Allmänt

Ingen fantasi till en rubrik!

Hej hå:) har varit i stallet hela dagen. Gud vad jag behöver detta! Så härligt att bara hänga här. Longerade Dario idag- utan handskar! Så fick han spratt en gång och slet till, så jag brände upp hela långfingret på linan. Asså fy faaaan vad ont det gör, ni vet vad jag menar va? Ajaj nu var det typ 2 timmar sen och fingret värker massor fortfarande:(

Aja annars gick det jättebra! Nu klipper jag Dario… Kommer ta ett tag, haha. Men han blir så fin!

20111229-030318.jpg

20111229-030311.jpg

35 svar till “Ingen fantasi till en rubrik!

 1. felicia skriver:

  hahah vet precis vad du pratar om! lär mig aldrig att jag måste använda hanskar då min häst är lika stor som din och har fantastiskt roligt varje gång jag longerar…

 2. Maja skriver:

  Hej!
  Jag tycker att du ska skriva ett inlägg om det här http://unicef.se/sprid-budskapet/blogga-och-radda-barns-liv-i-jul på din blogg. Hjälp till att sprida budskapet samtidigt som ditt inlägg hjälper! All information om nötkrämen och om hur du ska göra ditt inlägg finns under länken!
  Tack på förhand 🙂
  /Maja

 3. Frida skriver:

  Har du lånat Dario eller rider du på en ridskola? Vanliga ridskoleryttare brukar inte få longera, klippa osv själv 🙂

 4. ellen :) skriver:

  Åh sånt gör så himla ont ! 🙁

 5. Maria skriver:

  Han är väldigt vacker! =)
  Hört att hästarna i det stallet endast får vara ute en ynka timme per dag. Stämmer det och vad tycker du om en sån hästhållning? Vet ju att inte du kan inverka på det eftersom han inte är din häst, men jag tycker det är väldigt illa att de står i en liten box nästan hela dygnet. =(

 6. Evelina skriver:

  Gud vad du skadar dig 😉

 7. Johanna skriver:

  Kan du inte skriva ett inlägg om Dario? Hur du fick chansen att börja rida honom, för vad jag har förstått så är han inte din? Och hur gammal han är, var han kommer ifrån, vad han har gjort, och såklart vad dina framtidsmål med honom är. Hade tyckt det var superkul!

 8. Elin skriver:

  Så himla roligt att du börjat rida igen! Hoppas det håller i sig! 😀

  Och jag älskar dina ringar, beställer massor! 😀

 9. Mari skriver:

  Kommer säkert bli superfint när det blir klart =)

 10. Matilda skriver:

  Skulle bara vilja tipsa om en sak. Har sett på bilderna att du har en hjälm med ”hakskydd” när du rider. Det fanns ofta på hjälmarna förr (man ser det aldrig på dagens hjälmar) men det har visat sig att det kan ge skador om man ramlar av och hjälper inte alls så som det var tänkt från början. Med tanke på att du hoppar också där det finns risk för att göra en så kallad ofrivillig avsittning 😉
  Så om jag vore du skulle jag ta bort det eller köpa ny hjälm 🙂

  En sista sak: Skitkul att du skriver om din ridning!! Du verkar mycket gladare när du får hålla på med hästar 🙂

 11. Elin skriver:

  Haha det är lätt att va efterklok.. Varför gör man så, utan handskar liksom, när man vet hur ONT det gör? Hahah har gjort samma miss sååå många gånger 😉

  Skönt för fina Dario att bralla av sig lite :)!!

 12. Nora skriver:

  Den hästen verkar inte riktigt snäll

 13. johanna skriver:

  Och du som är lika snygg om vanligt!

 14. BejjbiBejjbison! skriver:

  Följ min blogg som är ganska hatad..! Bara för att jag älskar mig själv! Sjukt va? Att vissa folk bestämmer sig för att ”hata” någon bara pga det!

  Men kolla in och lämna en kommentar, är jag verkligen så hemsk?
  Puss

 15. Caroline skriver:

  KUL med hästinläggen tycker jag! 🙂 Läser nästintill bara hästbloggar, så din är kanske en man ska börja följa nu?! 🙂

 16. Vera skriver:

  Jag förstår inte det där med Dario för har inte hängt med, är du skötare, medryttare, halvfodervärd eller ja? För det enda jag har förstått är att du inte äger han. Men du är hos han så ofta så det kan inte bara vara en vanlig ”ridskolehäst”.

 17. Linnea skriver:

  Tycker du borde börja sälja hästutrustning i stylebytyra.se !
  Hade varigt jätteroligt 🙂

 18. Linnéa skriver:

  Tips till nästa klippning: Ha på dig ett regnställ, så slipper du få de flesta småhåren i kläderna.

 19. MiuMiu skriver:

  Är Dario din egen häst :)?

 20. Maria Bsson skriver:

  Hej tyra!
  Jag är bara nyfiken på om Dario är en ridskolehäst som du hyr eller en privat häst som du får låna? Du verkar ha möjlighet att rida och sköta honom så ofta du vill och det verkar perfekt om man inte vill köpa egen häst 🙂 Själv är jag medryttare, perfekt för mig som vill rida men inte vill köpa egen häst och för ägaren som behöver hjälp. Att hålla på med hästar är fantastiskt, lyckan efter en lyckad hoppträning eller skogsmulle tur i skogen är enorm! Men ridning är också en utmaning, och man kan ständigt utvecklas vilket har gjort att jag inte har tröttnat efter snart tjugo år på hästryggen. Kul att du har hittat tillbaka till hästlivet! Många kramar m

 21. Lisa s skriver:

  det är ingen lätt häst som gör det du vill som du hittat,
  han kommer lära dig huuuur mycket som helst! 😀

 22. Matilda skriver:

  Hej! Jag tycker att det är jättemysigt att du skriver om hästar, men jag är inte så insatt, så jag undrar vad ”longerade” betyder? När jag ändå kommenterar vill jag bara säga att du ska vara stolt över dig själv och allt du lyckats åstadkomma! =)

 23. Maja skriver:

  Jag är ingen hästtjej, men jag är sjukt nyfiken på allt i universum!!! Så vad tusan är longera för något?? haha jag fattar verkligen inte 🙂 Och varför solar hästar solarium???? Det kan ju inte vara för att bli bruna, Dario är ju typ vit 🙂 Blir så förbannad på mig själv för att jag är så oallmänbildad inom detta område 😉 haha du är bääääst!!!!!!

 24. Jörgen skriver:

  FRÅGA:ska man verkligen klippa en häst når det är vinter? tacksam för svar!
  Mvh.Jörgen

 25. Erika skriver:

  Dario är en ridskolehäst på Östermalms ridskola. Man kan vara halvfoder värd på ridskolehästarna vilket Tyra gör.

 26. Kristin skriver:

  Vad fin han är!!!

 27. Ellen M skriver:

  Maja & Matilda: att longera en häst innebär att man låter hästen skritta/trava/galoppera runt en i en lina. Se på bilden här: http://www.google.se/search?tbm=isch&source=mog&hl=sv&gl=se&client=safari&q=longera&sa=N&biw=320&bih=356#i=1

  Jörgen: Man kan klippa hästarna på vintern med, då får man se till att göra det regelbundet bara så hästen ”vänjer” sig vid att täcket är det naturliga skyddet. Att ha en oklippt häst när det är -20 och sedan klippa den då är inget vidare. Fast nu är det ju typ 10 grader ute så inga problem att klippa den alls 🙂 en klippt häst är snyggare än en oklippt!

 28. Linn skriver:

  Vet hur det känns! skulle lasta en unghäst förra sommaren, allt gick väl, vi var inne och jag skulle precis binda upp henne när hon i panik kastar sig bakåt ut ur transporten varvid jag i panik håller fast henne, så som
  man gör av ren reflex!
  Hästen backar ut och jag flyger efter med ett stadigt grepp, utan handskar. Haha det tog ett bra tag innan jag ens kunde räta på fingrarna igen och fysatan vad det sved!

 29. Mirjam skriver:

  Hej!
  Jag har några bilder från när du hoppade för Ulf Johansson, de blev inte jättebra men helt ok, om du skulle vilja ha dom 🙂 kram

  1. ts_tyras skriver:

   Mirjam- Vad roligt, maila gärna om du har några fina 🙂 kram

 30. Fia skriver:

  Kul att du skriver om hästlivet tyra! Dock verkar du inte ha så jätte mycket hästerfarenhet, eller har jag missuppfattat? Dario behöver jobbas med horsemanship, han tror att han är ledare och en sådan häst är farlig att handskas med. Jag har själv varit där i samma sits, men sedan fick jag höra talas om NH och jäklar vilken ögonöppnare! Nu förstår jag ju hästen! ett litet tips bara! kram

  1. ts_tyras skriver:

   Fia- Eh ja du har missuppfattat! Kul att du vet vad Dario behöver!

 31. Sandra skriver:

  Fy Fan va vacker han är och STOR 🙂

 32. Linda skriver:

  gör ont! tips: hink med kallvatten och isbitar och sitt med näven däri i fyra timmar… :S brände upp alla fingrar på insidan och slet bort allt skinn på tum-knogen…. hästen (ohanterad jävla nordsvensk på sex år) skena iväg.. och man släpper ju inte direkt, dum som man är.

 33. Hannah skriver:

  Tyra, är han din häst eller? Ni passar perfekt =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »