Allmänt

Idag blev jag så arg på Dario!

Hej! Idag blev ju jag och Dario osams som ni såg. På alla hjärtans dag också 🙁 Haha skämt o sido, men jag blev så jäääävla arg på honom. FÖr jag skulle longera och han vägrade gå ut på volten. Och han gjorde allt för att jävlas typ. Vägrade gå ut, gick bara efter mig och hade öronen framåt hela tiden och verkligen retades. Och i början kunde jag inte bli arg eftersom han ändå gick efter mig och var så sjukt gullig, men när svetten tillslut rann på ryggen av frustration (och lite halvsjuk är man dessutom, alltså det rann svett) så gick jag på med hårdhandskarna, och då gick det fin fint. Man lär känna sin häst, och då ser man när den verkligen BARA retas, haha…

Men det är så sjukt tråkigt när man bli osams. Jag kallar det osams, för Dario är ju en av mina bästa vänner och jag var så arg på honom idag. Men han var ändå ett gulle så jag vi blev sams ganska snabbt igen. Dario har ju ingen som helst respekt för longerings-spöt, eftersom jag har gjort så att han inte ska vara rädd för spön. Spöt är en förlängd hand, och man kan säga att det är en pek-pinne (för att citera Tobbe vad han nu heter;). Så när jag säger att jag tar i med hårdhandskarna är då med rösten och att man är jävligt bestämd. Sedan är det klart jag använder piskan i luften, ljudet är ju fortfarande liite läskigt. Så nu kan ni jobbiga människor slippa kommentera att jag använder spöt när jag tar i med hårdhandskarna och att jag slår min häst ;P

Fick sms av min medryttare ”Hallå varför är ni osams” hahaha så söt. Är väldigt glad att jag har Louise! Ska dock skaffa en till skötare till Dario, som kan longera lite och skritta ut på kvällarna, han behöver röra på sig så mycket som han kan. Vi får se vad som händer. Min häst är lite speciell och jag är ett kontrollfreak.

Annars då? Allmänt bara…. Det är BÄTTRE, men inte bra än. Ögonen svider och jag sover om dagarna. Ska ta detta som ett allvarligt tecken. Men jag sover iallafall, tillskillnad på de senaste 6 månaderna, haha. Idag skulle jag och Dario gjort värsta modelljobbet, men vi får skjuta upp det några dagar för jag får ju inte ha smink på mig.

Nu ska jag laga brak-middag för min pojkvän. Jag ska göra en egen pad thai! Sedan hoppas jag på MYS i sängen. ;P Puss

Bild tagen för några veckor sen. En as-pigg Dario som släpptes lös i ridhuset 😉

16 svar till “Idag blev jag så arg på Dario!

 1. Maja skriver:

  Jag var också riktigt arg på min häst idag, som inte kunde bete sig. Trotsiga 3-åringar är inte att leka med 😉

 2. Martina skriver:

  Ååååh Pad Thai! Hur gör du den? 😀 Jag hittar verkligen inget bra recept!

 3. jozefin skriver:

  Krya på dig, hoppas du blir bra snart :-*
  Grym blogg föresten 😀

 4. Felicia skriver:

  Horsemanship 😉 Han ser dig inte som ledaren. Samt ditt kroppsspråk, signaler du sänder ut.

  http://www.equerry.se bra böcer att börja med!

  Lycka till!

 5. Dixi Wonderland skriver:

  Helt underbar bild 😀
  Skönt att ni blev vänner igen 😉

 6. Linnea skriver:

  Haha då kan man verkligen bli osams. Har ett russ som verkligen kan retas. Ska man hämta honom i sommarhagen så springer han runt en på en volt och man hör verkligen, ”Nanana nana du kan inte ta mig”…

 7. Anette skriver:

  Hej Tyra! Vilken fin häst du har! Jag har hållit på med natural horsemanship i många, många år och tror inte att longering är bra. Du stöter din häst från dig och ber att den ska springa runt i en volt långt från dig. Jag tycker att Dario gör helt rätt i att följa dig istället. Det är det man vill uppnå: en följsam häst som alltid går bakom dig. Skippa longeringslinan och jobba med honom lös istället, det skulle i alla fall jag ha gjort. Det är verkligen superkul att ha en häst som springer lös efter dig och följer din minsta vink helt utan linor eller tvång. Ha det bäst och hoppas att du snart mår bättre. Kram

 8. hju skriver:

  Hahaha, så busig han ser ut på bilden! Han verkar ha humor och en rolig personlighet

 9. Malin skriver:

  Han är en riktigt jävla snygg häst (=

 10. joline skriver:

  Ett tips om han inte går ut på volten : tänk på vart du står. Håll dig så att du står bakom bogen, visa tydligt med armen åt det håll han ska stå och var beredd med spöet mot bogen med andra armen så du kan mota ut den om han försöker tränga dig. Han får inte tränga dig eller gå emot dig utan ditt tecken, det är dominans. Köp boken Dansa med hästar och börja öva NH, det är svinbra! 🙂 Kram och lycka till!!

 11. Annie skriver:

  Asså du ska ÖVERHUVUDTAGET inte använda spöt att skrämma hästen med?? ”ljudet är fortfarande liiite läskigt”… Eh what? Försök att få honom och lyssna och respektera dig istället vafan. Varför skulle det vara mindre illa att skrämma sin häst med ett ljud än med ett slag?

 12. Bella skriver:

  Jag finns om du skulle vilja ha hjälp! Alltid kul att vara med ”lilla” Dario 🙂

 13. Svea skriver:

  Nu när jag tänker efter har jag aldrig vart arg på mina hästar eller min hund, någonsin! Det är nog bara för att jag försöker se det positiva i ALLT dom gör, tack vare klickerträningen. Jag skulle aldrig kunna höja rösten eller skapa obehag för mina djur, ALDRIG. Varför utsätta ett djur för något den tycker är obehagligt och bestraffa hästen?
  Bara nyfikna frågor, du gör självklart så som DU och Dario trivs bäst med, alla metoder funkar inte för alla människor, absolut ingen kritik mot dig, jag är bara så där övernyfiken =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »