Allmänt

VIDEO- DARIO OCH JAG PÅ MARKEN

Några har frågat om jag kan lägga upp en video när jag rider på MIIIIIIIIN häst 😀 Yes- HAN ÄR MIN NU 😀 Haha…har några klipp här, när vi tränar på att trava så saaaaaaakta vi bara kan. Passage nästa?

Skitbra träning, men oerhört svårt, hästen får inte börja skritta, det är mycket häst att jobba med och jag orkar inte riktigt hålla ihop honom hela tiden som ni ser 🙁 men men vi övar!… Men visst ser han inte så stor ut när jag rider? Kanske är för att jag är 1,78 m? :S Älskar Saras snack med sig själv i slutet, har garvat åt det där i många minuter nu, haha 🙂

 

53 svar till “VIDEO- DARIO OCH JAG PÅ MARKEN

 1. jessikaa - FOTO skriver:

  Kom igen nu! gå in här och rösta på min bild: http://www.facebook.com/photo.php?fbid=326535420710812&set=a.326535264044161.84373.170310116333344&type=1&theater :)))
  skulle betyda sjukt mycke nu när det bara är 45 minuter kvar att rösta! :’D

 2. A skriver:

  Åh, vad avundsjuk jag kände mig! Sitter hemma i soffan och odlar en lårkaka för min 3,5-åring slängde av mig idag när vi tränade. Är inne i en 100steg bakåt och ett steg framåt-period, kul! Ni är superfina och jag längtar till min lillskit är på det stadiet!

 3. your blogg is awesome !

  love
  Rean Landman from the Netherlands ( Holland)

 4. Sara Hermansson skriver:

  Jättefina! Ett litet tips är att försöka få fram handen + upp ca 4-5 cm så skulle allt vara tipptopp :p
  Vet att det kan vara svårt speciellt när man har en stor och ”tung” häst 🙂

 5. Dixi Wonderland skriver:

  Vilken fin sitts du har när du rider Tyra!
  Man ser att de är lite kämpigt med honom, just de du skrivit om att han är så stor och det är mycket kraft i honom men de ska bli så himla kul att få se er båda utvecklas. Tror du kommer göra honom till en riktigt fin ridhäst 😀

 6. mallan skriver:

  Fina ni är tillsammans! Han passar mycket bättre i den blåa färgen än jag trodde 🙂

  Men han ser inte lätt ut… Det är verkligen en stor häst att rida ser det ut som! Kämpa på bara – det är det som gäller! Tillslut hittar man ”knapparna” och knepen som gör det lättare.

 7. Linn skriver:

  Ser väldigt fint och avslappnat ut i ”joggen”, som vi kallar det inom westernridningen ;b Du får det att se enkelt ut, trots att han är, som du beskriver, tung att jobba med, tycker du är super! Roligt att du har hittat tillbaka till dig själv ^^
  Ha det bra,
  Massor med varma kramar

 8. Sandra skriver:

  Grattis!! Till att han nu är din 😀

 9. Mickis skriver:

  ser jätte fint ut! 😀 när jag tycker det är svårt att hålla ihop så kan ett tips vara att höja händerna en aning så du får mer stöd. och min tränare tjatar alltid om att korta tyglarna men då blir det såklart ännu jobbigare men testa höja händerna lite, jag brukar tycka att de hjälper 😀

 10. Anki skriver:

  Åh vad mysigt det ser ut! Vill rida igen!! Får nog boka en ridtur i nått stall. Kul med en till lång ryttare! Själv är jag 182 cm!

 11. Liza skriver:

  Kan inte du berätta mer om din tidigare ridning? Vad hade du för häst? var stod du? Vad har du tävlat? har du planerat några tävlingar med Dario?

  kramar 🙂

 12. Ellen skriver:

  Hej Tyra! Du och Dario är verkligen jättefina tillsammans. Asså jag menar inget dumt( det kanske var en övning inte vet jag) men går han inte lite väl utåtböjd asså med halsen. Kanske bättre om han går bara lite inåtböjd i stället. Jag menar inget illa alls. Bästa bloggen detta<3 Kramis Ellen

  1. Tyra skriver:

   Ellen- Jag vet, jag brukar köra ”öppna” med Dario för att han e så stel i vänstra bakdelen :S Kram

 13. Tova skriver:

  Det ser jättefint ut! 😀 <3
  Men tänk på blicken 😉 Jag sitter också och tittat ned på hästens huvud ibland c:

 14. Anna skriver:

  jäklar vilka steg! Vad fin DIN Dario är 😀 grattis till hästköpet 😀

  1. Tyra skriver:

   Anna- TUSEN TACK <3

 15. Linda skriver:

  Haha! Hur kommer det sig att just Sara blev skötare? 🙂

  1. Tyra skriver:

   Linda- Hon är i stallet ofta och gillar Dario 😀 kram

 16. Elin :) skriver:

  Kan du inte dra upp kenza på hästryggen snart?
  haha det skulle ju vart superkul =)

  Kram på dig Tyra =)

 17. Ellen :) skriver:

  Han passade ju skitfint i lila/blått ! 😀 Riktigt fin häst och du rider as bra ! (:

 18. Tilde skriver:

  Hur mycket kostade Dario? 🙂 Älskar denna blogg!

 19. Marie skriver:

  Han är stor och fin Dario. Passar fint i blått också =)! Grattis till att han är din nu. Det måste kännas fantastiskt. Om några år när min son är lite större ska jag också köpa häst. Fast det blir nog en D ponny, ifa ungen vill rida också ;)!

 20. Amanda skriver:

  Vet hur de e att rida ihop stora hästar, inte så lätt 🙂 Förra hästen jag tävlade var 1.87 (!) Kortar du tyglarna typ 1 dm är jag säker på att du kan få honom trava långsammare än så 🙂 lycka till!

 21. Siri skriver:

  Ser fin ut! Mycket häst att rida iallafall, han ser lite framtung ut 😉 Ta det inte negativt nu men du har börjat utveckla lite ”soffssits”. Kolla denna länk: http://eemmawestiin.blogg.se/images/2011/korrekt-sits_153319499.jpg så ser du hur man ska sitta korrekt, bara ett tips! Har själv haft problem med min sits.. Så det är bara att fortsätta träna:)

 22. M skriver:

  Hej! Vill bara tipsa om en ridskoleblogg som två urgulliga tonnisar har som faktiskt förtjänar mer besökare, så om du kollar in den och gillar den vore dom nog väldigt glada om du länkar! Måste tipsa lite i hemlighet annars tycker dom att jag är pinsam hehe!

  kram

  http://teamdjrk.blogg.se/

 23. Det ser väldigt bra ut! 😀 Kan bara bli bättre 😀

 24. ewelina skriver:

  TYRA DU MÅSTE KOLLA IN DETTA!!!! :
  MAN KAN NU TÄVLA DRESSYR ONLINE GENOM ATT FILMA SIN RITT OCH SKICKA IN.

  LÄR MER HÄR: http://anzelius.webblogg.se/2012/january/21-januari-2012-5.html#comment

 25. Patricia skriver:

  Åååååhhhh vad jag saknar hästarna och att rida!!! Så kul att du lägger upp video =)

 26. Eli skriver:

  Typiskt hästfolk att alltid lägga sig i, jag inkluderad.. 🙂
  Om du kortar dina tyglar får du en mycket kortare häst, och en mycket mer lättarbetad häst. När du samlar honom måste det komma bakifrån, du måste alltså driva framåt samtidigt som du samlar upp honom på tygeln, vilket du helt tappar om den inte är kort. Och precis som tidigare personer kommenterat så får man mera kraft om man höjer handen, då får du vinkel på armbågen och kraften kommer från överarmen istället från handen. Lycka till, roligt med nyförvärv 🙂

 27. Olivia skriver:

  Tycker det ser jätte bra ut!! Ni är super fina tillsammans 🙂 Och stort grattis till köpet såklart 🙂

  Kram

 28. kajsa skriver:

  Gud vad du är duktig! 🙂 kram

 29. Lindha skriver:

  Han är väldigt lik min häst, och har väldigt lika namn 😉
  Bra blogg 🙂

 30. Amanda skriver:

  Fin häst du skaffat dig! Dock skulle allt vara väldigt mycket bättre om du drog bak skänkeln 15 cm, rätade upp ryggen, drog tillbaka axlarna, tog fram samt höjde handen, fick honom att forma sig runt din skänkel istället för att gå emot och inte red honom så lång och loj.

  Nu vet jag ju inte hur länge du har ridit, men, kämpa på!

 31. Matilda skriver:

  ”har några klipp här, när vi tränar på att trava så saaaaaaakta vi bara kan. Passage nästa?”

  Du menar piaff va? När de typ trampar på stället? 🙂

 32. emma klofsten skriver:

  ni har utvecklats enormt! riktigt bra jobbat 🙂

 33. emma skriver:

  Det där kommer bli så bra! Tänk, vad ni ska ha utvecklats om ett år, blir spännande att se (:

  Matilda här ovanför: Piaff ä som du säger, på stället. Passage är en samlings där hästen även rör sig frammåt, det ser ut som om hästen ”hänger” i varje travsteg.

 34. Sara skriver:

  Snyggt Tyra 😀 Ni ser jättefina ut tillsammans! Alla som kommenterar med tips om att korta tygeln, höja handen, blicken… tror nog att Tyra själv är medveten om hur hon rider och klarar sig fint med den hjälp hon får i stallet! Tycker inte att man ska lägga sig i för mycket. Kul med videoinlägg för övrigt 🙂 All lycka till er!

 35. jessikaa - FOTO skriver:

  så fin häst du har!

  Har du något önskeinlägg eller tips på vad jag kan blogg om? 😀 Du kanske har någon galen ide som dua alltid har velat att en bloggare skall gör, go for it! Lämna tips och kommentarer här: http://pphotographer.blogg.se/2012/january/i-ett-sant-har-lage-finns-det-inga-regler.html#comment 🙂

 36. ajsabel skriver:

  Det ser jätte fint ut Tyra! Så roligt att Dario har fått en egen blogg!

  i passar jätte bra ihop och det är bara att fortsätta att kämpa med att få ihop han! Storhästar är ganska ”tunga” och då blir det svårare, tro mig! 😛

  Kämpa på Tyra, älskar din blogg! (eller Darios blogg dårå!)

 37. Michaela skriver:

  Du tycker inte det är synd om han om han nu bara få stå ute i 2 timmar?!?! Höstar ör vilddjur som är anpassade att klara hela dagarute!!

 38. Anna skriver:

  Ser fint ut Tyra! det är inte lätt att rida en sån stor och tung häst. Något jag la märke till är att du borde korta tyglarna något och ställa igenom honom mer i båda sidorna för nu såg det ut som han hänger i högertyglen. Försöka få lika tyngd i båda tyglarna och sen fram och in med bakbenen. det är skit svårt jag vet 🙂 men bara små tips så där hoppas du inte tar illa upp 🙂 blir så ridsugen när jag ser er 🙂 kram!

 39. Angelica skriver:

  är det ens lagligt att ge hästarna så lite hagvistelse?

 40. Elin skriver:

  Inget illa menat men du bör ha kortare tyglar, han ligger för mycket på frambenen. Har nästan samma problem med min häst. enklare att ha längre tyglar. Men tänk på det, du vill inte ha frambensskador..

 41. amanda skriver:

  Hej!!
  Din blogg är verkligen superbra!
  Så himla kloka tankar och reflektioner!
  Går in varje dag och kollar och tycker att det ser lovande ut för dig och Dario.. Är själv hästtjej sedan 11 år tillbaka (är 16 år nu) men var tvungen att sälja min häst då jag började gymnasiet i höst.. Med din blogg kan jag hålla hästintresset igång och se hur du utvecklas med Dario! För det är det roligaste som finns.. Att se en utveckling!

  Många kramar och hoppas det får fortsatt bra för er!

 42. Vanessa skriver:

  Dom flesta som pysslar med hästar kan inte hålla igen när dom ser en annan människa rida eller handskas med hästar. Tyra vet med säkerhet redan allt som påpekas i kommentarerna, man bah snark… Så tröttsamt.

  Hon bjuder på sig själv som tusan och det är ju svintråkigt om hon inte ska kunna lägga upp en enda bild eller video utan att hon rider eller sitter eller gör 100% ”rätt” i allas ögon. HEJA TYRA!

 43. Karro skriver:

  O herregud, vart ska jag börja? 🙂 Hej på dig, har aldrig läst varken din hästblogg eller din vanliga förut. Och förlåt, men jag är inte imponerad. Snälla, snälla, snälla, du som ändå har en massa pengar, skaffa en BRA dressyrtränare för det här ser verkligen inte bra ut, och det säger jag inte för att vara elak utan för din och hästens skull.

  Hästen behöver lösgöras rejält och aktiveras i kroppen (att han böjer in skallen några steg då och då är INTE ett kvitto på att han går bra eller att du gör rätt), han går i ett undertempo och är slö och väldigt okvick i kroppen. Du bör verkligen inte träna på att få honom att ”gå så långsamt som möjligt” utan att rida lösgörande, tempoväxlingar, och snarare se till att rida FRAMÅT och få framåtbjudning i kraken innan du börjar fokusera på samling. För övrigt har du missat grundkurs 1 helt och hållet, vart har du gömt dig under alla dina år som hästägare? 🙂 RAK häst på rakt spår, BÖJD häst på böjt spår, inte hit och dit hur som helst, kalla det inte öppna och sluta för det är det verkligen inte ens i närheten av. Lätt hand – mer driv, lösgörande övningar och en DUKTIG dressyrtränare så kommer ni inte ha några problem sedan, du verkar vara ambitiös och verkligen tycka om hästar och ridning och vilja lära dig, se bara till att lär om och lär rätt 🙂 Din häst är för övrigt superfin, jag hoppas verkligen att du får rätt hjälp så du kan utveckla din ridning och så småningom också utveckla Dario. Lycka till! 🙂

 44. annie skriver:

  tips, rid honom utåtställd på volt och flytta ut bakdelen så ska han nog släppa i bakbenen =) en viktig del när du börjar trampa hästarna är att de ska vara tillräckligt ”uppåt”, att hästen kröker på nacken är inte det första och viktigaste, jobba honom på bakbenen istället, alltså lyft upp honom- lätta – lyft upp honom osv osv för att få honom att sätta sig ordentligt=) lägg ut ca 5 tavbommar och rid serpentiner runt dem i hög form, lätt i framdelen med vikt på bakdelen, samla, flytta ut bekdelen osv =) super övning

 45. Carro skriver:

  Hej.

  Du är ju grymt duktig. Trodde inte du var så här duktig 🙂 Jättefin sits, stilla hand och bra skänkelläge tycker jag. Jag har själv jobbat som ridinstruktör och har ett tips, höj gärna handen lite mer och korta tyglarna. Kan vara lite lättare när han blir framtung och även när han är ganska stor och lång 🙂

  Tror ni kommer vara farliga på tävlingsbanan framöver 😀

 46. erica skriver:

  Hej Tyra!
  Din blogg är grym och jag är så GLAD att du står upp för hur du är och det du gör.
  Ett tips när du vill jobba med traven är att köra mycket tempoväxlingar och att du rider lätt i början så att du med hjälp av varje nedsittning kortar eller länger traven innan du sätter dig ner. Eftersom han är så stor och ser lite tung ut menar jag! Det är som du säger sjukt mycket häst att hålla upp! Puh, jag hade inte orkat själv! 😛 Men det är ett tips jag har som jag ofta jobbar med med Calle, min häst! Stor kram till dig och fortsätt med det du gör.
  LOVE!

 47. Janna skriver:

  Gud vad jag tycker synd om dig Tyra!Jag är en tjej som precis tagit upp ridningen i våras efter ca tio års uppehåll, och jag är som du-vill vara i stallet jämt och bara pyssla, mocka(terapi enligt mig)och bara vara kring de underbara djuren. Man mår så bra i deras sällskap och de får en verkligen att bli på bra humör igen!Visst är det tråkigt att det i denna sport finns så mycket ”jag vet bäst”-människor som har nått konstigt behov av att tala om för andra hur de ska göra hela tiden istället för att bara VARA? Jag hoppas verkligen att du har styrkan att stå emot denna negativitet och alla nedtryckande kommentarer, och fortsätter att njuta av din älskade häst!Han ser ut att även älska dig! Njut av livet, här och nu <3 Kram!

 48. sara skriver:

  WOW! alltså jag skulle inte orka lägga ut filmer om jag fick så sjukt många åsikter varje gång!
  Det roliga med hästfolk är att alla tror att de vet bäst och måste säga sin mening. Seriöst, det står ju säkert i 20 kommentarer att tyglarna ska kortas och höjas, måste alla skriva det när det redan står?

 49. Carolina skriver:

  Vad fina ni är! :))
  Och det är riktigt roligt att läsa en hästblogg med dig när man är van att se dig bland kläder, smycken och smink i modesammanhang annars! 😀

 50. Karin skriver:

  Har precis börja rida igen efter många år och orkar inte rida samlat mer än 10 min för mjölksyran i armarna!! Ni är ett jättefint par!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »