög är han i manken?
  3. Vilket är de märke du diggar mest? (Alltså de som säljer häst produkter osv)
  Kraam, du har världens bästa blogg, vad vore jag utan den!? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »