Okategoriserade

LINDOR

Hej hej ja Darios benlindor har åkt ner mycket på bilderna. Jag kan linda, och lindar ofta men jag vet inte vad som hände med dom här lindorna? De är nya från Hööks, vet inte varför de åkt ner så mycket, kanske inte så bra stretch i dom?. Så nu slipper ni kommentera det. Så okej!

42 svar till “LINDOR

 1. Noomie skriver:

  Men man har ju redan sett att du kan linda. Kolla vinterbilderna liksom. Och ibland händer det att de åker ner, så är det ju bara!

 2. Sätilaryttaren skriver:

  har du inte lärt dig att hästfolk måste gnälla minsta lilla fel man än gör? sorligt med sant 🙁

 3. julia skriver:

  ett tips är att ha paddar under! det är jättebra 😀

 4. Leo skriver:

  Fast varför skulle de glida bara för att där inte är stretch? Vet inte om det är elastiska lindor du har på eftersom du säger så, men fleece och yllelindor är ju stumma (alltså oelastiska) och de glider inte, så varför skulle en elastisk linda med ”dålig stretch” göra det? Antagligen har du lindat för löst. Sen måste jag fråga om du har paddar under? Tittade nu på bilderna och såg inte ut som det, det är big No-No att linda utan paddar. Ingen pad = punkttryck på senan. Är det dessutom elastiska lindor du har så hoppas jag du har veterinären på speed-dial, eftersom det stassar (stoppar blodgenomförseln) Givetvis kan jag ha sett fel, men det såg i alla fall ut som du lindat direkt på benet.

 5. Dixi Wonderland skriver:

  Men gud, ofta folk ens orkar bry sig? Sorry men folk verkar hitta minsta lilla att klaga på när de kommer till dig och Dario :S Tråkigt tycker jag!

 6. stephanie skriver:

  haha alltså PALLA att du blir så sur..
  Varför kan du inte bara ta att du inte lindade så bra denna gång istället för att dra en attityd ”jag kan linda, jag kan allt, jag är bra så ni behöver inte påpeka det, det är allt annat det är fel på men inte mig” 🙂

  Tycker bara det är fruktansvärt underhållande att läsa din blogg när du har sån här attityd haha, barnsligt! och jag må med vara det eftersom jag tycker det är så himla roligt, men alltid kul med ett skratt för dagen 😀

  KRAM

 7. Caroline skriver:

  …synd att det blev värsta anstormningen angående lindorna, trodde jag var den första (stod i alla fall inga kommentarer när jag kommenterade).

  Att lindorna åker ner kan bero på att lindorna är FÖR elastiska, då kan det vara svårt att avgöra hur mycket man ska dra åt vid lindningen och de åker sen ned när hästen börjar röra på sig ordentligt.

  Tips är att det finns lindor där halva lindan är elastisk och halva oelastisk, dessa lindor är speciellt för träning där de används för skydd och stöd.

 8. Viktoria skriver:

  Jag har likadana, fast i en annan färg 🙂 Däremot har jag inte lindor vid hoppning eftersom de inte skyddar mot slag på senan. Tycker det är så läskigt om hästen skulle komma med bakhovarna mot senorna på frambenen, huuua!! Vet att det hänt otäcka grejer vid hoppning utan senskydd.

  Jag har bara haft stora halvblodshästar mellan 177-183 cm med grova ben (tyska holsteiner och hannoveraner du vet..) så då har jag inte hittat några benskydd som de kunnat ha. Kan tänka mig att du har liknande problem med Dario kanske. Jag lyckades hur som helst köpa ett par Veredus Pro Classic av den gamla modellen begagnat (säljs i butik längre). I storlek L går de faktiskt på, även om de inte direkt är jättestora. Ett hett tips att kolla efter ett par såna!

 9. Emelie skriver:

  Det kan lätt bli sådär med lindorna bak om hästen rör bakbenen mycket under ridningen, så just vid hoppning brukar jag köra på skydd för att undvika att det blir sådär. Har man otur så kan ju hästen lyckas trassla in sig i lindorna när dom hamnar så långt ner och det vill man ju inte :/

 10. Timmie skriver:

  Det kan lätt hända att nya lindor glider ner, dom kan vara lite ”glatta” på ytan beroende på vilket material de är gjorda av. Brukar bli bättre efter tvätt 🙂

 11. fanbloggen skriver:

  kommentarer på det nu också -.- lite irriterande att folk ska kommentera precis ALLT …nackdelen med att vara storbloggare ;/

 12. Julia skriver:

  Det är väl bara så enkelt att du lindat för löst, skyll inte på lindorna :p

 13. Vad jag kan se på bilderna så verkade det inte som om du hade paddar under, prova det så ligger dem stadigare och trycket blir mer jämt fördelat.
  Stretch har förresten inget med lindornas stadiget att göra, enda skillnaden är hur du ska linda dem.

 14. Sandra skriver:

  Bra där Tyra! Ta ingen skit! Puss <3

 15. Linnéa T skriver:

  Nu vet jag inte om du tog det många skrev väldigt negativt (fick den vibben av det här inlägget, kan ha misstolkat dig dock). Men var istället glad för att folk bryr sig. Visst om de hackar hit och dit på irrelevanta saker. Men med tanke på hur mycket som faktiskt kan gå väldigt illa med lindor (speciellt utan padd, för det hade du väl inte under dem, eller?) är det väl bara positivt att folk reagerar när de ser något felaktigt (även om det är pga av att de glidit ned, det vet man ju faktiskt inte av bilderna).

 16. Fille skriver:

  Haj!
  Förstår dig, vissa lindor kan vara krångliga! Det är därför man inte använder dom i hoppning utan dressyren 🙂 Riktigt fina bilder förövrigt och hoppas på lite filmer 😀 Kramis

 17. Madde skriver:

  Hahaha så jävla typiskt HÄSTFOLK att ge sig på andra och bara klaga och ha sig… Gud kan bara skratta åt alla kommentarer… Du verkar vara helt underbar Tyra, blir glad av att läsa båda dina bloggar, du är min förebild<3
  Stora kramar!!

 18. lisa skriver:

  Hehe kan tänka mig att folk kommenterade som galna, but thats life ;P
  De bästa är ju eg. att låta bli att linda vid hoppning, de händer ju mycket mer där än i markarbetet och skulle en linda gå upp (vilket är större risk i hoppningen såklart) och hästen skulle snurra in sig mitt i ett språng skulle det gå riktigt illa.
  Så bäst är att skaffa ett par riktigt bra senskydd till hoppningen och bara linda i dressyr och markarbetet 🙂

 19. Hanna skriver:

  åhhh! Jag blir så trött på alla som ska gnälla hela tiden, så fort det är något! Kan de inte bara skärpa sig och se det bra istället!

  Föresten, jätteroligt att du börjat rida igen Tyra! Såååå roligt att läsa!!
  Kramis

 20. Amanda skriver:

  har funderat på en sak, du som har en ”vanligt” blogg och en hästblogg, i vilken blogg tycker du att det är trevligast klimat eller vad man ska kalla det? Letar folk fel lika mycket på tyras.se som på darios.se eller är det mer på någon utav bloggarna?

  Tack för en bra blogg, eller ja snarare två då 😉

 21. Emma skriver:

  Av mina erfarenheter är det lindorna som har dålig kvalitet. För att dom ska sitta måste man linda på tok för hårt. 🙂

 22. Johanna skriver:

  Jag förstår inte varför du har benlindor? Dom hindrar hästen från att böja benen ordentligt! Skaffa benskydd istället! Dom håller ordentligt i hoppning ….

 23. Anna skriver:

  Shit vad du tar åt dig… Fattar inte hur du orkar bry dig:p

 24. Siri skriver:

  Herregud vad drygt, alla verkar säga hela tiden vad du ska göra! Du är bäst, glöm inte det!

 25. mia skriver:

  Har kollat igenom kommentarerna igen och det var en kanske 2 som jag uppfattade som ”elaka” resten var rent nyfikna och hjälpsamma. Inget att bli så jäkla vresig över. Alla vill dig inte ont! Du får oss häst människor att framstå som monster när du skriver ett inlägg som detta och det tycker jag inte är befogat.

  1. Tyra skriver:

   Mia- Vissa är ju monster ;P Som jag skrevb till en annan så tar jag bort de värsta ;P Även om det ”bara” är 2 stycken så är det allt för många som inte kan skriva konstruktiv kritik, när de lär sig det så är det helt ok enligt mig 🙂

 26. Isabelle skriver:

  Lindor ligger stadigare med paddar (såg inte ut som du hade de på bilderna) så det är ett tips! Det är dessutom bättre för hästen om du lindar med paddar och är det elastiska lindor så MÅSTE du ha paddar annars kan det gå riktigt illa.

  Sen är det bättre att ha lindor i dressyr och vid uteritter. Eftersom lindor inte skyddar slag mot senan och vid hoppning är det lätt hänt att de slår i hårt och får ett slag mot senan. Sen glider lindor självklart mer ju mer hästen rör sig och vid hoppning rör hästens väldigt mkt och då är det lättare att nåt kommer åt lindorna och de kan gå upp. Om hästen då tex är mitt i ett språng och trasslar in sig kan det gå riktigt illa.. Och jag vill inte klaga. Men skaffa ett par bra senskydd istället när du hoppar 🙂

 27. Alexandra skriver:

  Hjälp!!! Folk är ju helt galna. Varför klaga så otroligt mycket??? Tror ni inte att Tyra vet hur man sköter en häst? SERIÖST!!! Vad är era problem? Sluta läs om hennes skötsel och ridning och lindning inte passar. DRA!

 28. Malin skriver:

  Jag förstår inte hur folk orkar kommentera om sånt här skit!! Blir nästan arg när jag går in på din blogg och ser att du måste skriva ett ”försvar” inlägg. Fy på alla elaka tråkiga bajs människor!!!!!!!

 29. Sara skriver:

  Men ärligt, alla besserwisserolyckskorpar. Finns det någon läsare här som själv råkat ut för, eller direkt känner någon som har råkat ut för något likande alla skräckexempel med söndertryckta senor och stasade ben och ben intrasslade i för lågt lindande lindor?!

  Ingen annanstans finns så många förstå-sig-påare som i hästvärlden… sköt ni ert och låt bli att komma med oombedda råd och tips till någon som uppenbarligen tycker att hennes sätt funkar. Och tycker hon inte det så inser hon säkert det endera dagen, helt på egen hand. OCH har hjärnkapacitet nog att ändra det som inte funkar.

  BASTA

 30. Victoria skriver:

  Nu vet jag inte om du kan ta konstruktiv kritik eller om du bara kommer slå bort den..

  Men man bör inte hoppa med benlindor, utan använda riktiga benskydd.
  Det är flera olika orsaker.

  Dels finns det en risk att lindorna går upp under hoppningen, och om de gör de så kan då givetvis hästen snubbla och göra illa både sig själv och ryttare.

  Sen ger benlindor inte samma skydd/stöd som benskydd ger under hoppning.

  Att lindorna åkt ner har förmodligen ingen kommenterat för att vara elak, utan för din och hästens skull eftersom att det kan vara farligt och leda till skador.

  Jag gillar dig och Dario verkar vara en superfin häst. Men bara för att du har gjort allt sååå många gånger, haft häst förut etc betyder det inte att du inte kan ha fel. Jag har hållit på med hästar i en massa år men vet att jag ibland kan göra fel – då måste jag lyssna på andra.

  Det är nog få av de som kommenterar som vill dig något illa (ja, sen finns det en del idioter men det gör det överallt) utan de flesta menar nog väl på ett eller annat sätt. För din och hästens skull.

 31. Johanna skriver:

  HAR MAN OELASTISKA LINDOR SKA DET VARA PADDAR UNDER!!!

 32. stina skriver:

  Ibland om man råkat spraya pälsglans på benen när man sprayat i svansen så kan det glida väldigt lätt 😛

 33. Leo skriver:

  Man kan ha lindor till hoppning, bara man ser till att de är ordentligt lindat och tejpat för att det inte ska gå upp. Och lindor kan VISST skydda mot slag, MEN man måste ha padd under. Dels är det skadligt att linda utan för att man inte jämnar ut trycket på senan, och dels så skyddar det inte mycket UTAN paddar. Därimot förstår jag inte varför man VILL ha lindor vid hoppning, men jag gissar på att T använt lindor för att matcha till schabraket..

 34. A. skriver:

  fin häst, fin tjej och fin utrustning! Men kom igen ALLA har varit med om att lindorna glider ner, det är inte farligt och det är ingen big deal. tycker jag. Kram till dig 🙂

 35. Emelie skriver:

  Tyra, gör precis som DU vill med DIN häst!! blir tokig på alla er som ska sitta och trycka ner folk, skaffa er ett liv eller va tysta. det glädjer ingen att sitta och vara så negativ och tasktig mot nån, jo det kanske lyfter er själva men det betyder inte att det är okej att sitta och kommentera nått så onödigt!

  vissa saker glide eller åker av under ett ridpass, vad spelar det för roll så länge det inte händer nått? visst ska man alltid vara på den säkra sidan och göra så bra man kan men vem gör inte det? att ha lindor när man hoppar spelar väl inte så stor roll så länge man inte hoppar 1.40 lixom..?

  Ni är värkligen gjorda för varandra och jag tycker du kämpar på riktigt bra! så fina bilder och texter! Om viljan finns så kan ni slå allt, soppa banan där ute på tävlingar så dom negativa patetiska personerna blir överkörda 😉

  KRAAAAAAM

 36. Thess skriver:

  Kan inte den där jävla LEO bli blockad någon gång? Har aldrig sett människan skriva något annat än NEGATIVA saker till varenda jävla förbannade inlägg. Du är inte bäst, jävla fördömda PUCKO!!!!! Orkar inte såna ”besserweissrar” som du, särskilt inte när du går igång på minsta lilla fel Tyra gör/gjort. Ge dig, för faaaan.

 37. Lisa skriver:

  Jag tycker det är bättre att ha benskydd vid hoppning, i allafall fram. Ett litet slag på senan eller ett litet snedsteg som skadar senan på något sätt och det kan vara ajöss-goodbye med allt vad hoppning och ridning heter i framtiden. Senorna är så himla känsliga att det inte skulle finnas en chans världen att jag skulle hoppa utan senskydd. Jag skulle aldrig riskera det även om hästen är duktig att hoppa eller rädd om sig 🙂 Men det kanske du redan vet 🙂
  Tycker Dario är väldigt fin och man märker du har blivit mycket lyckligare sen hästarna kom in i ditt liv igen 🙂

 38. Charlotte skriver:

  För en gångs skull så har (vissa) människor något de tycker att de kan bättre än dig. Annars har de inte mycket att kunna klaga på (ditt utseende, dina framgångar) men nu känner de att de ÄNTLIGEN kan överglänsa dig i något och gör allt vad de kan för att dra ner dig. Det finns lika mycket åsikter som hästar i Sverige, och avundsjukan hos allt för många, även om inte alla fattar det själva.

  Stå på dig, ditt hästomdöme väger lika mycket som någon annans. Hur kan man veta vad som är ”det rätta”? 🙂

 39. A skriver:

  Jag har aldrig använt varken senskydd eller lindor till min fantastiskt duktiga lilla hopp-ponny under de 11 år som jag har haft honom och det har fungerat alldeles utmärkt! Tycker dock att matchningen med schabraken är SKITSNYGGT, go Tyra!!!

 40. linnea skriver:

  Jag vet inte riktigt vad det är för lindor du har men jag antar att det är fleece. Ett tips från mig är att du köper ett par som är både fleece och elastiska, alltså närmast benet är det fleece och där efter elastiskt. Jag använder alltid det på hästen jag rider, ett holländskt halvblod på ca 175 cm och än så länge (ca 4 år ) har det aldrig varit något problem !

 41. Hanna skriver:

  Paddar under ALLA lindor, då ligger de stadigt och fördelar trycket jämt, OM man nu KAN linda.
  Ta hjälp av någon och spraya inte pälsglans där sadel och skydd ska sitta, då glider de lätt ner.

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »