Allmänt

Sådan matte sådan häst?

Hej, nu är jag jättedålig, ush fan blir ALDRIG frisk! Även om jag var hur sugen som helst att rida idag så beslutade jag mig för att inte göra det då det är som värsta träningspasset, men det blir ändå att man hänger i stallet i flera timmar i kylan, så nu känner jag mig febrig igen! OHHHH! Måste bli något slut- jag måste ta mig i kragen!!! Men jag ÄLSKAR stallet mer än allt annat just nu, och jag mår så himla bra av att vara där… Men jag har hört att det tar veckor att bli av med influensan om man har haft den, och jag kan bara inte stanna hemma för så sjuk är jag ju liksom inte. Suck.

Idag har varit en fullspäckad dag. Först åkte jag och Sandra till Ikea och köpte allt smått vi behöver till nya kontoret. Blev en hel billast, haha..Sedan åkte jag till kontoret och snackade lite med tjejerna, sen till stallet för att motionera Dario, och efter det så åkte jag och Sara (Darios duktiga skötare;) till Stockholms Hästbutik —> klick som ligger på Norr Mälarstrand 24. Skitbra butik, med många bra märken som inte finns någon annanstans i Sthlm, och riktigt trevlig hjälpsam personal.

Handlade alldeles för mycket- typ allt nytt. Till expempel ett träns (hittade tillslut ett jag tyckte var jättesnyggt), en förbygel, benskydd och skitsnyggt täcke från Schockemöhle. Jacka och tävlingskaval från Kingsland. 3 ridbyxor från Whitaker. Skjorta från Pikeur och en ny fin hjälm och en massa andra saker. Blev fan inte billigt direkt, som sagt så är ridsport en oerhört dyr sport… Aja, Vill ni se? ;P hahaha..

Några bilder från dagen. Alltså första bilden jag dör hahhaaha. Tyra & Dario- Look a like då båda gör samma min 😀 Snacka om dagens failbild!


Eftersom jag inte skulle rida så släppte jag honom lös i ridhuset. Han ba ”Jahopp, och vad ska jag göra här, spegla mig?”

Härlig bild 😀

Alltså han är så jääävla söt på den här bilden, ser ut som ett litet föl, fast 1,84 i mankhöjd <3


Dario ser ut som en Arab på den här bilden eller hur? (Ja för er som inte vet så är det en häst-ras….hahaha)


Här börjar han komma igång, Han fick galoppera av sig lite. Cool bild va?


Ja precis. Och här är tacken för en timmas schamponering och 2 timmars klippning igår….Haha fy faan ;P

65 svar till “Sådan matte sådan häst?

 1. Hahah! Härligt med den sista bilden 😀 😉

 2. Kör du på med en ”Dagens hästoutlet” du! 😀 =)

 3. Lovisa skriver:

  Haha vilken skön häst 😉

 4. Tove skriver:

  Ja, visa vad du har köpt! 😀

 5. anna skriver:

  hej, har inte fattat en grej, alltså äger du dario? eller typ hyr du honom? eller bara rider du honom? 🙂

 6. Matilda skriver:

  Tyra! Jag älskar att du skriver så mycket om Dario! Jätte kul att läsa! Fortsätt med det! Och JA! visa de du köpt! 😀

 7. Agnes skriver:

  Å va fin!!!

 8. Saga skriver:

  Ååååh vad söt hästen är!! 🙂

 9. Elin skriver:

  Jaaaa visa alla häst saker du köpte 😀

 10. anna skriver:

  jaa, visa allt du köpte 🙂

 11. Hanna skriver:

  Jaaa! Vill se allt 😀

 12. Ellen M skriver:

  Ryktsten är superb för att få en skimmel att förbli skimmel! Å visa allt du köpte, vill så gärna se:-)

  Dessutom följer jag dig på Instagram nu, blev så glad när jag såg att du hade det!

 13. Emma skriver:

  Sluta absolut INTE skriva om Dario, jättekul att läsa och se bilder! 😀 visa allt du köpte! 🙂 kram

 14. Louise skriver:

  klart vi vill 🙂

 15. Ebba skriver:

  haha aww spegelbilden, så sööt!!!!

  Ta hand om dig tyra så du inte blir riktigt dålig<3 ta en spahelg och bara rå om digsjälv…. Kram

 16. Paula skriver:

  Jag undrar vad ni har för överenskommelse när det gäller Dario? Verkar ju som om du rider honom varje dag men det är väl inte du som äger honom? Förstår inte riktigt hur det går till haha 🙂 Har du gått in som fodervärd?

 17. emma skriver:

  Visa gärna 😀 älskar hästar!

 18. Mikaela skriver:

  Alltså… är pållen din eller ej? 🙂 Fin är han, superhärliga bilder!

 19. Tess i Dubai skriver:

  Jag vill också gärna se! Älskar att köpa nytt och fint men ja som sagt, skitdyrt. kram

 20. Malin skriver:

  Undrar precis som en person ovan, är han en ridskolehäst som du rider lite lektioner på eller är han en privatägd häst som du är medryttare på? Har inte riktigt hängt med känner jag 🙂 Självklart vill vi se dina nya fina grejer!

 21. Anonym skriver:

  visa bilder!!! 😀

 22. Johanna skriver:

  Älskar när du skriver om stallet 🙂 Visa gärna grejerna du köpte 🙂

 23. ellen :) skriver:

  Haha omg vilken söting !!! 😀
  Jaa vi vill se !! :D<3

 24. Dixi Wonderland skriver:

  Tycker super mycket om alla Dario inlägg och vill jätte gärna se vad du köpt 😀

 25. jannika skriver:

  jaa visa vad du köpte för något kul och se 🙂

 26. Anna skriver:

  snälla visa det du köpte!! 😀

 27. Hannah skriver:

  Visa görna det du köpt! 🙂 Kram!

 28. Olivia skriver:

  Jaa, lägg upp bilder på det du köpte 🙂

 29. matilda skriver:

  klart som fan att vi vill se 😀 !!

 30. Rosanna skriver:

  Vill absolut se hästprylarna =) Och fortsätt skriv om Dario!

 31. Sandra skriver:

  Dario 😀 Visa grejerna! 🙂

 32. Petra skriver:

  VIIIISSAAA! Skriv gärna priserna också 😛

 33. Sofia skriver:

  haha va söt! 😀

 34. Siram skriver:

  Är Dario din eller rider du honom bara? Visa gärna vad du köpte, det är alltid kul att se! Kul med lite hästiga inlägg här i bloggen!

 35. Anna skriver:

  Wow, riktigt fantastiska bilder! Hästar är så otroligt fina. Så himla kul att se dig så glad som du är på bilderna dessutom, jättekul!

  🙂

 36. Kajsa skriver:

  hahaha Tyra du e en sån härlig person! när jag läste detta: “Jahopp, och vad ska jag göra här, spegla mig?” dog jag lite inombords av skratt! Kommer fan leva länge på det altså! 😀 😀 Ta hand om dig, Kramar från Finland.

 37. Emma skriver:

  haha skön han är som lägger sig 🙂

 38. Linn Strelin skriver:

  Haha, hans huvud är typ lika stort som din överkropp! Sött 🙂
  Visa gärna vad du har köpt, alltid kul med nya hästgrejor!

 39. Emelie skriver:

  Dario verkar vara hur go som helst! Du får verkligen inte sluta skriva om hästarna, då jag själv är en gammal hästtjej som bara skulle göra ett mindre uppehåll (4-5 år nu) Tycker det är skitkul att få läsa om detta! Och SJÄLVKLART ska vi visa vad du köpte!!

 40. airaM skriver:

  Men snälla Tyra, stanna hemma och bli frisk. Tro fasen att du blir dålig gång på gång när du aldrig låter dej bli frisk. Din kropp får ju inte en chans att återhämta sej. Det verkar inte som att du lär dej av dina misstag? Vill du gå in i väggen igen? Jag skriver detta av omtanke, ingenting annat. Vill ju att du ska må bra, men det verkar inte som att du tycker att din hälsa är värd några veckor av tristess?

 41. Filippa skriver:

  Hej Tyra! Jag har bara en lite fundering. Vad jag förstår så äger inte du Dario (som i att du har inte köpt honom). Men ändå är du hos han jättemycket, köper en massa saker och sköter om han en massa. Hur går det? Vad har du för ”avtal” eller vad man ska kunna kalla det? ”Hyr” du honom? Jag skulle jättegärna vilja veta 🙂
  Hoppas du blir frisk snart och att ditt nyår blir fantastiskt!
  Tack för underbar blogg, Kram!

 42. Alida skriver:

  Klart du ska visa vad du köpt! 😀

 43. emelie skriver:

  hej, ja lägg upp bild på det du köpte de vore roligt att se!
  förövrigt så älskar jag verkligen din blogg tyra, och extra roligt nu när de tittar in hästinlägg lite då och då! 🙂

 44. Nelly skriver:

  JA visa jätte gärna vad du köpte! skulle vara jätte roligt 🙂

 45. Linn skriver:

  Haha de är så svårt att gå in i en hästaffär utan att komma ut påsvis med grejor 😀 Visa gärna vad du köpt!
  Förstår det du menar med att man mår så bra i stallet, det finns inget bättre ställe! All stress och besvär bara sköljer av.

 46. hellen skriver:

  ja lägg upp bilder på vad du köpte! Gillar att du bloggar så pass mkt om Dario .. *hästnörden jag* ;)!

 47. Jennifer skriver:

  Visa vad du köpte!! 🙂

 48. Matilda skriver:

  Jaa, visa!! 😀 sen undrar jag också om du är skötare eller halvfodervärd eller nåt annat? :p

 49. Emily Jankkila skriver:

  Jag förstår inte riktigt.. Är Dario din häst? Med tanke på att du rider ganska ofta (typ varje dag) och att du släpper honom lös i ridhuset osv. Haha, förlåt om jag är lite seg, men jag läser inte din blogg vajre dag så kanske har missat något.. ? 🙂 Tacksam för svar!
  Kram

 50. Gott nytt år! skriver:

  Är dario din egen häst eller lånar du den bara ? 🙂

 51. Lovisa skriver:

  Såklart att vi vill se!! 🙂

 52. ellen :) skriver:

  Verkar va måånga som inte vet om Dario tillhör dig…Du kanske ska ta upp en ”sammanfattning” snart, haha? (:

 53. Ida skriver:

  Jaaaaaa jag vill se alla saker du handlade!!!

 54. Emma skriver:

  Hej Tyra! Jag har alltid älskat din blogg men jag tappar intresset för den för varje dag. Jag känner mig skit elak som skriver det här för det här är din blogg och det är egentligen inte en enda som kan komma och säga åt dig gör si eller gör så. Men på den senaste tiden har inläggen blivigt otroligt långa. Jag tycker det kan vara jättekul att läsa dina långa inlägg för du skriver väldigt roligt och bra så det blir undehållning att läsa, men det blir för mycket läsning när så många inlägg blir så långa. Sen att du skriver mycket om hästar nu har jag full förståelse för då det är något du älskar. 🙂 jag vill inte alls något elakt med det här, jag ville bara få fram mina tankar om din blogg.

 55. Kerstin skriver:

  Är Dario din häst?

 56. Lisa skriver:

  Fin han är!!

 57. Jennifer skriver:

  Som tidigare sagt, så undrar jag också om det är din, fast det antar jag att han inte är men, är du fodervärd eller har du han när du känner för det? Kram

 58. Maria skriver:

  Ladda upp bilder på det du köpte! Vill ju seee! 😀

  Älskar verkligen din blogg nu när du börjat skriva lite om hästar också. Du verkar vara en riktigt go typ och grymt duktig på att rida! Kram på dig! 😀

 59. Isabelle skriver:

  Är det Erik Askereds gamla häst? 🙂 Eller det kanske fortfarande är hans?

 60. Nicolett skriver:

  Jag vill se allt du köpte!! 😀

 61. Linn skriver:

  ifall det finns möjlighet bör man täcka över speglarna när man har hästen att springa fri ( t.e.x. har vi i vårt stall perienner på speglarna ) 🙂 annors finns risken att hästen springer in i spegeln och då kan det sluta illa med vassa spegelskärvor etc . vet att chansen är väldigt liten men har hört om några fall då det inte slutade så bra :/

 62. Evelina skriver:

  Ja, vi vill se 😉

 63. Jessica skriver:

  Vi vill självklart se sakerna;) sen som andra frågat, är han din eller är du fodervärd? O sara som sköter honom är hon typ medhjälpare till dig o sköter mockning mm eller hur ligger det till?:p undrat ett tag nu haha!

 64. Emma skriver:

  Linn: Det gäller främst hingstar, men ja, det finns kanske en liiiten chans annars.

  Hahah, du skojar när du säger att han ser ut som en Arab på den bilden va? 😉

  Sen, ett tips, är att du förbättrar din grundridning innan du börjar komma upp på högre höjder i hoppningen. Visst, 1,30 är lågt för en så stor häst, men det kan fortfarande vara skadligt och påfrestande för honom om man väldigt ofta gör fel.. En annan sak är att du borde jobba honom lite ,mer i formen. Framför allt att han gå i form över huvud taget(trampar ordentligt under sig), men gärna i en lägre form.

  Haha, nu låter det som att jag är värsta besserwissern, och det vill jag verkligen inte vara. Förlåt isf!
  Puss och lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »