Allmänt

SLUTKÖRD

Hej, har precis kommit hem från stallet. Mina ben, min mage och min rygg värker. Hoppträningen idag gick så sjukt bra, mycket bättre än senaste gången. Kände att jag fick ihop honom mycket mer nu och att han lyssnar till min hjälp. Det är en utmaning, nu tjatar jag om att det är svårt att rida honom- men det är verkligen ett berg. 1,84 m i mankhöjd- jag har aldrig ens hört en sån stor häst, men ändå så tänkte jag innan, ”det här kan ju inte vara så svårt” mmm jo tack. Tidigare hästar jag ridit har jag nästan alltid varit lite för stor för, eftersom jag är 1,78 m och har långa ben, men nu alltså… Dario känner knappt när jag använder benen, så man får jobba som inuti helvete för att få igång honom 🙂 Men snacka om 2 flugor i en smäll: Jag får göra det jag älskar och jag for jordens träningspass på köpet 😀

Idag tränade Annika skiten ur mig när vi skulle trava utan stigbyglar, jag har så OOOONT nu haha. Jag var alltså helt blöt av svett och hade mjölksyra i hela benen- men det är sjukt bra träning för min balans och mina ridmuskler…Imorgon har jag bokat in en privat lektion med Annika, och då blir det markarbete. Känns väldigt bra att träna det för det behöver vi verkligen. Så, nog om ridning ;P

Nu ska jag stretcha och sedan se sista avsnittet av Paradise. Ha en fin kväll, hörs imorn ♥

20111211-081951.jpg

20111211-082012.jpg

20111211-082006.jpg

26 svar till “SLUTKÖRD

 1. ellen :) skriver:

  åh sånna här inlägg älskar jag när det handlar om hästar! 😀 Har aldrig ridit en som är över 1,70 i manken :O Men mamma och jag ska ju köpa en snart så får väl klaga på henne att jag vill ha en häst som är typ 1,80 :DDD <3 Verkar kul! 🙂 Och jao, det är mycket bra träning med ridning 😀 Alla som säger att de inte är det har ju sjukt sjukt fel 😉 haha noobs. va tvungen 😀 <3 Men ha de bra Tyra! Måånga kramar! <3

 2. Desirée skriver:

  Hej Tyra har du instagram 🙂 ? I så fall om du har vad heter du 🙂 ?
  KRAM !!

 3. Jellybean skriver:

  Vad fin du är Tyra!

 4. Mari skriver:

  =) Vad kul….. roligt att det går bra.

 5. Elina skriver:

  Härligaste träningsformen ever!! hade ingen aning om att du var en häst tjej, det var trevligt att höra 😉

 6. Tove skriver:

  Ja, för eller hur är ridning en krävande sport?! Jag har ridit hela mitt liv och min pappa (som är orienterare) har alltid sagt till mig att ridning inte är en ”riktig” sport, att man bara ”åker häst”… Fast han är väl bara ännu en av dem som säger: ”hästar? Mmm, hamburgare!”

 7. Dixi Wonderland skriver:

  Vill bara att du ska veta att jag din blogg har blivit SÅ MYCKET BÄTTRE sen du började rida. Det finns nog ingen annan grupp människor som snackar så mycket skit som ridfolk. Alla tror att dom vet bäst blabla. Som du svarade i en annan kommentar, ni alla har ju samma intresse, ni älskar hästar. Hade varit roligare om folk var mer positiva än försökte trycka ner andra genom att tro att dom vet bäst.
  Kämpa på Tyra tycker du och Dario är super fina tillsammans!

 8. Amanda skriver:

  Hej Tyra! Har läst din blogg ett tag nu och jag måste säga att jag är imponerad av din drivkraft! Tuff tjej! Men du har ju mått dåligt en del på senaste tiden, varit slutkörd. Jag tycker det är väldigt roligt och inspirerande att du tagit upp ridningen, men jag kan inte låta bli att tänka på att du går in så himla hårt för det. Kan det inte vara så att du mår dåligt för att du satsar så himla mycket på flera olika saker. Istället för att se ridningen som meditation som du sysslar med ett par gånger i veckan så hårdsatsar du. Tränar mycket hela tiden och sent på kvällarna, håller det i längden? Menar inte att vara negativ, vill bara påminna om att man behöver inte alltid vara bäst på allt, vissa saker kan man göra bara för skojs skull…. Men det är ju så klart du som vet bäst 🙂

 9. Helene skriver:

  Tänkte bara höra, är Dario DIN häst eller är du fodervärd/medryttare?

 10. Amanda skriver:

  Jag har likadana ridbyxor som dig (pikeur fabriana) och de är verkligen gudomligt sköna att rida I! 😀

 11. Ulls skriver:

  Skönt att du uppdaterar så jag har något att göra eftersom jag ligger på sjukhuset. Kul att du tagit upp hästarna igen 🙂

 12. Fanny skriver:

  Bra träning det där!! 😀

 13. Anonym skriver:

  hej tyra. jag kan inte hitta var jag kan skriva till style by tyra. men ville bara skriva här nu. jag har snart väntat mer än en vecka på min klänning för den ska komma o jag bor i malmö. de står på hemsidan 3-5 dagar. jag vet inte vad jag ska göra . jag måste ha den till nyår o jag vill ha den så snart som möjligt för att testa rätt storlek o allt, kanske jag måste skicka tillbaka den för att få rätt storlek. vill ha den mycket till nyår. kram på dig

 14. sabina skriver:

  jag är 13 och är 1,78. Jag har nog snart slutat växa. Jag vill verkligen ha klackskor när jag blir äldre och jag vill ha höga. Jag tycker bara det kommer se så konstigt ut när jag är så lång och sen har jag dom på mig och blir ännu längre! Tycker du man kan ha det ändå?
  Hur lång är du?

 15. Julia skriver:

  Hej Tyra!
  Jag vill bara säga till dig att jag tycker du är grym som verkligen går all in för ditt hästintresse och skiter i vad alla tycker om det! Jag har själv tävlat ganska högt och jag tycker att du är grym. Det finns så otroligt många som tycker att de vet allt inom ridsport fast det egentligen är väldigt få som har en enda aning.

  Nu vet jag ju att du inte skriver ut allt på din blogg, men jag tycker också att det verkar som att dina bekymmer inte tar riktigt lika stor plats längre sen du började rida.

  Räkna dock inte med mindre träningsvärk. Ju starkare man blir, desto mer kan man göra och desto mer kommer din tränare kräva av dig. Man får träningsvärk ändå, tro mig haha.

  Tycker du är grym och ska fortsätta göra det som får dig att må bra! Lycka till med allt!
  mch Julia

 16. Emma skriver:

  Oh, tell me about it1 En kompis har ett sto efter Donnerhall på 1,82 som väger sån där 800 kg när hon är på topp. Att man själv är 50 kg och ska rida ihop några hundra kg muskler är tufft, så med andra ord – det är en utmaning! Dario är verkligen superfin! Vilken stam har han?

 17. Lia skriver:

  Oh det är så sjuuuukt jobbigt för kroppen att rida utan stigbyglar! Hahahah! Man får verkligen smaka på att man lever..!
  Nu är det jättelängesen jag red överhuvudtaget. Men nog har jag planer på att ta upp ridningen igen när mitt barn kommit upp i lite ålder. (jag är gravid och är beräknad 2-jan) En gång hästtjej, alltid hästtjej! 😉

  Det är roligt att läsa om dina stalläventyr tycker jag. Det bryter av lite från alla inlägg om mode och smycken. Fast det gillar jag också att läsa om! Det är ju därför jag har din blogg bland ”mina favoriter”….!

  Go Tyra!
  /Lia

 18. Sandra skriver:

  Det ar sa harligt att se dig sa glad!! Fortsatt skriva om ridningen, det marks att det gor dig lycklig!

 19. Y skriver:

  Du har en iphone! Har själv tänkt skaffa en så kan du svara på en FRÅGA? den lyder såhär: GÅR IPHONEN SÖNDER SÅ LÄTT SOM ALLA SÄGER? 😀

 20. ellen :) skriver:

  Hej Tyra! 😀 Skulle bli jätteglad om du svarade på min kommentar för jag är helt förvirrad här:( Är vän med en Tyra Sjöstedt på facebook, men de finns två stycken o jag vet inte vilken jag ska tro på 🙁
  Den här är jag vän med : https://www.facebook.com/TyraSjostedt
  Men är det du:)? Eller är den förfalskad:( <3 Blir jätteglad för ett litet svar! Kram!<3

 21. Eveline skriver:

  Tyra jag vll fråga en sak ..
  Förut hade du ju svårt att sova om nätterna och sånt .
  Grejen är den att jag har typ inte kunnat sova i har en månad och jag undrar hur jag ska göra !?
  Tycker allt börjar bli jobbigt och jag bråkar med min bästis hela tiden !
  Allt blir jobbigt när jag bråkar med henne för hon betyder guld för mig <3
  Vad gjorde att du kunde sova igen ?
  Hur borde jag göra , vill verkligen sova !
  Blir lixsom sjukt lätt retlig ..
  Hur gjorde du när du inte kunde sova ?
  Blir sjukt glad för svar för orkar inte med längre .

  Sjukt glad för svar <3

 22. Loi skriver:

  Hejsan!
  Jag antar att du får frågor om längd ganska ofta och kanske börjar tycka det är lite tjatigt, och jag vill absolut inte besvära dig men jag har bara lite snabba frågor om just längd.

  Jag är själv tjej, och ska snart fylla 18. Jag går andra året i gymnasiet och jag anser mig själv vara ”mycket längre än genomsnittet”. Jag tror dock att jag är ungefär lika lång som dig (178-179) och jag tycker det är skitsnyggt (!) på andra att vara lång men jag själv kan bara inte acceptera det.

  Jag fick ofta ordentlig ångest under första året på gymnasiet p.g.a. min längd, men det känns som att det nästan hörde till att få det när man börjar i en ny skola och allt det där gymnasiet för med sig… men nu har jag lärt mig leva lite mer med min längd men det är några saker som ständigt tynger mig…:

  – Hur har killar kring dig ställt sig till att du är ”lång”? Har du någonsin sett det som ett problem? Jag personligen HATAR när killar påpekar att jag är lång.

  – Påverkar din längd hur du klär dig? Alltså, vilka modeller på tröjor du använder osv. Jag köpte t.ex. en jacka precis som jag vägrar använda för jag känner mig som en jätte i den.

  – Kan du nämna några för- och nackdelar med att vara lång? Jag vet att man bara ska se det ”positiva”, men det känns mer realistiskt att faktiskt se nackdelarna ens längd kan föra med sig (självklart behöver du ju inte se några nackdelar med det!).

  Förövrigt är jag väldigt smal vilket gör min läng ännu mer framträdande.

  Hoppas att detta meddelande kan få lite uppmärksamhet trotts att det blev lite långt!

  Tacksam för svar! 🙂

 23. malin skriver:

  det jag undrar är hur man kommer upp på sen sån bjässe haha. Jag har en pall för att ta mig upp på mitt sto på 1.60… jag skulle nog behöva en stege…

  1. ts_tyras skriver:

   Malin- haha det går knappt. Kan jag så tar jag en pall..annars måste jag sänka stigbygeln till lägsta hålet och sedan måste jag vara vig ;P

 24. Hanna skriver:

  Ha en fin vecka nu!

 25. Caroline skriver:

  ääääälskar att du har börjat rida igen och älskar när du skriver om det!! hade varit skitkul att se en film med:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Translate »