Allmänt

Vad tycker ni om dessa täcken?

Godmorgon. Har jobbat hela morgonen här nu, och nu ska jag förbi SKatteverket (jjjaaaaa lol) och sedan till Dario. Har en fråga till er.

Vad tycker ni om dessa täcken som även täcker hästens huvud? Skulle ni använda det till era hästar?

70 svar till “Vad tycker ni om dessa täcken?

 1. Bell skriver:

  Personligen tycker jag de är fula men de är ju väldigt bra till hästar som har problem med sol och insekter. 🙂

 2. Stina skriver:

  Nää usch!!

 3. N skriver:

  Ja om täcket är tunt så dom kan använda det under somrarna hade det varit perfekt mot flyg och mygg 🙂

 4. Cornelia skriver:

  Täckena är bra, men de är jobbiga att ta på tyvärr! :/

 5. Marie skriver:

  Jag skulle inte använda ett täcke som går över hästens huvud. Varför skulle man ha ett sånt på hästen? För att man inte orkar borsta huvudet? :s
  Hästar rullar ju sig i hagen, och då hamnar täcket LÄTT på sne! (vet vi som har hästar?!)Och tänk att det bara är ett litet hål för ögat, då får ju hästen täcket i ögat om täcker halkar snett.. inte så bekvämt?
  Så nej, skulle inte använd täcket på mina ponny’s 🙂

  Kolla gärna in på min blogg oxå http://marieglebenius.blogg.se/ 😉

 6. linn skriver:

  nej jag tror faktiskt inte det. På vinterna när vi rakar brukar vi raka hela kroppen men lämnar alltid i ansiktet och lite på halsen så hästen klarar sig med ett bra vintertäcke med hals. Tror inte heller att min pålle skulle ha kvar det täcker länge, hon hade kliat sönder det och försökt med allt i hennes makt för att få det av

 7. linn skriver:

  förresten, vad blir nästa grej? Byxor till benen? 😛 haha men hängslen som du sätter fast i täcket.

 8. Hanna :) skriver:

  Ne , inte om den behöver :p

 9. Tove skriver:

  Personligen tycker jag att det räcker med upp till halsen 🙂

 10. Nina skriver:

  Inga huvudtäcken, ser knasigt ut, haha! Räcker gott och väl med halstäcke!
  Såg dig btw igår vid stallet på avstånd när ni var ute och promenerade. Galet stor häst! Min som jag hade innan var 165 cm, tyckte det var stort. Men din är sjukt stor! Men söt! Har en förkärlek till skimmlar, trots gula pissfläckar 😉

 11. Nej, tycker det måsste kännas onaturligt för hästen! x

 12. sofie skriver:

  Jag skulle aldrig använda det, för det första så är det en häst ingen människa haha! Så tycker man ska låta dem vara djur. Men det ser förjäkla fult ut också 🙂

 13. Jannika skriver:

  Nej aldrig. Ser ingen mening med det. Hästarna fryser inte om huvudet.

 14. Malin skriver:

  Täcket kan vara okej till en häst som funkar med det givetvis. En skimmel som blir så galet smutsig kan det ju vara bekvämt att ha på natten till tävling eller liknande. Jag har en fux där typ ingen smuts syns så jag skulle aldrig använda det. Men hade jag en skimmel skulle jag garanterat fundera på 🙂 Så länge inte hästen bryr sig såklart 🙂

 15. Mallan skriver:

  Jag skulle inte använda det. Dels ser det inte snyggt ut men sen så fryser hästen i princip aldrig så mycket att det skulle behövas! Inte ens en klippt häst behöver det. Enligt mig i alla fall 🙂

 16. ellen skriver:

  Hahahaha nejj gud vad sött x)

 17. Isabelle skriver:

  Nej aldrig 🙂 min häst skulle bli tokig. Hals är super! Men att täcka huvudet känns bara onödigt och överdrivet.

 18. evalill skriver:

  Nej det skulle jag inte göra, tycker det är för mycket 🙂

 19. Louise skriver:

  Haha! Nej, det ser bara galet ut. Jag gillar inte ens halstäcken egentligen.. Jag skulle dock vilja ha ett till mig själv, vi har inget ridhus.. 🙂

 20. M skriver:

  I riktig kalla stallar på tävling har jag haft liknande men de brukar inte sitta så bra på huvudet så jag undviker det. Halstäcke kan vara bra i kalla stallar, t ex Horsewares med lös hals är toppen o väger typ nada= inget skav, men står du inte i ett kallt stall skulle jag bara ha hals ute. Det finns stor risk att manen blir sliten och tom förstörd när man har hals på hela tiden. Mitt tips är de superlätta täckena från HW med 300 g fyllning inne, utan halsen och sen ett 100 g-150 g utetäcke, med hals på, över ute. Men det är om han är klippt alltså, annars kan du ha färre gram foder inne. HWs täcken är dessutom blanka på insidan och då blir pälsen superfin. Jag säljer inte HW-täcken eller så, bara jäkligt nöjd med dem:) O jag har provat måååånga olika!

 21. sara skriver:

  Alltså det ser väl skönt ut men det känns som om vi sällan har sån kyla här. Klart om det är minus 20 grader som det var förra vintern så hade det varit gött med ett sånt täck. Men en vanlig vinter tycker jag att det räcker med vintertäcke med hals. Det är ändå djur och inga porslins saker…

 22. Martina skriver:

  Jag som bor i Norrland och har mina hästar ute från 07 till 19 skulle kunna tänka mig om det var vargavinter…dvs -25 ett par dagar i rad…inte annars!

 23. Tova skriver:

  Nej, jag tyckerf verkligen inte att det var snyggt :/
  Sedan så ser det lite instängt ut tycker jag 😉

 24. malin skriver:

  Men… Vad är poängen med denna hästoutfit?! Att man ska slippa borsta den eller? Nä, rent spontant tänker jag att den måste störa hästens rörelsefrihet osv.

 25. Helen skriver:

  nej! ser absolut ingen anledning till det! möjligen en svettfilt som går upp mot öronen, annars har jag halvhals på utetäcken enbart för att dom sitter bättre..

 26. Ida skriver:

  Ja kanske, om jag hade en väldigt känslig häst 🙂

 27. Emma skriver:

  Oj, har aldrig sett sådana förut! Känns lite som en vane sak tycker jag! Vissa hästar är ju helt emot luva och sånt för de inte pallar när något är för öronen osv. men nu när de är för ögonen med, (inte för ögonen såklart men runt ..) känner jag att de kanske kan bli lite konstigt? Min erfarenhet av täcken är att efter de rullat sig en gång så är allt helt snett, tänk då om de rullar sig och ögonen täcks för? Kan ju bli fruktansvärd panik eftersom man inte kan vakta de små liven hela dagarna långa 🙂 Men du får väl testa och i värsta fall får du ta av halsen och ha bara täcket! Kramar!

 28. Dixi Wonderland skriver:

  HAHHA kan inte låta bli att skratta men tänkte ”Och nu har burkan kommit till hästarna”

 29. Nej, herregud nån måtta får det vara! Min häst går med halstäcke men sär går gränsen.

 30. Emilia skriver:

  nej usch, verkar jätte jobbigt för hästen ju!

 31. Leo skriver:

  Nej definitivt inte, till vilken mening? Är det snyggt nej? Behövs det? Nej. Likaså halstäcken (alltså som på bilden, men som går ENBART över halsen och ej över huvudet) . Hästar behöver inte täckas över halsen. ÄVEN om de är klippta. Egentligen skulle man kunna ha ett täcke som enbart går över länd och rygg. Det är hästens känsliga partier, som bör värmas på en klippt häst och/eller vidd blåst och regn. Men dock är det ju ganska svårt att täcka hästen på det viset, hur skulle man liksom spänna fast täcket så. Användning av täcken är SÅ överdrivna. Min klippta häst gick med regntäcke så länge det var plusgrader. Nu går hon med ett fleecefodrat regntäcke och nu är det 0-5 minus. Behövs inte mer. Att man har dessa täcken som på bilden i ”sommar/insektsformat” är en annan grej, men då ska hästen verkligen besväras av insekter.

 32. Leo skriver:

  Ni här som skriver ”det räcker gott och väl med halstäcke” . Hur har ni fått för er att hästen behöver halstäcke? Hästen släpper nästan inte ut någon värme alls från halsen. Det är sådan sjuk hysteri med täcke hit och dit. För x antal år sedan fanns det knappt halstäcken. Inte har klimatet här i Sverige ändrats på de åren. Hästarna klarade sig bra innan UTAN halstäcke, och såldes klarar de FORTFARNDE det. Men det har blivit helt sjukt, helst ska hästen ha tjugo täcken, och vara lindad upp till bringan.. Öronmössa och tjugo hjälptyglar. HJÄLP säger jag. Värst är alla skåningar som klär på hästen halstäcke, dubbla täcken. Väderlek? tja, 5 plusgrader kanske. SNÄLLA nån.. Hästar tål kyla bra. Det värsta är regn och blåst för dem, och då kan man täcka. Men inte behöver man ha 500 gram täcke för att skydda hästen mot regn och blåst.

 33. Paulina skriver:

  Nix, jag skulle inte använda det! Ser inte riktigt anledningen med det 😉

 34. Olivia skriver:

  Jag tycker inte att det är så snyggt men tror inte jag skulle använda det till min häst, jag tycker det räcker med halstäcke 🙂

 35. L skriver:

  Några har skrivit att man är lat om man använder sånt täcke för att man inte orkar borsta huvudet?! Sen när började man använda täcke för att hästarna skulle vara rena?! Jag tycker att täcken som täcker huvudet är toppen när hästen är rakad i huvudet men annars är det kanske inte direkt nödvändigt att använda det.

 36. Hanna skriver:

  Nej, det verkar lite läskigt. Tänk om täcket hamnar lite snett så hästen plötsligt inte ser något..

 37. bella skriver:

  kanske beror på vad det är för material, vem vet det kanske funkar på min soleksems ponny? 🙂

 38. Olivia skriver:

  Jag skulle personligen aldrig ha ett sådant täcke på någon av mina hästar, men det beror mest på att jag inte ser någon användning utav det. Skulle det vara tunt som ett eksem- eller flugtäcke så är det ju perfekt att använda till hästar som lider av de problemen. Detta täcke ser dock tjockt ut så min fråga är mest – när skulle man använda det, och varför skulle man? Hästen fryser ju inte direkt om huvudet. Tycker det räcker bra med halstäcke om man nu ska ha något lite mer täckande. Annars fungerar vanliga täcken mer är väl ju! Ser ju inte jättesnyggt ut heller om man ska vara sån. Hehehehe ;p

 39. Olivia skriver:

  Leo:
  Är hästen jättesvettig och ska ut i en hage i kylan är det väl inte så konstigt om man använder halstäcke för att suga upp så mycket svett som möjligt? Det finns olika åsikter om när och hur man ska använda täcke. Inget är rätt eller fel, alla har bara olika åsikter. Ridsport är en hel vetenskap! Nästan alla vet väl vad som fungerar på deras hästar? De lider ju inte direkt av att ha täcke? Att folk ska ha så många åsikter om hur andra sköter sina hästar…. Fokusera på er själva istället för att tycka och tänka om andra hela tiden.
  Behövde bara säga det.

 40. lina skriver:

  eftersom hästen inte släpper ut värme via huvudet? så nej. verkligen inte. folk som tror att man behöver ha magtäcke har fel också, när skulle dom släppa ut värme där? att täcka så mycket som möjligt av hästen är inte alls nödvändigt, dom fryser inte om huvudet!

 41. Julia skriver:

  Kanske till sommaren för den känsliga hästen men absolut inte annars!
  Till vilken anledning? Om jag inte behöver det och inte vet hur min ponny reagerar så ser jag inte varför jag skulle sätta på det!:)

 42. Elin skriver:

  Först och främst HAHAHAHAH vilka jävla besserwissers det finna bland kommentarerna, precis som du skrivit om tidigare. ”Vart har ni fått det ifrån?!” Jag ramlar snart av stolen av skratt.. Man kan ju vara diskret om sitt ’kunnande’ 🙂

  Jag själv har ingen häst, har dock ridit flera år. Men jag säger som flera andra, tänk om det vrider på sig så hästen inte ser? Nej, jag skulle inte använda det på min häst om jag hade någon 🙂

 43. Malin skriver:

  inte dom snyggaste men med en bra funktion!
  som tillexempel om man vill ha hästen ren innan tex tävling. perfekt! 🙂

 44. M skriver:

  Leo- tycker du det är kul att klippa om hästen hela tiden så be my guest, kör utan halstäcke. Och klippta tränade hästar utan bete eller grovfoder i hagen kan visst frysa. Så länge de äter är de ok.

  Men jag håller med dig att det inte behövs i ett stall som inte är kallstall.

 45. Malin skriver:

  Jag tycker det är fult..

 46. Malin skriver:

  Hahahhahha nej verkligen inte!

 47. Matilda skriver:

  En tjej som har ett tunt fullblod som är helkippt och står i en utebox har haft det när det varit som kallast men jag är tveksam till att det behövs, hästar släpper inte ut speciellt mycket värme genom ansiktet :p
  Hel- och halvhalstäcken tycker jag däremot inte är något konstigt alls 🙂

 48. Anna skriver:

  Nej, för att jag tror att det kan vara svårt för hästarna att se fullt om täcket hamnar på sne 🙂

 49. josefin skriver:

  blä, icke då. Tycker inte man ska ha sådanna täcken om det inte finns speciella anledningar som soleksem t.ex

 50. Leo skriver:

  Ni som svarat på min kommentar: Olivia – det är inte lämpligt att släppa ut en jättesvettig häst i hagen. Skritta av hästen ordentligt istället. Skulle du ändå släppa ut hästen i hagen så behöver den verkligen inte halstäcke, i, det gör ingen nytta (dessutom, hur ofta har du svettuppsugande halstäcke på ute i hagen? Sen är det ganska korkat att du skriver att man inte ska ha åsikter om saker och ting, för Tyra frågade faktiskt i sitt inlägg om man skulle kunna ha ett sådant täcke på sin häst, det är väl klart man diskuterar det då!

 51. Leo skriver:

  Ni som svarat på min kommentar – M : Citerar dig ”tycker du det är kul att klippa om hästen hela tiden så be my guest, kör utan halstäcke” Vet inte vad du menar med detta, om det skulle vara för att du tror pälsen växer snabbare bara för hästen inte har halstäcke så får du nog ta dig en funderare. Jag har aldrig haft halstäcke och jag klipper kanske 2 ggr per termin. Brukar undvika att klippa på våren och pälsen håller sig tunn till utesäsongen/fällningen. Och så himla besvärligt att klippa tycker jag inte det är så jag inte klarar göra det ett par gånger per termin.. i annat fall får man väl låta bli att klippa alls.. Och hästar är gjorda för att äta ofta, så fodrar man inte i hagen så bör man ta sig en funderare. Och i stall är det ju om möjligt ännu mer onödigt med halstäcke, där är ju varken vind eller regn, så vad skyddar täcket då från? Oavsett kallstall eller varmstall, eller lösdrift för den delen.. Nej halstäcken är enbart idioti, ett påhitt för att få oss konsumenter att handla mer prylar, mer onödiga prylar.. Men ingen har en aning om varför man har dessa prylar, eller om de verkligen behövs.

 52. Leo skriver:

  Sen en grej till. de som pratar om att använda detta täcke som insektstäcke. är det så lämpligt att ha öppet för ögonen, där är ju ffa där som flugor sätter sig..

 53. Ida skriver:

  hahahahaha nja jag tror inte det !! skulle tycka lite synd om hästen då :p dels för att vara helt klädd sådär och sen att folk skulle stanna och skratta :p

 54. Bea skriver:

  Inte så konstigt. Min svägerska tävlar i dressyr på elitnivå både i Sverige och utomlands och hästen måste helrakad då, för det ser ju inte spec. fint ut om den är halvrakad osv. Hennes häst har det täcket på sig i stallet när hon inte är där och när hästen väl ska ut så måste den ha 3 hela täcken på sig annars står den och skakar för att den fryser.

  Alla hästar är unika precis som oss människor och alla kanske inte behöver det, men det finns hästar som faktiskt behöver det, så sluta tro att ni alltid vet bäst, det är en fruktansvärt dålig egenskap som dem flesta hästmänniskorna innehaver. 🙂

 55. Moa Mildén skriver:

  Aldrig! Bara om det är för hästens skull inte om man inte vill ha skitig häst osv. 🙂

 56. Trisan skriver:

  Absolut!

  Förstå hur bra det är när man har flätat hästens man inför tävlingen nästa dagen. Kommer inge spån i flätorna så det är bara att rulla upp dem till knoppar dagen efter. Jag har en så kallad fantom dräkt till min häst, suveränt!

  Kram 🙂

 57. Leo skriver:

  Då har hästen antingen 1. För lite foder i hagen 2. För liten yta att röra sig på i hagen 3. För dåligt med fett på kroppen och behöver öka i vikt. Ingen häst behöver hals/huvud täcke eller tre täcken i hagen. Då är det något som fel.

 58. Emelie skriver:

  Min ungponny fryser ofta under vintern men är inte alls säker på att det skulle göra saken bättre och känns läskigt att ha det över huvudet sådär , speciellt på min ponny som säkert skulle bli rädd eftersom hon är öronskygg, men ett täcke som gick upp på halsen en liten bit skulle jag nog faktiskt använda, det skulle vara en bra lösning när det är riktigt kallt ute. Annars så försöker jag att se till att hon inte står ensam i hagen för när hon gör det så står hon stilla mycket vilket leder till att hon lättare fryser men har hon kompisar att busa med så får hon röra på sig och hålla värmen, är mer värt att tänka på sådna saker än att packa in sin häst enligt mig.

 59. Vickan&hundenTyra skriver:

  Tjenare, Jag tycker de är kul att läsa kommentarer när jag har tråkigt. Som nu 🙂 Haha, men blir så less på ”Hästfolk” Du frågar en enkel fråga. Vad tycker ni om dessa täcken? Och folk börjar åå varför ska man ha de för orkar man inte borsta sin häst. Bla bla bla. Men va fan vem har sagt att du har ett sånt, du kanske också tycker de är skit fult? Blir så less på folk ibland som bara är ute efter att skada andra. Klart som fan man borstar hästen även, och där den har haft täcke med, eller gör inte ni det? Att vara trevlig och snäll vinner man på i livet. Inte att trycka ner andra.

 60. Amanda skriver:

  jag skulle föredra att du inte behöver täcke för huvudet, och faktiskt inte halsen heller om han bara är ute omkring 2 timmar om dagen. det är väldigt bra för hästarna att få i sig D-vitaminer från solljuset dessutom 🙂 jag bor i luleå så här är brukar det vara riktigt kallt ibland, och mina hästar går med vääärldens bästa vintertäcken, rambo supreme, lätt det bästa täcket någonsin, värt varenda krona. det sitter som en smäck och är riktigt varma, och LÄTTA. de känns som att de inte väger nånting. ett fodrat regntäcke väger mer liksom 🙂 jag brukar bara använda halstäcket på dem om det är väldigt väldigt kallt, alltså typ över -18 grader, annars behövs det inte även fast hästarna mina är klippta (vi tävlar nämligen i trav med dom) och går ute ungefär 12 timmar om dagen 🙂

 61. jennifer skriver:

  halstäcke är mycket nog! jag skulle aldrig i mitt liv baka in mina hästar i ett sånt där täcke. tänk när det hamnar på sniskan vid ögonen… usch vågar inte ens tänka på det.
  använder man ett sånt där täcke på sin häst så måste man nog fundera över ifall man vet att det är en HÄST man har och inte en människa.

 62. Ida skriver:

  till en gammal häst som mest lunkar runt i hagen om dagarna och som är ’skröpplig’ (vet inte om det är ett ord bara på min dialekt? haha, men ’sliten’ typ) och som behöver mkt värme pga det vore det ju kanske bra? 🙂 men på en pigg & livlig häst som rör sig en del under dagarna och som inte verkar må dåligt av kylan så känns det super opraktiskt! som någon annan skrev i en kommentar att hamnar täcket på sned så lär det inte va så bekvämt, och jag vill inte ens tänka på va som skulle kunna hända om en pigg häst plötsligt inte kunde se nåt på ena ögat när den är ute i hagen. kaos, tror jag! :p

 63. min fd häst hade eksem så han gick med såna täcken på vår, sommar och höst :p

 64. Sara skriver:

  Bra för ex. eksem hästar på sommaren.
  Eller uppe i norr där det kan vara riktigt kallt! 🙂

 65. Joanna Mueller skriver:

  Hm om dem inte är överdrivet dyra skulle jag nog kunna tänka mig att ha ett sånt. Bra att ha i transporten eller till skimmlar, men det beror på också om det ligger bra osv. Men ja för mig skulle det ”funka” 😉

 66. Sandra skriver:

  Aldrig i livet. Bara fånigt, allt för utsmyckning av sina hästar. Hästar fryser inte om huvudet!

 67. malin skriver:

  jag hade det på min förra häst som hade soleksem, det funkade mycket bra!!

 68. Lili skriver:

  Det första jag såg var att det inte finns några bogveck alls på det där täcket. I min värld är det kört redan där 🙂 Har en häst som måste ha jättemycket bogveck för att inte få skav. Sen vettefan om man hade behövt täcka huvudet på ett vintertäcke. De fryser ju inte i ansiktet om de fryser….

 69. Sthina skriver:

  Asså om man har en häst som har eksem eller som är väldigt störd av flugor, mygg, brämms osv på sommaren så är huvorna de bästa! vi har en gammal pålle med eksem och hon klarar sig inte utan sin huva en dag utan att få gegg i ögonen och sår på hela huvet, de är väl kanske inte snyggt (lite söta blir dom ju) men man vill ju ändå att dom ska ha de bra! =)

 70. Jag hade inte använt detta på mina hästar då jag som många andra tror att om hästen rullar sig och det vrider sig så hästarna inte ser något och de får panik.. så är det nog bättre att borsta mer haha. För en panikslagen häst kan råka riktigt illa ut 😛 Men förstår hur du tänker om man haft den innan tävling för att hålla sin häst ren. Jag har med en skimmel så vet hur det är. HAHAHAH..

  Sen tycker jag även att många kommentarer är löjliga.. för hästar kan visst frysa. Hästar är ”gjorda” för att äta, vila äta, vila, dricka osv osv.. Om hästen står en hel dag i en snöig hage utan något grovfoder så kommer du ha en spänd och kall häst. Det tillhör hästarnas naturliga att äta och äter de inte så håller dem inte igång kroppen på samma sätt och då fryser dem. samma sak med människor faktiskt :))
  Men ha ett täcke över huvudet känns lite överdrivet HAHHAAH..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »