Allmänt

Idag ska jag söka en medryttare till Dario

Hej hå, hur mår ni? Tänkte skriva lite status här nu. Jag mår inte så bra efter allt, typ feber och ont i halsen (som vanligt när jag avslutar stora projekt) så att vara i stallet har inte varit så lockande (eller alltså det har det, men att rida ett svettigt dressyrpass har inte lockat). Idag skulle jag rida ut barbacka en längre sväng (som igår) men idag fick Dario ett litet bryt så tillslut var jag tvungen att hoppa och leda honom hem. Ville verkligen inte ge mig så jag fick rycka till i tränset 10 ggr så att han fattade vem som bestämmer. Det är fan inte kul att sitta 2 meter uppe i luften och flyga av, inte heller stå på marken och ha en 5 meters stegrande häst framför sig. Men idag var jag jävligt tuff, jag blev arg istället för rädd, för det är bara barnsligheter han håller på med.

Så fort han började hetsa och dra upp huvudet och fräsa med näsborrarna så var det bara att dra ner huvudet igen. När en häst går lågt med huvudet bredvid dig så är han lugn. Så Dario höll sig lugn ända hem till stallet, det var ju bra:) Idag fanns det heller ingen ridhus-tid, vilket SUGER, så jag hade inte så mycket val. Tävlingarna vi bokat in känns väldigt långt borta just nu…. Jag åker ju snart till Kina i 2 veckor, känns också piss (fast kul) att lämna Dario och inte kunna träna honom. Vi har en hel del tävlingar inbokade i vår ju, så nu är det dax för mig att börja ringa runt till tränarna igen så vi bokar in några pass i veckan med träningar,. Känns som allt la av efter Jul där, och inte kommit igång än. Men NU, så fort jag är kry igen så ska jag köra igång.

Vi har bokat in varannan torsdag nu iallafall hos en asbra tränare som heter Pontus. Han har sina träningar på Lidingö, så då får vi åka iväg och träna, sånt älskar jag! Skönt att byta uderlag, vårt underlag i ridhuset är tyvärr ingen höjdare.

Idag, nu, snart ska jag ansöka efter en medryttare till Dario. Jag kommer inte göra det här på bloggen, men jag berättar för er att jag ska göra det. Känns läskigt som tusan, men otroligt bra. Någon som kan rida en stor annorlunda häst, och någon som är otroligt flexibel. Tanken är att den ska rida så ofta som möjligt. Jag rider alltid morgon/förmiddag, och Dario kan lätt gå dubbelpass, om ett är lite lugnare och ett är mer träningsinriktat. Min medryttare ska inte betala för att rida min häst, jag är bara oerhört tacksam att någon kan träna honom.

KUL! Det var lite status om oss just nu. Nu ska jag leta fram gamla häst-tävlingsfilmer på mina gaml videoband här. Får se om jag hittar något som jag kan blogga här sen.

49 svar till “Idag ska jag söka en medryttare till Dario

 1. Fanbloggen! skriver:

  Kul! (: fast jobbigt när hästarna är i sin egna värld ibland ;(

 2. Carro skriver:

  Roligt med medryttare,jag själv är medryttare på en häst 2dagar i veckan ibland lite mer när hon behöve mer hjälp=).

  Hopaps du komemr igång snart saknar dina träningsinlägg med Dario=),men se till att bli frisk först=),förstår att du tar de lungt för man är inte lika pigg/alert när man är sjuk=).
  Krya på dig=)

 3. emilia skriver:

  Ett tips är att lära hästen sänka huvet av sig själv, utan att man behöver dra ner huvudet med tränset 🙂 för som du säger blir hästen hetsigare när den har huvudet högt upp, och då kan det vara bra att träna på sånt när den är lugn så man slipper slita och dra. Kan nog vara bra när man rider en sån stor häst också, du rider honom säkert toppen bra men det är ju väldigt mycket häst man håller på med och det funkar liksom inte att försöka vinna över honom med fysisk styrka.
  Men det har du nog redan märkt 😉
  hoppas allt går bra med honom, och titta gärna in på min blogg:) Kram!

  Emiliajennersjo.devote.se

 4. Linnea skriver:

  Rycka i tränset? Man drar ALDRIG sin häst i munnen! Tänk om du hade en hård metallbit i munnen som någon ryckte i, 10 gånger? Det gör fruktansvärt ont! Hellre spö och skänkel, men aldrig dra i munnen. Det spelar ingen roll vad hästen gör, att rycka i munnen är bara fel, alltid. Det här trodde jag inte om dig, jag är faktiskt riktigt besviken. Trodde du var bättre än så. Hoppas du hittar en bra medryttare som du kan lära dig av.

  Skrev inte det här för att vara elak, hoppas du tar till dig det här.

  //Linnea

  1. Tyra skriver:

   Linnea- Men du…helt seriöst för att tala klarspråk. vad gör du med en galen häst som du inte får uppmärksamhet av för fem öre- som håller på att stegra? Snälla, du har säkert inte ens häst och vet inte vad det innebär. Är bara trött på såna här kommentarer. hej då.

 5. Lina skriver:

  Va synd att du inte söker här, hade gärna hjälpt dig! Har ridit msv på D-ponny som jag utbildat helt själ , sen red jag en 4åring som var lika stor som Dario och sist red jag in och skolade min brors häst. Ridningen är något jag verkligen saknar sedan jag flyttade till storstaden och det vore grymt roligt att få hjälpa någon. Håller med dig om att medarbetare inte ska betala för att hjälpa, iaf inte om de är duktiga och verkligen kan hjälpa till. Lycka till med letandet och hoppas du hittar någon både du och Dario trivs med!

 6. Sandra skriver:

  Fattar inte varfør folk skaffar hest nær de egentligen inte har tid till de? Du har precis køpt honom å du ska redan ha medryttare. Herregud!

  1. Tyra skriver:

   Sandra- Men typ ALLA har en medryttare vad är grejen??? Nej precis, vem tusan kan rida dubbelt varje dag??? Skulle du lkunna det????

 7. Ida skriver:

  Kan du inte skriva ut din tävlingsplanering för iår? vilka tävlingar du ska åka på och ungefärlig höjd? Skulle vara grymt intressant att se.

 8. Sara skriver:

  Hej Tyra!

  Jag tycker att det är så kul att läsa om dina och Darios framsteg! Själv har jag haft egen häst i fyra år och vet exakt hur mycket jobb det innebär. När jag flyttade till Sthlm för fyra år sedan för att plugga var jag tyvärr tvungen att sälja henne. Förstår att du inte går ut med en medryttaransökan i bloggen då det är superviktigt att det blir rätt. Men då jag är jätteintresserad av att börja rida regelbundet igen och tycker att Dario verkar fantastisk undrar jag var du kommer att annonsera? Jag pluggar på KTH och har väldigt flexibla tider!

  Stor kram!

 9. Sandra skriver:

  Hur gammal ær du? Jag har haft egen hest sedan jag var 3 år och jag har aldrig haft medryttare! Om du nu måste rida två gånger om dagen och inte hinner det, så BYT stall å låt din stackars hest få gå ute i en hage istællet!

 10. Linnea skriver:

  Ursäkta? Jag vet inte vad det innebär? Jag har en galen D-ponny som sparkar bakut, stegrar, bockar osv. Tävlar ändå LA dressyr med ca 65% och mer. Han är egenutbildad. Innan honom hade jag en galen storhääst som var tokhet och studsig. Han såldes och sen avlivade de nya ägarna honom, utan anledning. Jag köpte en D-ponny som brann inne samma dag som vi skulle flyttat till ett annat stall. Nu tävlar jag LA dressyr med riktigt bra resultat, och siktar på Dressyr SM 2014. Så kom fan inte och säg att jag inte vet vad det innebär att ha häst. Snarare tvärt om. Det finns mycket bättre alternativ att få hästens uppmärksamhet. Ryta till så högt och djupt du kan, daska till hästen mellan öronen eller köra in hälen i sidan på den och smacka. Men INTE dra i munnen.

  //Linnea

  1. Tyra skriver:

   Linnea- Men sluta döm då!!! Tror du inte jag försökt allt innan jag får rycka i tyglarna?===???? Nej det verkade inte som att du hade koll eftersom du tycker det är konstigt.

 11. Matilda skriver:

  Sandra: hon har ju skrivit innan att hon inte KAN BYTA STALL!!!!!!! Jag vet hur mycket träning en sån stor häst behöver och man är ju självklart inte en dålig ryttare om man behöver nån som ska rida pass nr 2 på dagen när det nu inte fungerar att ha sin häst ute i hagen mer än 2 h! Tänk på alla tävlingshästar som inte ens går ute i en hage!
  Förresten så känner hon ju Dario bäst och han är ju dessutom van vid att gå ute så kort tid och nu har hon ju dessutom sagt att han t.o.m längtar in till stallet när han är ute.

  Tyra, förstår hur du känner ibland när alla går emot dig! Men glöm aldrig att du gör ett jättebra jobb och jag själv förstår inte hur du hinner med allt?!?! KRAM!

 12. kajsa skriver:

  Assa era bittra tjejer!!! Kan ni sluta skriva massa NEGATIVT i Tyras blogg hela tiden?? Blir sa jakla less pa er. Jag gar in pa tyras blogg for att bli glad o sa ser jag flera negativa kommentarer. Fjortisfasoner det ni haller pa med. VA SNALL istallet!! Tyra vet vad hon gor sa sluta snacka som att ni alltid ska va battre!
  puss pa dig tyra o puss pa alla snalla lasare!

 13. Dixi Wonderland skriver:

  SÅ JÄVLA TYPISKT HÄST FOLK ATT VARA DRYGA OCH BITTRA OCH JAG VET BÄST DU GÖR FEL BLABLABLA! Snälla! Jag tycker det är skit bra att Tyra har skaffat häst och hon är ju en bra hästägare som inser att hon inte kommer ha all tid i världen till att bo i stallet och hon inser att hon behöver hjälp och där med kommer leta efter en tjej/kille som kan hjälpa henne. Visst kan jag också tycka de är synd att han får vara ute så lite men jag tror aldrig att Tyra skulle göra något som var dåligt för Dario. Har ni inte insett de nu att hon älskar denna hästen mer än allt annat så tycker jag ni kan ta era bittra kommentarer och köra upp dom någonstans. Det ni skriver är inte kritik, det är ilskna påhopp! Lugna ner er och inse att alla är olika, rider på olika sätt och att ingen häst är den andra lik!

  1. Tyra skriver:

   Dixi- Tack, kunde inte sagt det bättre själv. Vad snälla ni är som kommenterar och berättar vad ni tycker <3

 14. Josefin skriver:

  Håller med Sandra lite där, varför inte byta stall? Hästarna mår som bäst av att vara ute. Våra hästar är ute mellan 10-12 timmar per dag. Aldrig haft medryttare och jag fick min första häst när jag var 5år och fyller nu 22. Du kanske inte skulle ha hastat dig in i ett hästköp? Hästar tar tid, minst 3timmar om dagen och du verkar ju ha rätt stressigt liv annars?

  1. Tyra skriver:

   Josefin- Men hastat? Ja, orkar inte ens svara dig faktiskt.

 15. Therese skriver:

  Nu hade jag önskat att jag bodde i Sthlm för då hade jag sökt om att få bli medryttare=) Hehe.. Hoppas du hittar någon som passa perfekt.. Fan jag vill ju haha=) Nä men hoppas du hittar någon bra=)

 16. USS skriver:

  Hej!
  Skulle du kunna skriva i förväg när du ska hoppträna på Lidingö? För vi skulle jättegärna komma och kolla, vi rider nämligen där Pontus har träningarna. Och om vi får så kan vi ta bilder på träningen och sedan skicka till dig.
  Kram! 🙂

 17. Janna skriver:

  Tyra, tycker inte du ska ens slösa din energi på att svara på negativa kommentarer, de är inte värd de sekunderna av ditt liv. Vore jag du skulle jag inte ens godkänna dom. Svara på de som ger dig positiva kommentarer istället, så kanske vi tillsammans kan göra ”hästvärlden” lite trevligare.

 18. Carla skriver:

  Tycker alla ni som tjatar borde ta att hålla truten 🙂 Tyra mår ju uppenbarligen superbra av att ha Dario, och Dario av att ha Tyra. Hon har också skrivit att hon inte kan byta stall. Sen så tror jag att ingen vuxen människa som inte har ett eget stall hinner med att vara i stallet 3/h per dag. Så bara va tysta tack ^_^

 19. Martina skriver:

  Hej Tyra, jag har aldrig kommenterat i någon blogg förut, men jag vet precis hur jobbiga hästmänniskor kan vara så jag kunde inte hålla mig!

  Alltså, hur fasen kan man sitta och ha så sjukt mycket åsikter om något när man inte har en aning om hur hästen är och vad den mår bra av? Ja, hästar mår bra av att vara ute, men det betyder inte att Dario skulle må DÅLIGT av att inte vara ute mer än 2h per dag! Speciellt inte om han är van vid det, jag tror Tyra skulle märka på Dario om han var olycklig, och vad jag kan se ser han ut som en utomordentligt glad och nöjd häst!

  Och du som säger att man aldrig ska rycka en häst i munnen, du verkar ju ha noll koll! Jag tycker självklart också att man alltid ska försöka undvika det, men jag tror knappast inte att du hade kunnat göra det bättre i den situationen, sluta tro att du är så mycket bättre!

  Det är det som är det jobbigaste med hästmänniskor, alla tror att de är så mycket bättre på att rida, ta hand om och träna sina hästar. Det klart det finns bra sätt och mindre bra sätt men har du en åsikt- skriv en konstruktiv sådan då.

  Håller med dig Tyra, hästvärlden måste chilla lite med alla påhopp. Kram =)

 20. Anna skriver:

  men snälla ni som kritiserar (eller nej hoppar på) nu får ni ge er! Ska hästägande bara vara till för dom som alltid har minst tre timmar varje dag, bor ute på landet där hästen kan vara ute 12 timmar per dag?? Då är det ju en väldig minoritet som klarar dom kraven.. Klart det är det allra bästa möjligheterna men man kämpar ju så gott man kan!! Jag tycker att Tyra är grym som inser att hon inte kommer hinna, ta sitt ansvar som hästägare och tar hjälp! Vem tar inte hjälp? Hon hade ju varit mycket värre om hon envist tänkt att hon vet bäst och klarar allt själv för då hade inte Dario fått den stimulans som behövs. Gissar på att 90% av ni som har häst får hjälp av föräldrar/stallpersonal/kompisar eller någon annan. Jag själv har haft mamma i alla dessa år och jag kan ju säga att jag inte hade klarar det utan henne, och då jobbar jag inte med eget företag som Tyra gör. VAD ÄR DET SOM FÅR ER ATT KOMMA IN PÅ DEN HÄR BLOGGEN OCH BARA FÖRUTSÄTTA ATT TYRA GÖR FEL?? Hon skriver ju bara ut en litenliten del av hela hennes liv och hästhållning, men har hon sagt a så förutsätter ni b, och alltid till det negativa! Fyfan för att ha sån inställning, bittra människor…

 21. Marielle skriver:

  Håller med om att visa hästmänniskor är inte riktigt kloka. Här där jag bor, i Valdemarsvik är det likadant…Men, du vet bäst vad som passa din häst och jag min osv osv.
  Tack för en grym blogg!

 22. Emelie skriver:

  Allvarligt talat, folk är inte kloka i huvudet! Tror ni verkligen inte att Tyra försökte allt annat innan hon fick rycka i munnen? Om man har en sÅ stor häst som Dario så har man inte mycket att sätta till om han får psykbryt! Det är kanske bättre att säga till ordentligt EN gång än att behöva tjata varje gång och få en häst som aldrig lyssnar? Och du med D-ponnyn, det är lite skillnad på en D-ponny och en häst som mäter 184 i mkh och varför sålde du din tokiga storhäst? Kanske för att du inte klarade av den? Herregud, Tyra visar väl stort ansvar genom att inse att hon behöver en medryttare, dels för tiden och dels för Dario bara kan vara ute ett par timmar, då är det väl toppen att han kan få motioneras en gång till varje dag? Eller har jag fel? Plus som nämnts tidigare, hur många har tid att vara i stallet varje dag i flera timmar? Det är väl bättre att be om hjälp när man inte har tid och att vara där utan att behöva stressa?

 23. Jessy skriver:

  Vad kul! Brukar själv även träna för honom ibland så vi kommer säkert träna tillsammans! 😀

 24. malin skriver:

  Så tråkigt att läsa om folk som verkligen HELA tiden ska kommentera att du gör fel på VARENDA inlägg! Kan ni inte bara sluta? Det blir så dålig stämning och ingen blir glad av det. Tyra har ju skaffat den här hästbloggen för att vissa klagade på för mycket hästinlägg i den andra och nu när hon har den här hästbloggen så klagar folk på hur hon sköter sin häst?! Kan ni kanske visa lite uppskattning istället för det hon gör. Sprid lite kärlek istället! KRAM!

 25. Elin skriver:

  Hej Tyra. Hur söker man för att bli medryttare på Dario? Jag är väldigt intresserad har ridit sen jag var 6 år gammal tävlat i hoppning och haft två egna hästar. Mvh Elin

 26. Jisses vad jag skulle älska att vara din medryttare men jag bor ju i London. /Kolla gärna in min blogg x

 27. Nicole skriver:

  Hej Tyra! om man vill skulle vilja bli medryttare på Dario går det att skicka mail till dig med all info om mig eller måste jag leta efter annonsen o söka på det sättet?

 28. Jess skriver:

  Hahah! Läste precis Linnea komentar ”Ryta till så högt och djupt du kan, daska till hästen mellan öronen eller köra in hälen i sidan på den och smacka. Men INTE dra i munnen.”
  Ryta till, hm vet inte om det är det bästa stättet att ”lugna” ner en häst. Okej, man kanske få dens uppmärksamhet för någon sekund. Men tror knappast det hjälper om man vill lugna ner den. Skiljer ju såklart för häst till häst. Med min hade det absolut inte fungerat. hade bara gjort det värre.
  Köra in hälen och smacka; Fungerar antagligen inte heller något vidare om man vill lugna ner och få ner huvudet på sin 2-meters-häst.
  Och nu till den bästa jag hört på länge.
  DASKA TILL HÄSTEN MELLAN ÖRONEN(!!!!!). Tyra det måste du testa nästa gång. Jag ska defenitivt testa att slå min häst i huvudet när han är galen nästa gång. En smocka rätt i planeten! Fungerar säkert asbra, det måste det ju göra. Jag menar, vem skulle inte lugna ner sig efter ett slag i fejen?!…

  Där fick jag det sagt. Tyra, jag tycker du verkar göra ett bra jobb med Dario. Asbra blogg! <3

 29. Hej tyra, jag tycker det är fantastiskt att du skaffat häst, jag red när jag var mindre och är riktigt avundsjuk på dig, men tycker det är riktgit kul att du delar med dig av ditt liv som hästägare också. Min stora dröm(liksom många andras) är att vara hästägare och jag antar att många kommentarer är baserade på ren avundsjuka. Du visar tydligt att du kan hantera en häst då du kan försvara dig mot dem gnällspikarna som befinner sig på dina kommentarsfält. Ridning borde vara glädje inte gnäll och dryghet. Kan ju knappast finnas något så rofyllt och härligt som en barbackaridning på sommrarna.

  Kram och jag önskar dig ALL LYCKA till dig dario, din snart blivande sambo och även den fantastiska drömlägenheten.

  /Jenny

 30. pernilla skriver:

  ALLTSÅ FYFAAN vad irriterad jag blir på alla dryga kommentarer du får hela tiden. Du skulle ju lika gärna kunna säga ”idag gav jag dario hästgodis” och folk vänder det genast till något negativt och kommenterar något i stil med ”Men hallå, vet du inte att hästgodis i stora mängder är JÄTTE FARLIGT för hästar, så ansvarslös du är”. typ.

  väx upp alla ni som orkar lägga ner tid på att kritisera precis vad som helst. Tyra, älskar din hästblogg och jag tycker det verkar som att du gör ett kanonjobb med dario! Kram!

 31. Elin skriver:

  Jag måste ge dig credd, Tyra, för att du inte tar betalt av din blivande medryttare.

  Det är hutlöst hur en del hästägare tar betalt för att man hjälper dem med Deras hästar. Som om den tiden och energin man lägger ner inte är nog. Det är ett givande och tagande, utbyte av tjänster/behov. Har man inte ekonomi nog att ta hand om sitt djur ska man inte äga det, anser jag. Och om jag ska vara väldigt krass tycker jag snarare att medryttaren bör få ersättning för jobbet den lägger ner, om det är fråga om betalning. (Så mycket kraft och kunskap jag har lagt på andras hästar, och ändå blir man behandlad som en bank för att få ägarens ekonomi att gå ihop. Vilket även är anledningen till att jag inte har möjlighet att syssla med hästar i dagsläget, då min ekonomi inte räcker till det.)

  Mycket inom hästvärlden är en ding-ding-värld.

 32. Elin skriver:

  Jag kan inte låta bli att kommentera Linneas förslag till hur man ska hantera hästen istället för att dra den i munnen: ”..daska till hästen mellan öronen eller köra in hälen i sidan på den och smacka”.

  Det är en gåta hur man tror att man någonsin ska få en stabil och harmonisk häst med den behandlingen. Ibland sviktar ens tålamod och man trampar fel (rycker hästen i munnen o dyl), huvudsaken är att man inte sätter det i system. Använda rösten är däremot ett bra redskap, särskilt då hästar är känsliga flyktdjur med både dålig syn och hörsel. Men att hetsa upp sig själv och bli aggressiv är sämsta tänkbara. För att inte tala om att sparka på hästen.. Galenskap.

 33. Helena skriver:

  Linnea. Alltså allvarligt, att slå hästen mellan öronen kan väl inte på något sätt vara en god behandling? Alla har olika metoder med sina hästar. Liknar hästhantering med barnuppfostran, alla tycker att dom gör rätt. Man gör inte alltid rätt, inte jag heller, men för den sakens skull behöver man inte hacka på alla andra.

 34. Nadja skriver:

  Har ingen häst, men har 2 hundar. Stöter ofta på ungefär samma sak. ”Va?! Har du hundar?! Och du jobbar?! Hundar måste ha människor runt sig HELA tiden”. Jamen eller hur, om alla tänkte så skulle ingen i Sverige kunna ha hund 😛

 35. Karin skriver:

  Haha hur tror du det känns att ha en metallbit i munnen? Det reflekterade man väl över när man var 5 år och inte behöver läras att reflektera över i vuxen ålder. Herregud man blir ju mörkrädd över att folk fortarande är så här när hästsporten ändå blivit så stor. En häst mår bra av att användas, då får den livsglädje och livskvalitet. Ska själv bli medryttare åt en häst för att den ska kunna gå två ggr om dagen fan vad elak jg känner mig!!

 36. Em skriver:

  Haha, OJ vad jag känner igen mej i det du skriver, & det stämmer, det verkar vara bland hästmänniskor man alltid möter flest besserwissers.
  Jag har själv ridit & haft hästar nästan hela mitt liv men fick andra intressen & sålde alla hästar & det är så otroligt skönt att slippa dessa militanta ”jag vet bäst” människor. Många är är helt underbara men många verkar ha sånt problem med sig själv, dåligt självförtroende, rädda att ha för dålig häst så man klankar ner på andras hästar osv.
  Då har jag ändå tävlat & haft väldigt bra & fina kontakter i hästvärlden men det finns en grupp man aldrig verkar slippa: Besserwissers.

 37. Em skriver:

  Ops ovanstående kommentarer var menat till ditt andra inlägg:)

 38. milla skriver:

  förstår inte varför alla ska vara så avundjsuka och skriva negativa saker. tyra har en fin häst, och ett bra och rolig liv, men hon har kämpat för det! Darios.se ska ju vara tyras ställe där hon inte behöver försvara sig, och ta emot negativa saker, som i övriga bloggvärlden.

  och det där med att inte dra i munnen, tror inte tyra menade dra och slita på det sättet, men ändå bättre att ta i en gång ordentligt.

 39. Lilly skriver:

  Hahaha! Det är så kul att läsa din blogg, för du tror att du kan ALLT och är bäst på allt inom hästar:) Rycka i hästens mun 10 ggr för att han fjompar sig?! Tror du verklgen att du får respekt från hästen när du gör så? 🙂 Ett tips, börja träna NH, där kan du lära dig hur du hanterar hästen via kroppspråk och UTAN att slita och dra i munnen! 🙂

 40. evelina skriver:

  alla hästägare har någon gång i sina hästliv ryckt en häst i munnen , vissa gånger går det inte på annat vis men man känner sin häst bäst själv och om tyra känner att hon får kontakt genom munnen ja då ’är de bäst att göra så. sen brukar jag säga hellre ett skarpt bett och rycka en gång en ett milt bett och rycka 20 gånger ! super blogg btw !

 41. Josefine skriver:

  Det jag blir mest trött på i denna konstiga diskussion från vissa är hur en del anser sig vara mycket bättre än andra för att de ”aldrig haft en medryttare”. Det gör väl dig tamme fan inte till en bättre hästägare för att du aldrig haft en medryttare?

  Precis som det inte gör dig till en sämre mamma för att du har en barnvakt ibland, eller till en sämre hundägare för att din kompis rastar hunden två gånger i veckan när du jobbar… eller vad det nu kan vara. Det viktiga är väl att både Dario och Tyra mår bra? Och även medryttaren förstås!

 42. Josefine skriver:

  Elin – en annan aspekt är ju varför en medryttare ska få ha ”en egen häst” flera dagar i veckan gratis?

  Jag menar inte att jag tycker du har fel, men man kan ju se det från olika håll! 🙂

 43. Ann skriver:

  Jess – Hahahah skrattade högt åt din kommentar, så härligt skrivet ”Jag ska defenitivt testa att slå min häst i huvudet när han är galen nästa gång. En smocka rätt i planeten! Fungerar säkert asbra, det måste det ju göra. Jag menar, vem skulle inte lugna ner sig efter ett slag i fejen?!…”. Tack, du gjorde min dag fina du.

 44. Ebba skriver:

  Hej!

  Jag är ute och letar efter ny medryttar häst. Min nuvarande är något för liten..

  Jag har märkt att det är väldigt svårt att hitta bra och stora hästar inne i stan som man kan sköta om. Jag är också väldigt lång, 186cm!
  Jag är även väl medveten hur det kan vara med att ha häst på vintern. Jag är i och för sig medryttare på ett par utegående hästar. Men jag är inte den som slutar när det blir kallt och mörkt.
  Fast sen är ju det med åldern ett väldigt stor grej. Alla hästar jag har hittat ska man vara 18+ för att få sköta om. Jag är 14, snart 15 år, men jag tycker att jag klarar mig extremt bra. Jag som 13 år kämpade mig igenom en hel vinter 6 gånger i veckan. Jag red ut i -25. Så vad jag försöker säga att även fast jag är ung så är jag inte den som bangar.

  Det skulle vara jätte snällt om du mailade mig. Om du är intreserad eller aah. Det skulle vara snällt. Eller så kan du bara säga hur man ska gå tillväga med det här!

  Tack på förhand 🙂 //Ebba

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »