Allmänt

Komma ihåg banan, någon?

Hahahaha MMMM! Världscupen har bra svåra banor.. och jag som red fel bana sist på träningstävling när det var typ 8 hinder. Bra Tyra! Jag sitter och kollar på världscuphoppning på Svtplay.se, och jag skådar dessa fantastiska ryttare. Att dom ALLTID kommer rätt på hindrena, är inte det sjukt? Hur gör dom? haha…

Dock så tänker jag på en annan sak. Det är så sjukt höga hinder. 1, 60 m och riktigt breda hinder. Te x en äckligt bred trippelbarr på 1,90 m…. Det måste slita så in i heeeeelvete på hästarnas ben? Ja, dom hoppar ju inte så högt ofta, men ändå, jag sitter och får ont bara av att kolla på det, men det är ju bara jag som är nojig. Jag hoppade liksom 1,55 i höjdhopp när jag var 15 år och var typ 1, 70 själv, och jag fick inte ont. Men ändå, hahaha…

15 svar till “Komma ihåg banan, någon?

 1. f skriver:

  Hur högt det är har inte så stor betydelse på hästens ben, det är antalet gånger man hoppar som sliter. Okej, det är ju skillnad på om man hoppar 40 cm eller 160 cm, men you get my point 😉

 2. J skriver:

  tips på att komma ihåg banan är tillexempel (brukar jag använda mig av, alltså inte hur dom kommer ihåg banan till världscupen, haha). Börja gå banan i tid, så du slipper stressa. Om jag stressar när jag går banan blir det kaos i mitt huvud och hjärnan vägrar att lära sig. Gå banan mer än en gång om det behövs, ha med anteckningsblock och rita upp den. När du sedan gått banan så blunda och tänkt dig banan i huvudet, om du inte kan den, gå den igen. Fokusera inte på färger och nummer på hinderna, det funkar inte för mig iaf, fokusera hellre isf på hindertypen, lite tips som jag brukar tänka på iaf 🙂

 3. J skriver:

  …. kolla även på när andra hoppar samma bana innan du ska rida, ger en liten repetiton och kan även ge lite tips på vilka vägar du ska ta osv 🙂

 4. Hanna skriver:

  Nä men du landade väl inte på benen när du hoppade hjöjdhopp 😉 Tror det är ganska synd om hopphästars framknän faktiskt när de kommer upp på sånna höjder 🙁

 5. Alexandra skriver:

  Grym service ni har på företaget! Beställde på kvällen i onsdags och idag kom mitt paket.

  Såklart ett fint pållehalsband! Det var jäkligt mycket större än jag tänkte mig… Haha. Men det var super alltså

  1. Tyra skriver:

   Alexandra- woooow coolt! 😀 Kul att du gillade det , jag ska också ha det på mig 😀

 6. Emelie skriver:

  Tycker det är svårare att komma ihåg dressyrprogram än hoppbanor haha.

 7. Amanda skriver:

  Dressyrprogramen i höga klasser är nog tyvärr ännu värre! Jag skulle typ behöva öronsnäcka som säger åt mig vart jag ska 😉

 8. Nathalie skriver:

  Haha, satt och memorerade banan och tänkte att sååå jäkla svår var den väl inte.. Sen så såg jag att jag memorerat den baklänges!! 😛

 9. Sofie skriver:

  Jag tror inte det gör ont på en frisk häst, men framknäna måste ju ta en jävla massa stryk efter ett sånt hopp! det är ändå minst 600 kg häst som hoppar över 1,60. Inte undra på att många hopphästar får lägga av pga knäproblem.. Haha jag får ont i mina egna knän när jag ser vår häst hoppa 90 cm xD

 10. Emilia skriver:

  Hästarna som hoppar på den nivån blir besprutade i lederna efter varje tävling för att hålla så länge som möjligt. Dem har även räknat ut att det blir cirka två tons belastning på hästens framben efter varje hinder(det gäller på elitnivån när hindrerna är över 140cm).. Helt sjukt tycker jag!

  Superbra blogg förresten, love it 😀

 11. emmis skriver:

  Jeg var å trente som junior og ponni hos nelson pessoa og der trente man kun på lave hinder pga slitasje. Hoppet kanskje to høye hinder på en uke. Det gjaldt også de proffesjonelle som var der å ttente samtidig. Og jeg må vel si at nelson pessoa hører man på, pga hans merittliste og ikke minst som trener for rodrigo pessoa 🙂 var lærerikt 🙂

 12. charlie skriver:

  så höga hinder sliter enormt på hästarnas ben. tyvärr hindrar det ingen – man måste ju ha någon slags ”elit” när många hästar hoppar upp till 1.20 med lätthet..

 13. Linda skriver:

  LÄNGD heter det! Inte bred… En oxer är ett LÄNGDHINDER trippelbar likaså! Längden har du mellan hinderstöden på hindret..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »